تحولات اوکراین|روسیه آماده توافق است، عناصری باید مشخص شود

به عقیده ترامپ روسیه مانع توافق بر سر آتش بس نیست، رد ادعای درخواست های ناعادلانه آمریکا از اوکراین، آمادگی کی یف برای مواجه با بدترین سناریوی ممکن و نرمتر شدن مواضع لندن درباره اعزام نیرو به اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

خبرگزاری تسنیم،  سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی CBS News اعلام کرد که کشورش برای رسیدن به توافق با آمریکا درباره اوکراین آمادگی دارد، ولی عناصر مشخصی وجود دارد که هنوز نیاز به تکمیل دارند.

وی گفت: «در سخنان اخیر دونالد ترامپ به توافق صلح اشاره شده و ما نیز آماده ایم آن را نهایی کنیم. با این حال، هنوز برخی جزئیات مشخص و عناصری در این توافق وجود دارند که نیاز به کار بیشتر دارند که در حال حاضر دقیقاً مشغول همین کار هستیم.»

لاوروف یادآور شد که افشای جزئیات توافق احتمالی از سوی او مناسب نیست، چرا که خود ترامپ نیز چنین کاری نکرده است. با این حال، او تأکید کرد که رئیس جمهور آمریکا به درستی باور دارد مذاکرات برای حل وفصل درگیری در اوکراین در مسیر درستی قرار گرفته است.

وزیر خارجه روسیه در پاسخ به سئوال خبرنگار آمریکایی درباره درخواست ترامپ برای توقف حملات روسیه به خاک اوکراین، تاکید کرد که ارتش این کشور صرفاً به اهداف نظامی یا زیرساخت های غیرنظامی حمله می کند که برای اهداف نظامی مورد استفاده قرار می گیرند و رئیس جمهور ولادیمیر پوتین نیز بارها این موضوع را اعلام کرده است.

لاوروف در این مصاحبه افزود: «رئیس جمهور ترامپ احتمالاً تنها رهبر جهان است که به لزوم رفع ریشه های اصلی درگیری اوکراین اذعان داشته و اعلام کرده که سوق دادن اوکراین به ناتو یک اشتباه بزرگ بوده، اشتباهی از سوی دولت جو بایدن انجام گرفت.»

در ادامه می توانید تحولات مربوط به هزار و صد و پنجاه و هفتمین (1157) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

اطمینان ترامپ از حصول توافق و عدم نیاز به خروج آمریکا از مذاکرات اوکراین 

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ابراز اطمینان کرد که ایالات متحده از مذاکرات مربوط به حل وفصل درگیری اوکراین خارج نخواهد شد، چرا که توافق حاصل خواهد شد. ترامپ بامداد امروز، جمعه، در دیدار با یوناس گار استوره، نخست وزیر نروژ در کاخ سفید، در پاسخ به سئوالی در خصوص دورنمای کنار رفتن آمریکا از مذاکرات، گفت: «فکر می کنم ما به توافق خواهیم رسید. اگر این کار را بکنیم، عالی خواهد بود و دیگر نیازی نیست نگران پرسش شما باشیم. می توانید این موضوع را دو هفته دیگر مطرح کنید.»

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که چند روز آینده برای مذاکرات درباره اوکراین بسیار مهم خواهد بود و تاکنون پیشرفت قابل توجهی در این روند حاصل شده است.

ترامپ در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اینکه آیا اوکراین باید به برخی امتیازات ارضی تن دهد، یادآور شد که این کشور اکنون نیز بخش زیادی از سرزمین های خود را از دست داده و بازپس گیری آن ها بسیار دشوار خواهد بود. وی در خصوص تشدید تحریم ها علیه روسیه گفت که آماده است در آینده به این موضوع بپردازد، اما فعلاً قصد ندارد تصمیمات شتاب زده اتخاذ کند. وی افزود: «ترجیح می دهم پاسخ به این موضوع را به هفته آینده موکول کنم. می خواهم ببینم آیا می توانیم به توافق برسیم.»

تاکید ترامپ بر اهمیت مشارکت روسیه و اوکراین در مذاکرات صلح 

رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که مشارکت هر دو طرف روسی و اوکراینی در مذاکرات برای حل وفصل درگیری را مسئله ای بسیار مهم می داند.

دونالد ترامپ در جریان دیدار با نخست وزیر نروژ به خبرنگاران گفت: «ما معتقدیم که هر دو کشور (روسیه و اوکراین) خواهان صلح بوده و هر دو می خواهند به توافق برسند، البته باید بر سر میز مذاکره بنشینند.»

ترامپ اعلام کرد که معتقد نیست روسیه مانعی برای دستیابی به توافق در مورد آتش بس در اوکراین باشد.  به گفته وی، صرف نظر کردن روسیه از ادعای کنترل بر «تمام اوکراین»، خود نوعی امتیاز برای حل وفصل این درگیری به شمار می رود.

