مسکن بیشتر حقوق کارگران را می بلعد

مسکن یکی از دغدغه های اساسی خانوارهای کارگری به شمار می رود، به نحوی که بیش از 50 درصد دریافتی کارگران را هزینه های مسکن و اجاره بها به خود اختصاص می دهد.

به گزارش مشرق ، از آنجا که مسکن نقش تأثیرگذاری در سبد هزینه خانوارهای کم درآمد به ویژه اقشار محروم و دهک های متوسط و پایین جامعه دارد، از این رو استفاده از ظرفیت تعاونی های مسکن در ساخت مسکن ارزان می تواند به عنوان راهکاری موثر و مقرون به صرفه در جهت خانه دار شدن اقشار جامعه دنبال شود.

احمد میدری ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تازه ترین اظهارات خود از برنامه ساخت مسکن برای کارگران خبر داده و گفته است:امسال با همراهی کارفرمایان در جهت تامین مسکن کارگران گام برخواهیم داشت و در این راستا راه اندازی تعاونی های مسکن کارگری را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

وی امیدوار است که با توجه به اعلام مشارکت بسیاری از کارفرمایان در این زمینه و همراهی وزارت راه و شهرسازی و سازمان تامین اجتماعی از ظرفیت بسیاری از مراکز و سازمان ها از جمله شهرداری ها در ساخت پروژه های مسکن کارگری استفاده شود.

یعقوب رستمی مال خلیفه - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز معتقد است که تعاونی های مسکن می توانند آورده های مردم را تبدیل به سرمایه ساخت مسکن کنند و سرمایه های پایدار را رقم بزنند.

او با اشاره به اهمیت برنامه ریزی در حوزه ساخت مسکن کارگران می گوید: در حوزه مسکن کارگری، طرح هایی در دست بررسی است تا فشار هزینه ها بر دوش جامعه کارگری کاهش یابد.

علیرضا محجوب - دبیرکل خانه کارگر به تازگی در اظهاراتی با اشاره به میزان مبلغ حق مسکن کارگران، آن را در حد پوشاک بچه دانسته و گفته است:به جای حق مسکن باید مشکل مسکن کارگران برطرف شود.

وی به ماده 149 قانون کار اشاره کرده و می گوید: باید طبق ماده 149 قانون کار با حمایت وزارت راه و شهرسازی، شهرداری ها، تعاونی های مسکن و کارفرمایان به کارگران زمین داده و در جریان ساخت و ساز مسکن کارگری به آنها کمک شود.

بر اساس ماده 149 قانون کار کارفرمایان مکلفند در جوار کارخانه یا کارگاه، خانه سازمانی برای کارگران بسازند و زمین های در اختیار خود را به این امر اختصاص بدهند.دبیرکل خانه کارگر به طرح ساخت 300 هزار واحد مسکن کارگری اشاره کرد و گفت: تصمیم وزیر کار در این راستا مثبت است و در جلسه ای که با وزیر راه و شهرسازی داشتیم ایشان از تاکید قانون کار در تامین مسکن کارگری استقبال کردند.

به گفته محجوب کارفرمایان نیز از ساخت مسکن کارگری استقبال و برای اجرای پروژه های مسکن کارگری اعلام آمادگی کرده اند و بر این اساس تشکل های کارگری و تعاونی های مسکن در ساخت مسکن مشارکت خواهند کرد و اتحادیه تعاونی های مسکن کارگری (اسکان) نیز در ساخت مسکن و نظارت بر آن نظارت خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس ماده 149 قانون کار کارفرمایان مکلفند در جوار کارخانه یا کارگاه، خانه سازمانی برای کارگران بسازند و زمین های در اختیار خود را به این امر اختصاص بدهند.

مطابق آمارها نزدیک به 10 هزار تعاونی مسکن فعال در کشور وجود دارد و بهترین راه خانه دار شدن طبقات متوسط و ضعیف در کشور اجرای مدل تعاونی های مسکن است.

مسکن یکی از دغدغه های اساسی خانوارهای کارگری به شمار می رود به نحوی که بیش از 80 درصد دریافتی کارگران را هزینه های مسکن و اجاره بها به خود اختصاص می دهد.

در حال حاضر صدور مجوز برای تعاونی ها، اختصاص زمین رایگان و ارزان به تعاونی های مسکن، پرداخت تسهیلات بانکی از جمله راهکارهای خانه دار کردن کارگران به شمار می رود. کارشناسان تاکید دارند که مشارکت شرکت های تعاونی در ساخت مسکن گامی مهم در جهت خانه دار شدن آحاد جامعه به ویژه کارگران و اقشار ضعیف و کم درآمد است و واحدهای صنعتی بزرگ و کارخانه ها می توانند با تشکیل تعاونی و استفاده از زمین های اطراف کارخانه،امکان ساخت مسکن برای کارگران را در کنار همان واحدهای صنعتی فراهم کنند.

نظرات

captcha