بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: ظرفیت های همکاری خوبی با کشورهای آفریقایی برای توسعه روابط در صنعت پتروشیمی وجود دارد و امکان گسترش همکاری ها بر مبنای تأمین خوراک از ایران فراهم است.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسن عباس زاده روز یکشنبه هفتم اردیبهشت 1404 در سومین اجلاس همکاری های ایران و آفریقا با تبیین دستاوردها و ظرفیت های این صنعت پیشران خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به حدود 100 میلیون تن در سال رسیده و با اجرای 67 پروژه جدید، تا سال 2029 به 131 میلیون تن افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه اکنون 73 مجتمع پتروشیمی و سه مجتمع تولید برق و یوتیلیتی در کشور فعالیت می کنند و دو هاب بزرگ پتروشیمی در عسلویه و ماهشهر مستقر شده و سایر شرکت های پتروشیمی در استان های مختلف استقرار یافته است، افزود: ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی کشور به 97 میلیون تن در سال رسیده است.
پروژه های توسعه ای و سرمایه گذاری در پتروشیمی
معاون وزیر نفت با بیان اینکه محصولات تولیدی پتروشیمی ایران در گروه های مختلفی دسته بندی شده است، ادامه داد: ظرفیت پلیمرها 9 میلیون تن، آروماتیک ها 4 میلیون تن، کودهای شیمیایی و کشاورزی 9 میلیون تن و مواد شیمیایی پایه 43 میلیون تن است، از این میزان، حدود 14 میلیون تن متانول تولید می شود که 10 میلیون تن آن به بازارهای جهانی صادر می شود.
عباس زاده با بیان اینکه هم اکنون 67 پروژه بزرگ پتروشیمی در دست اجراست که میانگین پیشرفت فیزیکی آن ها حدود 40 درصد است، خاطرنشان کرد: این پروژه ها در چهار سال آینده به بهره برداری می رسند و ظرفیت تولید پتروشیمی کشور از 97 میلیون تن به 131 میلیون تن افزایش می یابد
وی افزود: ارزش سرمایه گذاری در این پروژه ها 26 میلیارد دلار است که تاکنون حدود نیمی از این سرمایه هزینه شده است.
رشد قابل توجه تولید پلیمرها تا سال 2034
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه روند رشد تولید محصولات پتروشیمی تا سال 2034 تعیین شده است، افزود: بیشترین رشد مربوط به بخش پلیمرهاست؛ به گونه ای که ظرفیت تولید پلیمرها از 9 میلیون تن به حدود 32 میلیون تن می رسد. این افزایش ظرفیت به واسطه پروژه های جدید و با هدف ارتقای ارزش افزوده انجام می شود.
عباس زاده با اشاره به توسعه زنجیره ارزش محصولات خاطرنشان کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده، در سه مقطع زمانی 2025، 2029 و 2034 شاهد رشد قابل توجهی در تولید محصولات نهایی هستیم که سهم بیشتری از ارزش افزوده را برای کشور به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه حدود 70 درصد محصولات پتروشیمی تولیدی کشور صادر می شود و 30 درصد در داخل مصرف می شود، گفت: در سال گذشته، صادرات محصولات پلیمری حدود 2.8 میلیارد دلار، متانول حدود 2.2 میلیارد دلار و کود اوره حدود 1.7 میلیارد دلار بوده است، پس از این محصولات پلی اتیلن ها، آروماتیک ها و آمونیاک در رتبه های بعدی صادرات قرار دارند.
معرفی ظرفیت های همکاری به نمایندگان آفریقایی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بخش نشست ویژه صنایع پتروشیمی در سومین اجلاس همکاری های ایران و آفریقا، افزود: در این نشست تلاش شد ظرفیت های تولیدی و صادراتی صنعت پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران معرفی شود.
عباس زاده با اعلام اینکه شرکت تجارت و صنعت خلیج فارس که در حوزه بازرگانی و تجارت بین المللی محصولات پتروشیمی فعال است می تواند زمینه ساز توسعه همکاری های تجاری مشترک با کشورهای آفریقایی باشد، گفت: همچنین شرکت نفت و گاز پارسیان در حوزه صادرات کود، به ویژه کود اوره، ظرفیت های بسیار مناسبی برای همکاری با کشورهای آفریقایی دارد.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در صورت وجود زمینه های مناسب توسعه در کشورهای آفریقایی، امکان گسترش همکاری ها بر مبنای تأمین خوراک از ایران فراهم است، ادامه داد: متانول و مشتقات پایین دستی آن و سایر زنجیره های شیمیایی از جمله ظرفیت های قابل بررسی و توسعه است.
سومین اجلاس همکاری های ایران و آفریقا، صبح امروز یکشنبه در محل سال اجلاس سران کشورهای اسلامی و با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران، معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد توسعه تجارت با آفریقا، معاون رئیس جمهور زیمبابوه و جمعی از مسئولان و تجار ایرانی و آفریقایی برگزار شد.
{{name}}
{{content}}