ترامپ در پاسخ به سئوالی درباره اینکه چه امتیازهایی از سوی روسیه برای حل وفصل درگیری پیشنهاد شده، گفت: «پایان دادن به درگیری نظامی، توقف تلاش برای تسلط بر کل کشور، این ها امتیازهای نسبتاً بزرگی هستند.»

او در عین حال هشدار داد: «من ضرب الاجل خودم را دارم. ... فکر می کنم ما به صلح دست خواهیم یافت. من خوشم نمی آید که این وضعیت طولانی شده، اما فکر می کنم هر دو طرف خواهان صلح هستند. ولی اگر اوضاع بهبود نیابد و به مسیر درست وارد نشود، ما رفتار کاملاً متفاوتی را در پیش خواهیم گرفت.»

ترامپ: پوتین به درخواست توقف حملات به اوکراین گوش خواهد داد

رئیس جمهور ایالات متحده همچنین ابراز اطمینان کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، به درخواست او برای توقف حملات به اوکراین توجه خواهد کرد. او پیش تر در روز پنج شنبه گفته بود که از حملات روسیه به اوکراین ناراضی است، خواستار توقف این حملات شده و از  مسکو خواسته بود که توافق صلح را امضا کنند.

خبرنگاران از ترامپ پرسیدند که آیا فکر می کند پوتین به حرف او گوش خواهد داد، که وی پاسخ داد: «بله.»

پیش از این، وزارت دفاع روسیه از حمله گسترده به تأسیسات هوایی، موشکی و زرهی اوکراین خبر داده بود. در گزارش این وزارتخانه اشاره ای به حمله به شهر کی یف نشده بود.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز در پاسخ به سوالی درباره حمله روسیه به کی یف، تأکید کرد که ارتش روسیه «در چارچوب مأموریت های تعیین شده به حملات خود علیه اهداف نظامی ادامه می دهد».

وزارت خارجه آمریکا: درخواست های ناعادلانه ای از اوکراین نشده است

تمی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته در یک نشست خبری، برخی ادعاهای مطرح شده مبنی بر اینکه واشنگتن در روند حل وفصل بحران اوکراین، خواسته های بیشتری از کی یف نسبت به مسکو دارد را رد کرده و گفت: «فکر می کنم این نوع مطرح کردن سؤال بسیار غیرمنصفانه است.»

بروس این سخنان را در پاسخ به سئوالی مطرح کرد که آیا واشنگتن برای حل وفصل، خواسته های بیشتری از اوکراین نسبت به روسیه دارد یا نه.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد که حل وفصل بحران اوکراین مستلزم امتیازدهی از سوی هر دو طرف درگیر خواهد بود. او گفت: «امتیازهایی از سوی هر دو طرف داده خواهد شد. همچنین می دانیم که جزئیات این امتیازدهی ها تا زمان برقراری آتش بس مطرح یا نهایی نخواهد شد.»

به گفته وی، تصمیم گیری درباره این امتیازها بر عهده روسیه و اوکراین خواهد بود.

رئیس جمهور لهستان: اوکراین ناچار است در مذاکرات با روسیه امتیاز بدهد

آندژی دودا، رئیس جمهور لهستان شب گذشته در مصاحبه با شبکه "یورونیوز" ابراز عقیده کرد که اوکراین ناچار خواهد بود در مذاکرات با روسیه امتیازاتی بدهد.

وی گفت: «طرف اوکراینی نیز باید برای دستیابی به صلح تا حدی امتیاز بدهد و به احتمال زیاد این اتفاق خواهد افتاد.»

این سیاستمدار مشخص نکرد که به عقیده او، کی یف باید چه گام هایی را بردارد. دودا گفت: «در این مرحله برای من دشوار است که در این باره نظری بدهم.»

بیلد: اوکراین خود را برای بدترین سناریو آماده می کند

روزنامه آلمانی "بیلد" به نقل از یک مقام آگاه در دولت اوکراین گزارش داد که کی یف خود را برای بدترین سناریو، یعنی قطع حمایت از سوی ایالات متحده، آماده می کند. این منبع گفت: «ما خود را برای بدترین سناریو آماده می کنیم، یعنی برای قطع حمایت از سوی آمریکا.»

این مقام اوکراینی همچنین از طرح صلح  پیشنهادی دونالد ترامپ ابراز ناامیدی کرده و گفت: «ما امیدوار بودیم این بخشی از تاکتیک مذاکره ترامپ باشد، اما ترامپ هیچ فشاری بر پوتین (رئیس جمهور روسیه) وارد نمی کند و هیچ تحریمی اعمال نمی کند.»

یک دیپلمات ناشناس اوکراینی نیز به "بیلد" فاش کرد که شرایط مطرح شده از سوی ترامپ برای کی یف قابل قبول نیست. وی گفت: «آنچه روی کاغذ نوشته شده و آنچه در مذاکرات به ما منتقل می شود، غیرقابل قبول است. ما به این راحتی تسلیم نخواهیم شد. حتی اگر دولت موافق بود، که نیست، مردم با آن مخالفت می کردند.»

