تظاهرات گسترده مردمی کشورهای جهان در حمایت از غزه

هزاران نفر از مردم مراکش، یمن و موریتانی روز جمعه در اعتراض به جنایات اسرائیل و جلوگیری این رژیم از رسیدن کمک های انسانی به غزه به خیابان ها آمدند.

به گزارش ایکنا به نقل از عربی 21، هزاران نفر از مردم مراکش، یمن و موریتانی روز جمعه به خیابان ها آمدند و خواستار لغو محاصره غزه از سوی صهیونیست ها و بازگشایی گذرگاه ها به روی کمک های بشردوستانه شدند.

هزاران مراکشی روز جمعه برای هفتاد و چهارمین هفته متوالی خواستار لغو محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی و بازگشایی تمام گذرگاه ها برای ورود کمک های بشردوستانه به این منطقه شدند، منطقه ای که 19 ماه است از نسل کشی مداوم رنج می برد. از تنگیر و میدلت گرفته تا تازا، کازابلانکا، بنی ملال، تطوان، طنجه و تارودانت، اعتراضات همبستگی با غزه پس از نماز جمعه و در پاسخ به فراخوان کمیته مراکشی حمایت از آرمان های امت برگزار شد. در اعتراضات این هفته شعارهای متعددی نیز سر داده شد، از جمله: «محاصره را بردارید، گذرگاه ها را باز کنید. نه به گرسنگی دادن به مردم غزه»، «درود مراکشی ها به غزه سربلند»، «مراکش و فلسطین یک ملت، نه دو ملت». معترضان همچنین «حمایت مستقیم آمریکا» از دولت اشغالگر اسرائیل را محکوم کردند. آنها همچنین چندین بنر در حمایت از غزه و پرچم های فلسطین برافراشتند و برنامه های اشغالگران اسرائیلی برای آواره کردن فلسطینی ها از غزه را محکوم کردند.

یمن

صدها هزار یمنی روز جمعه در 14 استان از جمله صنعا، پایتخت، در محکومیت جنگ غزه تظاهرات کردند. این تظاهرات که به دعوت عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله در «میدان السبعین» پایتخت برگزار شد، به 800 میدان مشخص شده توسط کمیته حمایت از الاقصی گسترش یافت که برجسته ترین آنها در استان های الحدیده (179 میدان) و اب (162 میدان) متمرکز بود. این تظاهرات با شعار «ما در کنار غزه و فلسطین و در مقابل قاتلان و مستکبران استوار ایستاده ایم» برگزار شد. حاضران پرچم های یمن و فلسطین را به همراه پارچه نوشته هایی که بر همبستگی تزلزل ناپذیر آنها با غزه تأکید می کرد برافراشتند. در بیانیه ای که در این مراسم منتشر شد، بر «ثابت ماندن موضع یمن در قبال غزه و فلسطین» تأکید شد. عبدالملک الحوثی با اشاره به اینکه حمایت آمریکا از دولت اشغالگر اسرائیل «مانع حمایت یمن از مردم فلسطین نخواهد شد، توضیح داد که نیروهای مسلح یمن ضربات پی در پی به دشمن آمریکایی وارد کرده اند که آخرین آن هدف قرار دادن ناو هواپیمابر ترومن بود. پیش از این در روز جمعه، کانال 13 گزارش داد که از زمان از سرگیری جنگ ویرانگر ارتش اشغالگر اسرائیل علیه نوار غزه در اواسط ماه مارس، «حوثی ها 25 موشک از جمله 3 موشک به سمت شمال سرزمین های اشغالی شلیک کردند.

موریتانی

اعتراضات مردمی در نواکشوت، پایتخت موریتانی، در محکومیت تجاوز اشغالگران اسرائیلی به نوار غزه ادامه یافت. روز گذشته قبل و بعد از نماز جمعه، تظاهرات گسترده ای برگزار شد که طی آن معترضان جنایات مداوم اشغالگران علیه غیرنظامیان در منطقه محاصره شده را به شدت محکوم کردند. معترضان خواستار اخراج سفرای کشورهای حامی صهیونیست ها از کشور و جلوگیری از همه اشکال عادی سازی و سازش شدند. شرکت کنندگان در این مراسم با سر دادن شعارهایی خواستار حمایت از غزه و مقاومت شجاعانه آن شدند و به پایداری مردم آن در مواجهه با ماشین کشتار و گرسنگی درود فرستادند. همچنین شعارهایی سر داده شد که از دولت موریتانی خواسته شد موضع جسورانه تری در حمایت از آرمان فلسطین و قطع روابط با رژیم صهیونیستی و متحدانش اتخاذ کند. این مراسم شامل سخنرانی تعدادی از امامان جماعت و سیاستمداران ارشد بود که تأکید کردند ایستادگی در کنار غزه یک وظیفه دینی و انسانی است. معترضان خواستار ادامه حرکت های مردمی و تشدید اقدامات میدانی و امدادی شدند. این اعتراضات که دائمی شده است، در تمام طول چند شب گذشته در مقابل سفارت آمریکا در نواکشوت، تحت نظارت و هدایت فعالان مردمی و جوانان ادامه داشته است. شرکت کنندگان با برافراشتن پرچم ها و سر دادن شعارهایی در مخالفت با اشغالگری و حمایت از پایداری ملت فلسطین، بر ضرورت مبارزه یکپارچه عربی و اسلامی علیه اشغالگری تأکید کردند. از جمله شعارهایی که سر داده شد این بود: «غزه، تو تنها نیستی. موریتانی با توست با قلب و شمشیر» و «اشغال پایان خواهد یافت و مقاومت انتخاب ماست». با حمایت آمریکا، رژیم اشغالگر اسرائیل از 7 اکتبر 2023 مرتکب جنایات نسل کشی در غزه شده است که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از 170 هزار فلسطینی، که اکثر آنها کودک و زن هستند، و مفقود شدن بیش از 11 هزار نفر شده است. در دوم مارس، رژیم اشغالگر اسرائیل گذرگاه های نوار غزه را به روی کمک های امدادی و سوخت بست و نسل کشی خود را از سر گرفت. دفتر رسانه ای دولت در غزه اعلام کرد که به دلیل محاصره مداوم و بسته شدن گذرگاه ها، نوار غزه وارد «مرحله پیشرفته قحطی» شده است. طبق داده های بانک جهانی، 2.4 میلیون فلسطینی در غزه پس از نسل کشی مداومی که توسط دولت اشغالگر اسرائیل در 19 ماه گذشته انجام شده و آنها را فقیر کرده، کاملاً به کمک های خارجی وابسته هستند. انتهای پیام

نظرات

captcha