رواج «دو نقشه ای بودن» در پروژه های ساختمانی لرستان

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان از رواج ساخت وسازهای غیرمجاز و دو نقشه ای بودن برخی پرونده ها انتقاد کرد.

خبرگزاری تسنیم از خرم آباد، سعید بارانی، شامگاه چهارشنبه، در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت مقام معماران، اظهار کرد: معماران به عنوان طلایه داران عرصه ساخت وساز، از ارکان اصلی سازمان نظام مهندسی هستند.

وی با بیان اینکه فعالیت رسمی هیئت مدیره جدید از اسفندماه سال گذشته آغاز شده است، افزود: دوره نهم سازمان با دخالت افراد غیرمرتبط و حتی برخی نهادها، با مشکلات جدی مواجه شد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان ادامه داد: ما امروز وارث شرایطی هستیم که در آن بخش های مختلف سازمان دچار آسیب شده اند و به بیان بهتر، دوره جدید را با «آواربرداری ساختاری» آغاز کرده ایم.

بارانی توضیح داد: با وجود ظرفیت بالای تخصصی ساختار اداری آن بسیار ناکارآمد و غیرحرفه ای بود و  از همان ابتدا بازآرایی نیروی انسانی را در دستور کار قرار دادیم تا کارآمدی سازمان در بازه های زمانی کوتاه، میان مدت و بلندمدت بهبود یابد.

وی تصریح کرد: برای نخستین بار، سازمان در سال 1403 با تراز مالی منفی مواجه شده که نتیجه کاهش درآمدها، عدم برگزاری مجمع سالیانه در سال گذشته و ابطال برخی بخشنامه ها توسط دیوان عدالت اداری بوده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان به مشکل تعرفه های مهندسی اشاره کرد و افزود: طی سال های اخیر، تعرفه ها متناسب با نرخ تورم و هزینه های واقعی ساخت وساز افزایش نیافته و شکاف بزرگی میان تعرفه های رسمی و قیمت واقعی خدمات به وجود آمده است.

بارانی با اشاره به اجرای نظام نامه جدید ارجاع نظارت، گفت: روند گذشته که در آن مالک مستقیماً با ناظر قرارداد می بست، موجب بروز تخلفات و نارضایتی هایی شده بود و اکنون طبق دستورالعمل کشوری، ارجاع نظارت صرفاً از طریق سازمان انجام می شود.

وی با تأکید بر اهمیت شفاف سازی عملکرد مدیریتی، از انتشار رسمی مصوبات هیئت مدیره در سامانه های سازمانی خبر داد و افزود: حرکت به سمت اتاق شیشه ای به منظور آگاه سازی اعضا از روند تصمیم گیری و اختلاف نظرها در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان با اشاره به اجرای طرح مهندسان غیرشاغل برای دومین بار، خاطرنشان کرد: بر اساس آیین نامه و با تعهد کتبی، صرفاً مهندسان فاقد بیمه و اشتغال دیگر، مجاز به فعالیت حرفه ای خواهند بود.

بارانی، با انتقاد از رواج ساخت وسازهای غیرمجاز و دو نقشه ای بودن برخی پرونده ها، اضافه کرد: در برخی مناطق، فرهنگ نادرستی حاکم شده که افراد بدون رعایت ضوابط فنی اقدام به افزایش غیرمجاز بنا می کنند.

وی با تأکید بر لزوم ایفای نقش مؤثرتر شهرداری ها در مقابله با تخلفات ساختمانی، افزود: تا زمانی که شهرداری ها به جرائم ماده 100 به عنوان منبع درآمد تکیه دارند، انتظار برخورد قاطع با تخلفات، دور از ذهن است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان خاطرنشان کرد: پیشنهاد راه اندازی سامانه ای یکپارچه برای به روزرسانی اطلاعات ایمنی و استانداردها ارائه شده و ضعف نظارت بر مصالح مصرفی همچون سیمان و میلگرد، مسئولیت سنگینی را بر دوش مهندس ناظر می گذارد، درحالی که مسبب اصلی، گاهی خارج از اختیار اوست.

بارانی با انتقاد از نبود نظارت کافی بر کیفیت بتن آماده، اعلام کرد: کیفیت نهایی بتن تحت تأثیر زنجیره ای از عوامل است و نباید تمام مسئولیت به دوش ناظر گذاشته شود و ما به دنبال سیستماتیک کردن فرآیند کنترل کیفی هستیم تا خطاها به حداقل برسد.

وی با اشاره به بحران بیکاری فارغ التحصیلان رشته های عمران و معماری، اظهار کرد: به دلیل رکود ساخت وساز و نبود پروژه های عمرانی، بسیاری از مهندسان جوان با سرخوردگی مواجه شده اند، درحالی که دانشگاه ها همچنان بدون درنظر گرفتن ظرفیت بازار کار، دانشجو می پذیرند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان با اشاره به پروژه ناتمام ساختمان جدید سازمان که در دوره هشتم پیشرفت خوبی داشت، گفت: این پروژه اکنون در رکود قرار دارد و برای ادامه آن به حمایت و مشارکت اعضا نیازمندیم.

انتهای پیام/

نظرات

captcha