بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
رشد اقتصادی منطقه یورو در ماه آوریل دچار توقف شد چرا که تنش های تجاری اخیر بخش خدمات را تحت فشار قرار داد و خوش بینی شکننده نسبت به بهبود وضعیت مالی این منطقه را تضعیف کرد.
شاخص ترکیبی مدیران خرید (PMI) منطقه یورو که شاخصی مهم برای سنجش بخش خصوصی است، از 50٫9 در ماه مارس به 50٫1 در آوریل کاهش یافت و پایین تر از پیش بینی 50٫3 قرار گرفت.
این عدد که تنها اندکی بالاتر از مرز 50 است (مرزی که رشد را از انقباض اقتصادی جدا می کند)، نشان دهنده توقف رشد اقتصادی در سراسر این منطقه در آغاز سه ماهه دوم سال 2025 است.
کاهش پیش بینی رشد منطقه یورو پس از تعرفه های ترامپ قیمت یورو به دلیل نگرانی از تعرفه های آمریکا سقوط کردعملکرد ماه آوریل واگرایی بین بخش تولید که به طور خفیف در حال بهبود است و بخش خدمات که وارد رکود شد را نشان می دهد.
شاخص اولیه مدیران خرید در بخش خدمات از 51 به 49٫7 سقوط کرد که اولین کاهش در پنج ماه گذشته محسوب می شود. این در حالی بود که شاخص بخش تولید به 48٫7 افزایش یافت و از پیش بینی 47٫5 واحد فراتر رفت.
نظرسنجی ها کاهش چشمگیر شاخص اعتماد تجاری در سراسر منطقه یورو را نشان دادند، به طوری که این شاخص به پایین ترین سطح خود از نوامبر 2022 رسید و همچنان پایین تر از میانگین بلندمدت باقی ماند.
دامنه این کاهش بسیار وسیع بود و هر دو بخش تولید و خدمات را در اکثر اقتصادهای بزرگ منطقه یورو درگیر کرد. این امر حکایت از احتیاط فراگیر در مواجهه با افزایش نااطمینانی های ژئوپولیتیکی و تجاری دارد.
در آلمان، قلب صنعتی منطقه یورو، فعالیت تجاری پس از سه ماه رشد، دچار انقباض شد.
شاخص ترکیبی مدیران خرید آلمان کاهش یافت و از 51٫3 واحد در ماه مارس به 49٫7 در آوریل رسید. بخش خدمات افت شدیدتری داشت و شاخص آن از 50٫9 به 48٫8 سقوط کرد که بسیار پایین تر از پیش بینی 50٫3 واحدی بود.
ارائه دهندگان خدمات به عدم اطمینان ناشی از تعرفه ها و تردید مشتریان اشاره کردند.
دکتر سیروس د لا روبیا، اقتصاددان ارشد بانک بازرگانی هامبورگ، در این باره گفت: نگرانی ها در مورد تعرفه ها و چشم انداز کلی اقتصادی منجر به تاخیر در تصمیم گیری ها و محدود شدن هزینه کرد شده است.
با وجود این، اشتغال در بخش خصوصی آلمان تنها اندکی کاهش یافت و حاشیه سود تولیدکنندگان با کاهش قیمت مواد اولیه به ویژه انرژی بهبود یافت.
کاهش قیمت انرژی که ناشی از ترس از رکود در آمریکا است، برای تولیدکنندگان نوعی «باد مساعد» بوده است. شرکت های تولیدی همچنین از افزایش نادر در سفارش های صادراتی و افزایش اندک قیمت های فروش خبر دادند که نشان دهنده شکل گیری تدریجی قدرت قیمت گذاری برای نخستین بار در حدود یک سال اخیر است.
این اقتصاددان در ادامه تأکید کرد که به نظر می رسد بخش تولیدی بهتر از حد انتظار در برابر تعرفه های جدیدی که دونالد ترامپ اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد، مقاومت کرده است.
این تعرفه ها شامل تعرفه کلی 10 درصدی و تعرفه 25 درصدی بر واردات خودرو هستند.
وی افزود: اکثر تولیدکنندگان در منطقه یورو چندان نگران نیستند. به جای سقوط شدید، آن ها در واقع برای دومین ماه متوالی تولید خود را افزایش داده اند که حتی قوی تر از ماه مارس بوده است.
با این حال، وضعیت در فرانسه تیره تر است. شاخص ترکیبی مدیران خرید این کشور از 48 در ماه مارس به 47٫3 در آوریل کاهش یافت که کمتر از پیش بینی 47٫8 بود.
بخش خدمات فرانسه بیشترین ضربه را از رکود خورد و شاخص آن به 46٫8 رسید، در حالی که تولید صنعتی ضعیف باقی ماند اما تا حدودی در سطح 48٫2 تثبیت شد.
این گزارش اشاره کرد که «داده های نظرسنجی اخیر به ضعف آشکار تقاضا در بازار داخلی اشاره دارند.»
یوناس فلدهاوزن، اقتصاددان بانک بازرگانی هامبورگ، به کاهش شدید سفارش ها در فرانسه اشاره کرد و گفت که بخش خصوصی این کشور «در ماه های آینده با فشار قابل توجهی مواجه خواهد شد.»
وی افزود: بخش خدمات همچنان در وضعیت خطرناکی قرار دارد. با آغاز سه ماهه دوم، فعالیت تجاری کاهش یافته است و کاهش هایی در سفارش های جدید داخلی و خارجی مشاهده می شود. در واکنش به این موضوع، ارائه دهندگان خدمات نیروی کار خود را کاهش داده اند.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}