جزئیات جدید از روند شناسایی اجساد حادثه بندرعباس

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس گفت: آزمایش های انطباق ژنتیکی (DNA) برای شناسایی این اجساد در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار مهر، پژمان شاهرخی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس در نشست خبری که در وزارت بهداشت برگزاری شد درباره روند درمان مصدومان حادثه انفجار اسکله بندر شهید رجایی گفت: بلافاصله پس از وقوع حادثه، تماس هایی برای اعزام حداکثری آمبولانس ها گرفته شد. تیم های درمانی تشکیل شدند و با دستور وزیر بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی اهواز، شیراز و بوشهر بیش از 500 تخت درمانی در اختیار ما قرار دادند که در نتیجه، نیازی به اعزام گسترده بیماران به سایر استان ها نبود.

وی افزود: در ساعت نخست حادثه، بیش از 50 جراح در شش بیمارستان نیروی دریایی ارتش و سپاه مستقر شدند. به دلیل آمار بالای مصدومان، آن ها به صورت هدفمند در این مراکز توزیع شدند. همچنین، در ساعات اولیه 52 اتاق عمل فعال و 193 عمل جراحی انجام شد. از مجموع 1,566 مجروح، تعداد 1,516 نفر با حال عمومی مساعد ترخیص شدند، 17 مجروح به شیراز اعزام و 38 نفر همچنان در بخش مراقبت های ویژه (ICU) بستری هستند. تاکنون، پنج نفر نیز جان خود را از دست داده اند.

شاهرخی تأکید کرد: بیش از 500 پرستار در اورژانس ها اعلام حضور کردند. همچنین چهار دستگاه آمبولانس اتوبوسی به استان اختصاص یافت و سه بالگرد امدادی نیز در حالت آماده باش قرار گرفتند که دو مورد از آن ها در استان مستقر بودند. با وجود تمامی مشکلات، سعی کردیم به بهترین شکل ممکن خدمات رسانی انجام دهیم. بیمارانی که به اورژانس مراجعه می کردند، بلافاصله سی تی اسکن و درمان اولیه سوختگی دریافت کرده و سپس به بخش ها منتقل می شدند.

شاهرخی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس، درباره روند شناسایی اجساد ناشناس گفت: آزمایش های انطباق ژنتیکی (DNA) برای شناسایی این اجساد در حال انجام است و نمونه ها برای بررسی نهایی به تهران ارسال می شود. اعلام آمار دقیق جان باختگان نیز بر عهده پزشکی قانونی است.

شاهرخی در ادامه گفت: با توجه به بار بالای تروما در این حادثه، احتمال افزایش آمار مصدومان وجود دارد. تصمیم بر این شد که اعلام آمارها صرفاً از سوی سخنگوی سازمان اورژانس انجام شود، به همین دلیل دانشگاه علوم پزشکی تاکنون آماری منتشر نکرده است.

وی گفت: در خصوص ظرفیت تخت های بیمارستانی، دکتر رضوی عنوان کرد: کمبود تخت همواره یکی از چالش های حوزه درمان است، به ویژه در مورد تخت های ویژه سوختگی که تجهیزات خاصی نیاز دارند. با وجود تلاش برای درمان بیماران در استان هرمزگان، به دلیل امکانات بیشتر در استان های دیگر، برخی بیماران به فارس منتقل شدند. لازم است تعداد تخت های سوختگی با توجه به مناطق پرخطر در کشور افزایش یابد؛ این نوع تخت ها به صورت کشوری تعریف نمی شوند، بلکه بر اساس مناطق پرریسک تعیین و توزیع می شوند.

شاهرخی همچنین درباره مراقبت های پس از ترخیص از بیمارستان گفت: برخی مجروحان ممکن است دچار آسیب های دیررس مانند مشکلات شنوایی یا تنفسی شوند. در همین راستا تیمی متشکل از متخصصان و گفتاردرمانگران برای بررسی کامل این بیماران تشکیل شده است. به دستور وزیر بهداشت، تمام این خدمات پیگیری و چکاپ های بعدی به صورت کاملاً رایگان انجام خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، در پاسخ به سوالی درباره آسیب احتمالی به مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی در جریان حادثه انفجار بندر شهید رجایی، اظهار داشت: خوشبختانه مواد اولیه ما در این حادثه آسیبی ندیده اند. با این حال، برای اطمینان از ایمنی و سلامت این اقلام، چند مرحله تست تخصصی روی آن ها انجام شده است.

وی افزود: انجام این نوع آزمایش ها اقدامی کاملاً طبیعی و روتین است که حتی در زمان ورود این اقلام به کشور نیز صورت می گیرد. هدف از این بررسی ها، حفظ استانداردهای دارویی و تضمین سلامت بیماران است.

نظرات

captcha