بدترین عملکرد اقتصاد آمریکا طی 3 سال اخیر ثبت شد

اقتصاد آمریکا در سه ماهه نخست سال جاری میلادی بدترین عملکرد خود را از سال 2022 تاکنون ثبت کرد چرا که سیاست های متغیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، باعث نگرانی مصرف کنندگان و کسب وکارها شده است.

خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری سی ان ان، اقتصاد آمریکا در سه ماهه نخست سال جاری میلادی بدترین عملکرد خود را از سال 2022 تاکنون ثبت کرد چرا که سیاست های متغیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، باعث نگرانی مصرف کنندگان و کسب وکارها شده است.

وزارت بازرگانی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی این کشور که تمام کالاها و خدمات تولیدشده در اقتصاد را اندازه گیری می کند، در سه ماهه اول 2025 با نرخ سالانه منفی 0.3 درصد کاهش یافت.

این رقم افت شدیدی را نسبت به نرخ 2.4 درصدی سه ماهه چهارم نشان می دهد و به مراتب بدتر از نرخ پیش بینی شده 0.8 درصدی توسط اقتصاددانان است. آمار تولید ناخالص داخلی آمریکا بر اساس نوسانات فصلی و تورم، تعدیل شده است.

پس از انتشار این گزارش، بازارهای بورس و سهام این کشور شاهد افت شدیدی بودند.

سامرز: ترامپ اقتصاد آمریکا را به سمت پرتگاه می برد سایه سنگین تعرفه های ترامپ بر اقتصاد آمریکا؛ رکورد آمار منفی

دولت ترامپ طی ماه های گذشته تعرفه های سنگینی را علیه کشورها اعمال کرد و تنش های تجاری با مخصوصاً چین را افزایش داده که این امر موجب نگرانی مردم آمریکا شده است.

اکثر اقتصاددانان می گویند که تلاش گسترده ترامپ برای بازطراحی تجارت جهانی احتمالاً باعث افزایش تورم در ایالات متحده خواهد شد و حتی ممکن است به رکود اقتصادی در این کشور نیز منجر شود.

با این حال، ترامپ مسئولیت آمار ضعیف در اولین کارنامه اقتصادی دوره دوم ریاست جمهوری خود را نپذیرفت.

وی روز چهارشنبه در شبکه های اجتماعی نوشت: کشور ما رونق خواهد گرفت، اما باید از شر اثرات به جا مانده از دوره بایدن خلاص شویم. این زمان بر است، هیچ ربطی به تعرفه ها ندارد، فقط به این دلیل است که او آمار بدی برای ما به جا گذاشت. اما وقتی رونق آغاز شود، بی سابقه خواهد بود. صبور باشید!!!

ترامپ در جلسه کابینه روز چهارشنبه این دیدگاه را تکرار کرد و گفت: این کار بایدن است، نه ترامپ.

بر اساس بیانیه ای، کاهش رشد اقتصادی آمریکا در ابتدای سال عمدتاً ناشی از کاهش هزینه های دولت و همچنین کسری تجاری در مقیاس گسترده تر بود؛ کسری تجاری ای که نتیجه هجوم آمریکایی ها برای پیش خرید و فرار از تعرفه های ترامپ بود.

واردات از منفی 1.9 درصد در سه ماهه چهارم به مثبت 41.3 درصد در سه ماهه نخست امسال جهش کرد. در همین حال، صادرات با نرخ 1.8 درصدی ثبت شد.

بر اساس این گزارش، زمانی که واردات از صادرات فراتر می رود، این امر از تولید ناخالص داخلی می کاهد و این مهم ترین عامل کاهنده رشد در سه ماهه نخست بود.

اختلاف بین واردات و صادرات بیشترین میزان کاهش در تولید ناخالص داخلی را از زمان آغاز ثبت این داده ها در سال 1947 داشته است.

پیتر ناوارو، مشاور ارشد تجاری ترامپ، گزارش تولید ناخالص داخلی را «بهترین رقم منفی ای که در عمرم دیده ام» توصیف کرد.

وی روز چهارشنبه در گفت وگو با شبکه سی ان بی سی گفت: بازارها باید فراتر از سطح ظاهری ماجرا را ببینند.

او به افزایش شدید سرمایه گذاری داخلی در سه ماهه گذشته اشاره کرد. با این حال، وزارت بازرگانی اعلام کرد که بخش زیادی از این افزایش ناشی از بالا بردن موجودی انبارها توسط شرکت ها پیش از اجرای تعرفه ها بوده است.

گزارش روز چهارشنبه همچنین نشان داد که تورم در سه ماهه نخست بیش از حد انتظار افزایش یافته است. شاخص قیمت هزینه های مصرف شخصی حدود 3.6 درصد افزایش یافت، که از نرخ 2.4 درصدی سه ماهه پیش بیشتر است. با کنار گذاشتن قیمت مواد غذایی و انرژی، شاخص اصلی هزینه های مصرف شخصی 3.5 درصد افزایش یافته که برای مقایسه، این رقم در سه ماهه قبل 2.6 درصد ثبت شده بود.

انتهای پیام/

نظرات

captcha