غذا در غزه تمام شد

سازمان های بین المللی با اعلام اتمام همه ذخایر غذایی در غزه اعلام کردند که اگر گذرگاه ها باز نشوند باید منتظر مرگ جمعی ساکنان غزه بر اثر گرسنگی و تشنگی باشیم.

به گزارش مشرق ، هشدارهای بین المللی در مورد اوج گیری بحران قحطی و گرسنگی در سراسر نوار غزه در سایه محاصره خفقان آور و همه جانبه این باریکه از دو ماه گذشته توسط رژیم اشغالگر همزمان با حملات وحشیانه این رژیم به غزه، همچنان بیشتر می شود.

از دوم مارس، اشغالگران مانع ورود هرگونه کمک بشردوستانه ای به غزه شده اند و از چند روز گذشته سازمان های بین المللی از پایان ذخایر غذا و دارو در این باریکه خبر دادند و نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد در مورد مرگ و میر جمعی قریب الوقوع همه ساکنان غزه بر اثر گرسنگی و تشنگی هشدار می دهند.

قحطی در غزه کاملا یک تصمیم سیاسی اسرائیلی است

در این زمینه جاناتان فاولر، مدیر ارتباطات آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) شب گذشته در مورد وضعیت وخیم نوار غزه هشدار داده و اعلام کرد که شبح قحطی در بحبوحه بحران عمیق انسانی که به دلیل جنگ ویرانگر مداوم اسرائیل علیه این منطقه و بستن گذرگاه ها وارد خطرناک ترین مرحله خود شده است، مجدداً مردم فلسطین را رنج می دهد.

این مسئول آژانس آنروا در یک بیانیه مطبوعاتی تاکید کرد: در سایه بسته شدن گذرگاه ها توسط اسرائیل و استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح علیه غیرنظامیان غزه، ذخایر مواد غذایی در این باریکه به پایان رسیده است. ما نمی توانیم هیچ کلمه ای برای توصیف وضعیت فعلی غزه پیدا کنیم و این وضعیت شبیه وحشت روز قیامت بوده و هیچ نشانه ای از اساسی ترین و ابتدایی ترین استانداردهای انسانیت در اینجا دیده نمی شود.

وی تاکید کرد: نوار غزه در حال گذراندن بدترین مرحله از بحران انسانی است که از آغاز جنگ نسل کشی اسرائیل علیه این باریکه شاهد بودیم. وضعیت غزه اصلاً پیچیده نیست، بلکه کاملاً روشن است؛ جایی که فلسطینی ها به دلیل جلوگیری اسرائیل از ورود کمک و تدارکات غذایی به مدت دو ماه، چیزی برای خوردن ندارند.

این مقام سازمان ملل خاطرنشان کرد: قحطی در نوار غزه کاملا یک تصمیم سیاسی اسرائیلی است. اگر مجوز وجود داشت، کمک ها وارد غزه می شدند و به مردم گرسنه می رسیدند، اما اسرائیل محاصره خفه کننده ای علیه مردم غزه اعمال کرده و اجازه ورود هیچ چیزی را به اینجا نمی دهد و همه درخواست های بین المللی برای رفع محاصره غزه هم بی پاسخ مانده است. محاصره خفه کننده اسرائیل علیه غزه و عدم اقدام جدی از سوی جامعه بین المللی برای کمک به غیرنظامیان گرفتار شده در این باریکه یک رسوایی واقعی است.

انبارهای کمک های غذایی در غزه کاملا خالی شده است

سازمان بین المللی آکسفام (که یکی از بزرگترین سازمان های بین المللی امدادرسانی برای ریشه کن کردن فقر، گرسنگی و بی عدالتی متشکل از 15 سازمان در 98 کشور است)، هم با صدور بیانیه ای اعلام کرد که به دلیل تشدید محاصره اسرائیل علیه غزه از دوم مارس، اوضاع انسانی در این باریکه فاجعه بار بوده و فروشگاه های حاوی مواد غذایی و انبارهای کمک های بشردوستانه کاملاً خالی شده اند.

مدیر بخش سیاست گذاری سازمان آکسفام شب گذشته اظهار داشت: بمباران مداوم و آوارگی اجباری غیرنظامیان، بحران انسانی در غزه را تشدید کرده و منجر به فاجعه انسانی در این باریکه گشته است. مردم در نوار غزه از سوء تغذیه شدید رنج می برند و گرسنگی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر آنهاست.

