درآمد 500 میلیون یورویی ایران از صنایع دستی

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: سال گذشته بیش از 500 میلیون یورو از محل صنایع دستی درآمد داشتیم و هدف ما رسیدن به درآمد یک میلیارد یورو است.

خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سیدرضا صالحی امیری در آیین اختتامیه سومین اجلاس همکاری های ایران و آفریقا ضمن خوشامدگویی به حضار اصفهان را دیار تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران زمین دانست و گفت: اصفهان قطب تمدنی و فرهنگ کشور و سرزمین رازها و رمزهاست و با وجود بیش از سه دهه پژوهش و کار مطالعاتی، ابعاد و اجزای تمدنی آن هنوز کشف نشده است.

وی در ادامه صنایع و کارخانه های اصفهان را به جسم این شهر تشبیه کرد و خطاب به حاضران در جلسه افزود: صنایع، کارخانه ها و ظرفیت های تجاری اقتصادی الزامی اما فقط جسم یک شهر هستند و شما نیز طی این دو روز تنها از جسم اصفهان بازدید به عمل آوردند درحالی که روح این شهر ، یعنی فرهنگ، هنر و تمدن آن بسیار همیق تر و زیباتر است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: بیش از 500 سال پیش که هنوز جهان رنگی از توسعه نداشت، در سرزمین اصفهان ساخت و ساز، ریاضات، نجوم، فلسفه، عرفان و اندیشه ورزی جریان داشت به نحوی که شخصیت بزرگی مثل شبخ بهایی در سرچشمه های کوهرنگ سدی را بنا و مسیر حرکت آب از اصفهان تا تالاب گاوخونی را تعریف می کند.

وی با تاکید بر اینکه اصفهان قطب تمدنی، اقتصادی و گردشگری است، اظهار کرد: همه ایرانیان و جهانیان هر وقت قصد مسافرت دارند، به اصفهان فکر می کنند و جاذبه های درونی این شهر مثل آهنربایی است که گردشگران را به سوی خود می کشاند.

صالحی امیری در ادامه سخنانش اصفهان را قطب هنر، موسیقی و نقاشی معرفی کرد و یادآور شد: استاد فرشچیان، از بزرگ ترین نقاشان معاصر ایران و جهان، از شهر اصفهان برخاسته است و مایه افتخار است.

وی در ادامه اصفهان را به عنوان قطب های کشور در حوزه های دانشگاهی، علمی، هوش مصنوعی، فناوری و تکنولوژی معرفی و تصریح کرد: بسیاری از دانشمندان بزرگ ایرانی از این سرزمین برخواسته اند و صادقانه می گویم که ما ایرانی ها به اصفهان هم دلبسته ایم و هم وابسته.

صالحی امیری در بخش دیگری از سخنانش به تشریح دلایل علاقه جمهوری اسلامی به گسترش همکاری با کشورهای آفریقایی پرداخت و تاکید کرد: آفریقا سرزمینی است با مردمانی سخت کوش، فرهنگ و تمدن دیرینه و ظرفیت های بالای اقتصادی و صنعتی است که ناشناخته مانده و باور داریم که این ظرفیت ها باید به جهانیان شناسانده شود؛ از طرف دیگر در دیدگاه انقلاب اسلامی، آفریقا به دلیل تاریخ طولانی استعمار و استثمار به توسعه عادلانه ضروری است.

وی در ادامه توجه حضار در این مراسم را به ظرفیت های ایران در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جلب کرد و گفت: ایران بیش از یک میلیون اثر تاریخی دارد و این ظرفیت در جهان کم نظیر است اما پدیده ایران هراسی اجازه نمی دهد که تصویر ایران زیبا در جهان امروز بدرخشد. این درحالی است که ما همه ظرفیت های لازم را در فضای امن برای ایرانیان و جهانیان فراهم کرده ایم و پدیده ایران هراسی، حربه ای دروغین است تا مانع سفر جهانیان به ایران شوند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: با وجود همه هجمه ها در سال 2024 بیش از 7 میلیون و 300 هزار نفر از سراسر جهان به ایران سفر و بیش از 85 درصد آنها از جذابیت های ایران را عالی توصیف کردند که جای افتخار دارد.

وی در ادامه به تشریح دستاوردهای حوزه صنایع دستی پرداخت و گفت: در سال گذشته بیش از 500 میلیون یورو درآمد از محل صنایع دستی حاصل شد و هدف گذاری ما رسیدن به یک میلیارد یورو است.

صالحی امیری گفت: بیش از یک و نیم میلیون نفر در 34 هزار کارگاه و منزل، به ویژه توسط بانوان، در این حوزه مشغول فعالیت هستند. همچنین هدف گذاری سالانه ایجاد 100 هزار شغل در این بخش انجام شده است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین به ظرفیت های ایران در حوزه گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیش از یک میلیون و 200 هزار گردشگر سلامت به ایران سفر کردند که درآمدی بالغ بر 2 میلیارد دلار برای کشور به همراه داشت.

صالحی امیری بیان کرد: وجود پزشکان متخصص، بیمارستان های مجهز و خدمات درمانی مقرون به صرفه، ایران را به مقصدی جذاب برای بیماران خارجی تبدیل کرده است.

وزیر میراث فرهنگی در پایان از نمایندگان کشورهای آفریقایی خواست تا تصویر واقعی ایران را به مردم خود منتقل کنند و خاطرنشان کرد: ایران کشوری مهمان نواز و قدرشناس است و همواره به آفریقا باور داشته و خواهد داشت.

انتهای پیام/170

نظرات

captcha