چرایی و اهداف راه اندازی جلسات اخلاق در چهارمحال و بختیاری

شهرکرد-معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به آغاز سلسله جلسات هفتگی اخلاق و معنویت در شهرکرد، به تبیین چرایی و اهداف این برنامه پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین حمید باقرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز سلسله جلسات هفتگی «اخلاق و معنویت» در مرکز استان چهارمحال و بختیاری از شامگاه امروز، به تبیین چرایی و ضرورت این جلسات پرداخت و اظهار کرد: هدف انسان از زندگی کسب کمالات و نائل شدن به قرب الهی و شبیه خدا شدن است.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با ذکر اینکه دستیابی به این هدف والا مستلزم یک دستگاه معرفتی است، ادامه داد: از دیگر سو، شیاطین هم بیکار ننشستند و مباحث دروغین و خرافی و بدلی را به جای اصل مطلب به مردم القا می کنند و با تزئین شیطانی، مردم را درگیر می کنند.

باقرزاده با بیان اینکه رساندن اصل مطلب در حوزه معرفتی به دست مردم یک ضرورت است، افزود: باید این مهم محقق شود تا مردم با مراجعه به آن در یک پایگاه ثابت اخلاق و معنویت، نیازشان را به مباحث اخلاقی و دینی با کمک اساتید مجرب پاسخ دهند و مسیر سیر و سلوک معنوی خود را طی کنند.

ظرفیت دینی چهارمحال و بختیاری

وی با یادآوری ظرفیت دینی و اعتقادی مردم استان چهارمحال و بختیاری، توضیح داد: مردم خوشبختانه طالب مباحث دینی هستند لذا باید بستر ارائه مباحث فراهم شود و عموم مردم نسبت به آن آگاهی خود را ارتقا دهند.

باقرزاده در خصوص فرآیند راه اندازی جلسات اخلاق و معنویت در شهرکرد، توضیح داد: طی مشورت با اساتید خاصه نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد، این طرح مطرح شد و مورد استقبال و حمایت قرار گرفت و بزرگان استان پای کار آمدند. در ادامه با حضور نهادهای فرهنگی و حوزوی استان، شورای اخلاق و معنویت با حضور حجت الاسلام والمسلمین فاطمی راه اندازی شد.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در این شورا مقرر شد پایگاه معنویت و اخلاق شکل بگیرد و مرکز بهداشت معنوی استان تأسیس شود تا به صورت هفتگی و مستمر به کار ادامه دهد.

باقرزاده اظهار کرد: همچنین روحانی هم استانی حجت الاسلام والمسلمین همتیان به عنوان استاد برجسته اخلاق، ضمن حمایت از این حرکت رهنمودهای مفیدی داشت که امیدواریم بتوانیم در هفته های آتی از حضور این استاد نیز در جلسات اخلاق استفاده کنیم. نشستی هم با امام جمعه و نیز مدیر حوزه علمیه نجف آباد داشتیم که از این اقدام حمایت و اعلام همکاری داشتند.

راه اندازی پایگاه ثابت اخلاق در استان

وی با تأکید بر ضرورت ایجاد پایگاه ثابت اخلاق در استان برای پاسخ به نیازهای معنوی مردم، گفت: تصمیم بر این شد که این جلسات در مسجد صاحب الزمان ( عج ) شهرکرد برگزار شود چرا که مسجد سنگر دین و انقلاب اسلامی است. امام جماعت مسجد نیز استقبال و اعلام آمادگی کرد.

باقرزاده اظهار کرد: امروز بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء نخستین جلسه اخلاق با سخنرانی نماینده ولی فقیه در استان برگزار می شود و معتقدیم اگر این جلسات ادامه پیدا کند، آثار و برکات آن در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه در سال های آینده محسوس خواهد بود.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: انتظار داریم که رسانه ها هم برای اطلاع رسانی و تبلیغ جلسات اخلاق و هم انعکاس محتوای جلسات پای کار بیایند تا عموم مردم هم به سمت این پایگاه معنوی جذب شوند و از نورانیت معارف قرآنی و روایی بهره مند شوند.

باقرزاده با تصریح اینکه از محضر چندین استاد در این جلسات استفاده خواهد شد، افزود: طی مشورتی که با اساتید داشتیم مقرر شد از حضور اساتید مختلف در این جلسات استفاده کنیم تا به سلایق مختلف مخاطب پاسخ داده شود.

رسانه ها پای کار بیایند

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تمهیدات دعوت و حضور مردم در این جلسات، تصریح کرد: اصل این حرکت و برگزاری برنامه برای مردم است لذا بدون حضور مردم موضوعیت نمی یابد بنابراین تمام توان خود را برای مشارکت عمومی معطوف ساختیم و راه اندازی شورای معنویت و اخلاق در همین راستا بود.

باقرزاده با تأکید بر پای کار بودن ظرفیت مردمی در برپایی جلسات اخلاق، توضیح داد: این برنامه دستوری و ابلاغی نیست که این یا آن اداره را موظف به حضور کند. خطیبان در این جلسات به پند و اندرز به دور از مباحث تخصصی می پردازند تا مردم آگاه شده و تا یک هفته تغذیه معنوی خوبی شوند.

وی با تأکید بر وجه مردمی جلسات اخلاق استان، ادامه داد: این جلسات توسط خود مردم و هیئتی ها و مسجدی ها اجرایی می شود و تبلیغات اسلامی در دعوت از اساتید این برنامه و نیز هماهنگی با دستگاه ها و صدا و سیما این برنامه را حمایت و پشتیبانی کرده است. همچنین طراحی و اجرای مسابقات و تهیه کلیپ های کوتاه و انتشار در سطح گسترده در دستور کار قرار دارد تا همه از این جلسات بهره مند شوند.

مردم؛ صحنه گردان اصلی جلسات اخلاق

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری در خصوص محتوا و محوریت جلسات هفتگی اخلاق، گفت: محتوا را بر عهده استاد گذاشتیم که متناسب با نیاز مردم و البته با محوریت نهج البلاغه این جلسه پند و اندرز و موعظه را مدیریت کند تا مردم پای جلسات بنشینند و بهره معنوی ببرند.

باقرزاده در پایان اظهار کرد: چنانچه در بدو امر استقبال از جلسات اندک هم باشد دلسردی موضوعیت ندارد بلکه این کار قطعاً مستلزم استمرار و تداوم است تا به فضل الهی به ثمر بنشیند و شاهد برکات آن در جامعه باشیم. از انتقادات و پیشنهادات مردم نسبت به این جلسات استقبال می کنیم چرا که باعث رفع نواقص احتمالی و تقویت مسیر خواهد شد تا این برنامه با قدرت و قوت بیشتری ادامه یابد.

نظرات

captcha