این سازمان بین المللی در ادامه خواستار برقراری آتش بس فوری و دائمی در نوار غزه و بازگشایی گذرگاه های بشردوستانه جهت رسیدن کمک های انسانی به همه مردم شد.

فاجعه مرگ بر اثر گرسنگی در روزهای آینده تشدید خواهد شد

از طرف دیگر عبیر عطیفه، سخنگوی برنامه جهانی غذا اعلام کرد که ذخایر غذایی در غزه رو به اتمام بوده و وضعیت انسانی در اینجا فاجعه بار است. ذخایر سازمان برنامه جهانی غذا در نوار غزه چند روز قبل کاملاً تمام شد و آخرین آذوقه باقیمانده به آشپزخانه هایی ارسال شد که فست فودهایی را به گرسنگان ارائه می دهند که تنها یک چهارم نیازهای غذایی روزانه یک فرد را تامین می کند.

این مسئول برنامه جهانی غذا تاکید کرد: ما پیش بینی می کنیم که طی روزهای آینده با موارد بیشتری از مرگ بر اثر گرسنگی و سوء تغذیه شدید مواجه شویم؛ به ویژه اینکه بیماری در چنین شرایطی بسیار میان مردم شیوع پیدا می کند.

وی خاطرنشان کرد: تنها راه حل برای پایان دادن به این وضعیت باز کردن فوری گذرگاه هاست.

سازمان های کمک رسانی در غزه تعطیل شده اند

آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در گزارش جدید خود اعلام کرد که در غزه مردم هر چیزی که پیدا کنند می خورند. نیازها در غزه به شکل وحشتناکی در حال افزایش است و بسیاری از خانواده ها به دلیل نبودن مواد غذایی هر چیزی را که پیدا کنند می خورند؛ بدون اینکه بدانند این مواد خطرناک هستند یا نه.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در گزارش جدید خود اعلام کرد که 95 درصد سازمان های امدادی و کمک رسانی در نوار غزه فعالیت خود را به شکل کامل یا جزئی متوقف کرده اند. قیمت مواد غذایی هم بیش از 1400 درصد افزایش یافته و کالاهای اساسی مانند لبنیات، میوه و گوشت کاملاً ناپدید شده اند.

این نهاد سازمان ملل تاکید کرد که همه نانوایی های غزه به دلیل کمبود آرد و سوخت از کار افتادند و بیش از 65 هزار مورد سوء تغذیه شدید به ثبت رسیده است.

غزه در مرحله قحطی واقعی قرار دارد

دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه هشدار داد که 350 هزار فردی که از بیماری های مزمن رنج می برند، به دلیل ممنوعیت ورود دارو در معرض خطر فوری هستند. بیش از 22000 بیمار هم که نیاز به خروج فوری از نوار غزه برای درمان دارند با مرگ دست و پنجه نرم می کنند، از جمله 12500 بیمار سرطانی.

این نهاد دولتی غزه تاکید کرد که بیش از 90 درصد کارخانه های آب شیرین کن هم به دلیل نبود سوخت تعطیل شده اند که منجر به کاهش مصرف سرانه آب در سطوح غیر انسانی شده است.

امجد الشوا، رئیس شبکه سازمان های غیر دولتی فلسطینی با اشاره به اینکه نوار غزه بدترین مرحله در تاریخ خود را تجربه می کند گفت: ما در غزه وارد مرحله قحطی واقعی شده ایم.

وی افزود: روزانه اخباری در مورد بسته شدن مستمر مراکز خیریه و آشپزخانه ها می شنویم و اگر گذرگاه ها همچنان بسته بمانند وضعیت بسیار بدتر خواهد شد و شاهد فروپاشی کامل در بخش های بهداشت و غذا خواهیم بود. ما پیش از این سهمیه بندی شدید سوخت را در غزه شاهد بودیم، اما امروز سوخت کاملا در حال تمام شدن است که در نتیجه آن بیمارستان ها تعطیل می شوند، آب به طور کامل قطع می گردد و این در حالی است که تقریباً دیگر هیچ غذایی هم پیدا نمی شود و سوء تغذیه به ویژه در میان کودکان آسیب های جبران ناپذیری بر جای خواهد گذاشت.

نظرات

captcha