گوزن های زرد پرورشی آیا در طبیعت دوام می آورند؟

خرم آباد- با توجه به ایجاد سایت پرورش «گوزن زرد» در لرستان سوالی که ذهن دوست داران محیط زیست و فعالان این حوزه را درگیر کرده این است که آیا این گونه پس از رهاسازی در طبیعت دوام می آورد؟

«شینا انصاری» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور صبح پنجشنبه در حاشیه بازدید از سایت گوزن زرد خرم آباد در پاسخ به سوال خبرنگار مهر پیرامون نگرانی های فعالان محیط زیست در مورد رهاسازی این گوزن ها در طبیعت اظهار کرد: با توجه به اقدامی که همکاران ما در حوزه محیط زیست طبیعی انجام دادند این گوزن های زرد در حقیقت قابلیت انطباق و سازگاری با طبیعت را دارند.

وی ادامه داد: گوزن های زرد پرورش داده شده می توانند و این امکان را دارند که بتوانند در طبیعت هم بقا پیدا کنند.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور یادآور شد: اگر این گوزن ها خیلی «دستی» باشند قطعاً رهاسازی نمی شدند.

انصاری تصریح کرد: بر اساس این قابلیت امروز کار رهاسازی این گوزن های زرد انجام شد.

بنابراین گزارش، 10 آذر ماه 1401 بود که با حضور «سلاجقه» رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور مرکز احیا و پرورش گوزن زرد ایرانی در محل مجتمع کشت و صنعت لرستان افتتاح شد.

بر اساس پیگیری خبرگزاری مهر و انتشار گزارشی با عنوان «چراغ قرمز برای پروژه «گوزن زرد» / پروژه احیا شکست می خورد؟»، برخی از کارشناسان به پروژه احیای «گوزن زرد» در لرستان خیلی خوش بین نبودند.

گوزن زرد ایرانی بر اساس قوانین سازمان حفاظت محیط زیست در زمره گونه های در معرض خطر انقراض قلمداد شده است، از نظر سازمان جهانی حفاظت، این گونه در زمره گونه های در معرض خطر قرار گرفته و طبقه بندی این گونه را در طبقه گونه های در معرض خطر قرار داده است.

گوزن زرد ایرانی غالباً در مناطق جنگلی و جنگل های جلگه ای استان خوزستان زندگی می کند، در حال حاضر به دلیل از بین رفتن زیستگاه های طبیعی آن و شکار بی رویه، جمعیت آنها بسیار کاهش یافته و تنها پراکندگی طبیعی گوزن زرد به مناطق حفاظت شده دز و کرخه محدود شده است، امروزه جمعیت هایی از این گونه در دشت ناز ساری، جزیره اشک، منطقه حفاظت شده دنا، جزیره کبودان و چند منطقه دیگر به وسیله کارشناسان منتقل شده اند.

نظرات

captcha