معاون سازمان شهرداری ها: نبود قانون، مانع پیشرفت روستاهاست

به گزارش ایرنا، علی قربانی روز شنبه در همایش بزرگداشت شوراهای اسلامی شهر و روستاهای استان گلستان با اشاره به جایگاه مهم شوراها در ساختار مدیریتی کشور، اصلی ترین وظیفه شوراها را نظارت دانست.

به گزارش ایرنا، علی قربانی روز شنبه در همایش بزرگداشت شوراهای اسلامی شهر و روستاهای استان گلستان با اشاره به جایگاه مهم شوراها در ساختار مدیریتی کشور، اصلی ترین وظیفه شوراها را نظارت دانست.

وی با تاکید بر اینکه بودجه شوراهای شهر و روستا باید مستقل باشد، افزود: این اعتبارات نباید در اختیار شهرداران یا دهیاران باشد. این موضوع باید از سوی شورای عالی استان ها با ارائه لایحه ای در مجلس شورای اسلامی پیگیری شود.

معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها بیان کرد: در حوزه تجهیز دهیاری ها، اقدامات موثری انجام شده به طوری که در سال گذشته 130 دستگاه ماشین آلات به دهیاری های استان گلستان تحویل داده شد.

قربانی گفت: از سال جاری، 0.2 درصد از مالیات بر ارزش افزوده به آموزش شوراهای اسلامی شهر و روستا اختصاص می یابد که این بودجه برای ارتقای دانش و مهارت های بیش از 167 هزار عضو شورای روستایی و حدود 40 هزار دهیار در سراسر کشور صرف خواهد شد.

وی افزود: از سال 1383 که دهیاری ها شکل گرفتند تا سال 1401، مبلغی بالغ بر 500 هزار میلیارد ریال به این نهادها اختصاص داده شد اما فقط در سال 1403 همین میزان بودجه برای حمایت از دهیاری ها پیش بینی شده که این اتفاق، از افتخارات و برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.

معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها با اشاره به وضعیت روستاهای کشور بیان کرد: در حال حاضر، سه هزار و 400 روستای دارای کمتر از 100 نفر جمعیت در کشور، دهیاری دارند که جمعیت هر کدام کمتر از 100 نفر است که این مساله نشانه حمایت از توسعه و پایداری خدمات رسانی به این مناطق در جمهوری اسلامی است.

قربانی گفت: بودجه اختصاص یافته به شهرداری ها و دهیاری ها در سال جاری به 205 هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال گذشته جهش قابل توجهی داشته است. همچنین برای استان گلستان هزار و 300 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت مصوب شده است.

وی با اشاره به اهمیت تسهیل گری و کاهش بروکراسی در خدمات رسانی به روستاها یادآور شد: ما بروکراسی اداری را در مسیر دهیاری ها کوتاه کردیم تا خدمات سریع تر به مردم برسد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان نیز در این نشست از رشد چشمگیر منابع مالی و تجهیزاتی دهیاری ها و شهرداری های استان طی سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: سال گذشته هزار و 116 میلیارد تومان از محل اعتبارات سازمان شهرداری ها و امور مالیاتی کشور به حساب دهیاری های استان واریز شده که این عدد در مقایسه با سال ماقبل، رشدی دو برابری داشته است.

سیدمهدی مهیایی با اشاره به جهش بی سابقه در حوزه ناوگان خدماتی دهیاری ها افزود: در سال 1402 فقط 10 خودروی کمپرسی به دهیاری های استان واگذار شد اما این میزان در سال گذشته با رشدی هزار درصدی به 103 دستگاه افزایش یافته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان همچنین به اقدامات انجام شده در حوزه زیرساخت های روستایی اشاره کرد و توضیح داد: در حوزه راه های روستایی، 400 روستا از میان هزار روستای استان آسفالت شدند. همچنین در زمینه مسکن روستایی و مقاوم سازی، عملکرد استان گلستان از متوسط کشوری بالاتر بوده و در برخی شاخص ها حائز رتبه های اول و دوم کشور هستیم.

مهیایی در ادامه با بیان اینکه اعتبارات شهرداری های استان نیز روندی صعودی داشته، افزود: بودجه شهرداری ها در سال 1402 معادل سه هزار و 890 میلیارد تومان بود که این میزان در سال گذشته با رشد 50 درصدی به پنج هزار و 800 میلیارد تومان رسید.

وی از افزایش تخصیص قیر رایگان نیز خبر داد و گفت: در سال گذشته، 16 هزار تن قیر رایگان به شهرداری های استان اختصاص یافت در حالی که این رقم در سال 1402، 11 هزار تن بود که نشان دهنده رشد ملموس در حمایت از پروژه های عمرانی است.

نظرات

captcha