طهرانچی: خودکفایی در حوزه فناوری های نوین کشاورزی ضروری است

اصفهان- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: کشاورزی بدون دسترسی به فناوری های نوین نمی تواند به رشد پایدار برسد و ما باید تلاش کنیم در این زمینه خودکفا شویم.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی طهرانچی چهارشنبه در آئین افتتاح فاز نخست طرح ملی خودکفایی بذر در مرکز فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در شهر مجلسی به اهمیت نقش دانشگاه ها در شکستن انحصار فناوری های غذایی و تولید بذرهای مورد نیاز کشور اشاره و اظهار کرد: مردم جهان غذای روح و جسم خود را در دستان ما می بینند و با فناوری هایی که امروز در اختیار داریم، می توانیم در کنترل تولید غذا و بذرهای مورد نیاز کشور مؤثر باشیم.

وی افزود: امروز کشاورزی مبتنی بر فناوری است و این فناوری ها نه تنها در تولید بذر و فرآوری محصولات کشاورزی، بلکه در تولید دام، طیور و شیلات نیز نقشی کلیدی دارند.

طهرانچی گفت: در گذشته، کشاورزان بذرهای خود را برای سال آینده ذخیره می کردند اما با پیشرفت فناوری، تولید بذر به یک صنعت انحصاری تبدیل شده است که توسط کمپانی های بزرگ چندملیتی کنترل می شود.

وی به رشد و بلوغ دانشگاه ها در ایران اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی طی 2 دهه گذشته از یک دانشگاه آموزشی به یک مرکز پژوهشی و فناورانه تبدیل شده است و امروز ما شاهد استفاده از دانش و فناوری های جدید در حل مسائل کشاورزی و سایر حوزه ها هستیم، این دانشگاه با ایجاد گلخانه های پیشرفته و تحقیق در زمینه های مختلف کشاورزی در راستای تأمین امنیت غذایی کشور گام های مؤثری برداشته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر نقش مؤثر دانشگاه ها در اقتصاد کشور، تصریح کرد: اگر دانشگاه ها در زمینه فناوری های کشاورزی و تولید بذر پیشرو نباشند، کشور با مشکلات جدی در تأمین نیازهای غذایی خود مواجه خواهد شد و به همین دلیل، دانشگاه باید به عنوان یک نهاد تأثیرگذار در راستای بهبود تولید و بهره وری کشاورزی و امنیت غذایی کشور ایفای نقش کنند.

وی به اهمیت همکاری های بین المللی در این زمینه اشاره کرده و گفت: کشاورزی بدون دسترسی به فناوری های نوین نمی تواند به رشد پایدار برسد و ما باید تلاش کنیم تا از وابستگی به فناوری های خارجی کاسته و در این زمینه خودکفا شویم.

طهرانچی به طرح های کلان دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فناوری های نوین کشاورزی اشاره کرد و گفت: افتتاح پروژه های کشاورزی در واحد مجلسی و ایجاد یک مرکز نوآوری در این منطقه، نمونه ای از تلاش های این دانشگاه برای استفاده از دانش روز و پیشرفت های فناوری در تولید محصولات کشاورزی است

وی افزود: این پروژه ها نه تنها به تأمین نیازهای داخلی کشور کمک می کند، بلکه می تواند الگویی برای سایر کشورهای منطقه باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با وجود چالش های اقتصادی و تحریم ها ما توانسته ایم از علم و فناوری در جهت رفع مشکلات مردم و کشور استفاده کنیم و دانشگاه ها باید به عنوان پیشرو در حل مشکلات جامعه به تولید علم و فناوری بپردازند به نحوی که به بهبود وضعیت اقتصادی و رفاه مردم منجر شود.

نظرات

captcha