معاون دادگستری تهران:

سرقت در سال 1403 نسبت به سال قبل 11 درصد کاهش داشته است

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران از کاهش 11 درصدی سرقت در 12 ماهه سال 1403 نسبت به مدت مشابه در سال 1402 در تهران خبر داد.

ابوالفضل نیکوکار در گفت وگو با ایسنا در این باره گفت: نظر به اجرای برنامه «ساماندهی روابط حقوقی اشخاص در حوزه معاملات املاک و خودرو از طریق بازرسی های میدانی و برگزاری دوره های آموزشی برای متقاضیان پروانه تخصصی اشتغال مشاوره املاک و خودرو»  تا کنون 5061 نفر موفق به کسب نمره قبولی شده اند و اسامی جهت  صدور پروانه به اداره کل ثبت ارسال شده است.

وی افزود: براساس برنامه مصوب سال 1403 باید تعداد  دو هزار نفر آموزش دیده می شدند که به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران در این برنامه 9260 نفر در استان تهران در دوره های آموزشی شرکت کرده اند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران در خصوص سامانه سجام گفت: در سال 1403 تعداد 9503 گزارش به سامانه سجام واصل شده است که پس از بررسی و رصد و پایش اولیه تعداد 3596 گزارش قابلیت پیگیری  داشته  و در دستور کار قرار گرفته است. حقوق عامه، تبلیغ و انتشار موارد منافی عفت و اخلاق عمومی، ترک فعل مدیران، قاچاق تولید و خرید و فروش  و حمل و نگهداری مشروبات الکلی و کلاهبرداری از طریق فضای مجازی از بیشترین گزارشات ثبت شده توسط شهروندان بوده است. این گزارشات نسبت به سال 1402 رشد 27 درصدی داشته است.

نیکوکار در خصوص آمار سرقت گفت: با توجه به آمار احصا شده از سامانه cms در استان تهران، شاهد کاهش 11 درصدی سرقت در 12  ماهه سال 1403 نسبت به مدت مشابه در سال 1402 در تهران بوده ایم. از جمله مواردی که می توان در کاهش سرقت در سطح استان تهران اثرگذار باشد عبارتند از اجرای دستور العمل نظارت الکترونیک بر سارقین حرفه ای و سابقه دار و نصب پابند الکترونیکی به این دسته از افراد سابقه دار و شناسایی و دستگیری عوامل و عناصر مجرمین حرفه ای دخیل در سرقتها (بخصوص سرقت های مهم و خشن) و افزایش کشف پرونده های مرتبط و اجرای طرح جامع و مصوبه ابلاغی شوراهای پیشگیری از وقوع جرم کشور راجع به تقسیم کار ملی پیشگیری و مقابله با سرقت برای بیش از 20 دستگاه اجرایی و دولتی.

این مقام قضایی  گفت: چاپ مطالب مرتبط با پیشگیری از سرقت در روزنامه های کثیر الانتشار (روزنامه ایران و  خبرگزاری ایسنا و ...) و ارسال پیامک برای شهروندان  نقش مهمی در ارتقاء آگاهی شهروندان و کاهش سرقت داشته است. معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران با جدیت پیگیر اجرای موارد ذکر شده در سال 1404 خواهد بود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران در خصوص اجرای طرح قاضی مدرسه گفت: طرح قاضی در مدرسه در 33 دوره آموزشی با حضور 1312 نفر از دانش آموزان دختر (260نفر) و پسر (520 نفر) و همچنین اولیاء (213 نفر) و مربیان (319 نفر) برگزار شد. این کارگاه ها توسط 22 نفر از قضات  با هدف انتقال محتوای آموزشی از جمله آشنایی با مبانی حقوقی، برخورداری از تساوی حقوق، حقوق و آزادی های سیاسی شهروندان، حقوق اقتصادی، رفاهی، آموزشی و تربیتی شهروندان و آگاهی از قوانین مرتبط با نوجوانان برگزار شده است. اجرای طرح قاضی در مدرسه در استان تهران، گامی مؤثر در راستای ارتقاء آگاهی حقوقی و اجتماعی دانش آموزان و اولیاء و مربیان است. این طرح نشان دهنده تعهد دادگستری به آموزش و فرهنگ سازی در زمینه حقوق شهروندی و قوانین مرتبط نوجوانان است.

وی در خصوص بازخوردگیری و ارزیابی دوره ها افزود: برای ارزیابی کیفیت دوره ها، 300 پرسشنامه تکمیل شد تا بازخوردگیری لازم جمع آوری شود. این بازخوردها به عنوان مبنای انتقادات و پیشنهادات برای بهبود دوره های آینده مورد استفاده قرار خواهد گرفت.  آشنایی با حقوق و قوانین،  تشکیل گروه های مشاوره حقوقی، برگزاری مسابقات حقوقی، دعوت از قضات، آموزش مهارت های حل اختلاف  و توسعه برنامه های اجتماعی مواردی است که  در پیشبرد این برنامه موثر  است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران گفت: دفتر حمایت از زنان و کودکان و خانواده معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران با هماهنگی با مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه و بسیج حقوق دانان در سال 1403،  10 وکیل به دادسرای ناحیه 29، مجتمع قضایی اطفال و دادگاه کیفری یک اعزام کرد  تا به اطفال و نوجوانان کم توان بزه دیده و در معرض خطر مشاوره ارائه دهند. همچنین با  همکاری موسسه مهرآفرین در سال 1403، تعداد 5 مشاور در تمامی روزهای هفته به طور ثابت به دادسرای فوق اعزام شدند  تا در تشکیل پرونده شخصیت برای متهمان، با پرسنل آن دادسرا همکاری داشته باشند. این مشاوران به طور موقت در طول سال 1403 حضور داشته اند.

این مقام قضایی گفت:  اعزام مددکاران موسسه مهر آفرین به دادسرای ناحیه 29 جهت همکاری در تشکیل پرونده شخصیت (293 پرونده) باعث این امر شد  که ثبت 1000 اطلاعات ثبتی و عملکردی در سامانه جامع حمایت از زنان کودکان و خانواده صورت پذیرد. رسیدگی و پاسخگویی حضوری-تلفنی، مشاوره و تنظیم نامه جهت حمایت بیش از 100 کودک و زن آسیب دیده یا در معرض آسیب  و اعزام مشاوران حقوقی به دادسرای ناحیه 29 مجتمع قضایی اطفال و  دادگاه کیفری یک به منظور استقرار در آن واحدها برای مشاوره با اطفال و نوجوانان کم توان بزه دیده یا در معرض خطر(حدود 10 وکیل) اقداماتی است که در این راستا صورت پذیرفته است.

انتهای پیام

نظرات

captcha