استارمر امیدوار است آتش بس در اوکراین به زودی برقرار شود

کی یر استارمر، نخست وزیر انگلیس ابراز امیدواری کرده است که آتش بس در اوکراین تا تابستان سال جاری برقرار شود.

روزنامه "تلگراف"به نقل از او نوشت: «اروپا با وجود اختلاف نظرهایی که با ایالات متحده دارد، نمی تواند روابط خود در حوزه امنیت و مسائل مربوط به اوکراین را با آمریکا قطع کند.»

استارمر افزود: «بسیاری از افراد از ما می خواهند که فقط به سمت اروپا حرکت کنیم، نه اروپا همراه با آمریکا. به نظر من این اساساً اشتباه است، چه در مورد اوکراین و چه به طور کلی.»

لندن ممکن است از اعزام نیروهای نظامی به اوکراین صرف نظر کند

روزنامه "تایمز" روز پنج شنبه به نقل از منابع آگاه  فاش کرد که انگلیس ممکن است از نظریه اعزام هزاران نیروی نظامی به اوکراین صرف نظر کند. در این گزارش آمده: «بریتانیا و اروپا دیگر قصد ندارند نیروهای زمینی را برای حفاظت از شهرهای کلیدی، بنادر و نیروگاه های هسته ای اوکراین به منظور تضمین صلح مستقر کنند.»

به نوشته این روزنامه، احتمال صرف نظر از اعزام نیروهای زمینی به کمبود نیرو در ارتش انگلیس و همچنین خطر تشدید درگیری در صورت نقض توافق آتش بس مرتبط است. تایمز با اشاره به اینکه ایده اعزام نیرو به اوکراین بیشتر خواسته فرانسه بود، افزود: «بریتانیا همیشه چنین نظری داشت، ولی مقامات پاریس خواهان رویکردی سخت گیرانه تر در این زمینه بودند.»

این نشریه پیشتر نیز گزارش داده بود که بریتانیا و فرانسه از موضع قاطع اولیه خود در خصوص اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین عقب نشینی کرده اند. پاریس و لندن نگران آن هستند که مسکو این ابتکار را اقدامی یک جانبه تلقی کرده و با آن مخالفت کند.

نشست لندن درباره اوکراین در سطح وزرای خارجه به تعویق افتاد مأموریت روبیو و ویتکاف برای اعمال فشار بر ماکرون تحولات اوکراین| بروکسل قصد ندارد با روسیه گفتگو کند

کرملین: آمریکا، اروپا و اوکراین درباره درگیری اختلاف نظر دارند

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که در جریان رایزنی های انجام شده در لندن، مشخص شد که بین ایالات متحده، اروپا و اوکراین در زمینه حل وفصل درگیری، مشکلاتی برای نزدیک سازی مواضع طرف ها به وجود آمده است.

وی در یک نشست خبری گفت: «تا جایی که ما اطلاع داریم، در لندن مشورت های کارشناسی برگزار شد و مذاکراتی به معنای واقعی انجام نشد. ما شاهد هستیم که در آنجا مشکلاتی برای همگرایی مواضع وجود دارد، که همین مسئله باعث شد برنامه ریزی برای برگزاری نشستی در سطح بالاتر سیاسی در لندن تغییر کند.»

پسکوف یادآور شد که طرف روسی نیز به نوبه خود از طریق کانال های مختلف در حال انجام مذاکرات صلح است و به همکاری خود با طرف آمریکایی ادامه می دهد. به گفته وی، مسکو نقش میانجی گری رئیس جمهور آمریکا و دولت او را در روند مذاکرات درباره درگیری اوکراین احترام می گذارد.

 سفارت روسیه تحریم های جدید انگلیس را اقدامی خصمانه خواند

سفارت روسیه در لندن اعلام کرد که تحریم های جدید انگلیس علیه انتقال فناوری و نرم افزار به روسیه، همچنین محدودیت ها در خصوص برخی کالاها، اقدامی بی معنا و خصمانه است. در بیانیه سفارت تأکید شده: «این اقدام لندن آشکارا تلاشی است برای آنکه شکست دور اخیر رایزنی های لندن که به دلیل تقصیر کی یف لغو شد، جبران شود.»

به عقیده دیپلمات های روس، این محدودیت های جدید هیچ تأثیری بر روسیه نخواهند داشت: آن ها نه به اقتصاد روسیه آسیب می زنند و نه مانعی برای دستیابی به اهداف روسیه در اوکراین خواهند شد.

روز پنجشنبه، مقامات انگلیسی دسترسی روسیه به برخی فناوری های پیشرفته، از جمله نرم افزارهای مربوط به جست وجو و بهره برداری از میادین نفت و گاز را مسدود کردند.

انتهای پیام/

نظرات

captcha