گروه بندی و سلیقه گرایی؛ آفت فعالیت های مساجد

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با تأکید بر اهمیت تمام ابعاد فعالیت های مساجد، تنبلی و سیاسی کاری را آفت این فعالیت ها دانست و گفت: مساجد باید شاهد حضور تمام اقشار جامعه باشند و هرگز نباید با رفتار اشتباه، قشر خاصی را از مساجد راند.

به گزارش ایکنا از اصفهان، ویژه برنامه «قرار همدلی؛ گردهمایی مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان» همراه با آیین تکریم و معارفه مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد این استان، شامگاه گذشته، سوم اردیبهشت ماه در محل آرامگاه صائب برگزار شد.

حجت الاسلام علی ملانوری، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در این مراسم ضمن تسلیت به مناسبت سالروز شهادت امام صادق(ع) اظهار کرد: ایشان در ۳۱ سالگی مسئولیت و رسالت امامت را به عهده گرفت و به مدت ۳4 سال، استحکام پایه ها و اصول مذهب تشیع و اسلام را تضمین کرد. امام صادق(ع) نه تنها رئیس مذهب شیعه بود، بلکه یک رهبر علمی برجسته نیز شناخته می شد. با تربیت هزاران شاگرد و نقل حدیث، امام صادق(ع) پایه های اسلام را مستحکم و به جهان اسلام خدمت کرد.

وی با تأکید بر اهمیت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد در کشور افزود: ضرورت وجود این ستاد در صورت نبودن آن احساس می شود و این رسالت کانون های فرهنگی هنری مساجد است. مساجد در دوره های گوناگون از جمله شیوع کرونا با انجام فعالیت های گسترده ای مانند ضدعفونی کردن مناطق، رسیدگی به محرومان و ایجاد صندوق های قرض الحسنه نشان دادند که می توانند در مقابله با آسیب ها و ایجاد فرصت های شغلی مؤثر باشند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور سیاسی سازی نکردن مساجد را اولویت دانست و ادامه داد: اهمیت فعالیت های مساجد در چند بعد بررسی می شود. همه ابعاد از جمله بعد عبادی مسجد در جایگاه مکانی برای نماز، دعا و تلاوت قرآن، بعد پرورشی مساجد د ر جایگاه پرورش اخلاقی و علمی افراد، بعد سیاسی مساجد در جایگاه افزایش بینش سیاسی و مرکز تصمیم گیری های مهم اجتماعی و بعد اجتماعی مساجد با عرضه خدمات به نیازمندان، ایجاد شغل و مقابله با آسیب های اجتماعی باید رعایت شود.

وی بیان کرد: در این مسیر، مشکلاتی نظیر تنبلی و سیاسی کاری می تواند آفت فعالیت های مساجد تعریف شود. مساجد باید شاهد حضور تمام اقشار جامعه باشند و هرگز نباید با رفتار اشتباه، قشر خاصی را از مساجد راند؛ اعمال سلیقه و گروه بندی می تواند به این ارزش آسیب برساند.

ملانوری تصریح کرد: زحمات محمدتقی محمدیان در دوره مدیریت بر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان جای تقدیر فراوان از وی و خانواده اش ایجاد می کند. حمایت از مدیر جدید، امیرحسین پرورش در دستور کار ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور قرار دارد.

رویداد محوری از تمدن سازی ممانعت می کند

در ادامه سیدمهدی سیدین نیا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اظهار کرد: حضور در مسجد همواره منبع برکت بوده است و امید داریم که خداوند این توفیق ارزشمند را از ما نگیرد؛ چرا که مسجد، بهترین مکان است و بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب، محل عبادت و همخوانی دل ها با خداوند و جامعه است. ایشان تأکید دارد که مسجد محل عبادت باشد، نه سیاست؛ عبادتی که تفاوت اساسی با دیگر فعالیت ها دارد.

وی با تأکید بر موضوع تمدن سازی افزود: در سال های گذشته بارها در خصوص تمدن سازی در چارچوب گام دوم انقلاب تلاش کرده ایم. مسجد یکی از بسترهای اساسی برای حرکت به سوی تمدن اسلامی است. هنر نیز در این مسیر نقش برجسته ای دارد؛ چرا که تربیت انسانی، اساس تمدن سازی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: در عرصه فرهنگ، فعالیت ها در چهار گروه اصلی از جمله تولید محصول، تولید محتوا، برگزاری رویدادها و تربیت نیروی انسانی تعریف می شود. تولید محصول هنری مانند فیلم و کتاب یا تولیدات فضای مجازی، اساس ایجاد آثار فرهنگی و هنری است.

وی با تأکید بر سه رکن همدلی، همراهی و هم زبانی تصریح کرد: یکی از ضعف های اصلی ما در تربیت نیروی انسانی مشهود است. این مسئله در خصوص مساجد نیز بسیار اهمیت دارد. حرکت به سمت رویدادمحوری و برنامه های متداوم جای تأسف دارد. حرکت برای تمدن سازی و تربیت نیروی انسانی از مسیر همدلی، همراهی و هم زبانی عبور می کند.

ظرفیت فراوان کانون های مساجد برای تولید محتوای فرهنگی

همچنین امیرحسین پرورش، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان بیان کرد: آیه 146 سوره آل عمران ویژگی مردان بزرگی را بیان می کند که ضعف و سستی در عمل نشان نداده و در برابر دشمنان مقاومت کرده اند. این وصف می تواند الهام بخش فعالیت های فرهنگی در راستای اهداف اسلام و انقلاب باشد. کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز از جمله سنگرهای مهمی است که به تحقق این اهداف کمک می کند.

وی افزود: ولادت شیخ بهایی در سوم اردیبهشت ماه که پیش تر با عنوان روز اصفهان نیز یاد شده، به نوعی نماد ترکیب فرهنگ و هنر در مسجد و نماد تمدن اسلامی است. ترکیب این مفاهیم با مسجد در جایگاه پایگاهی دینی و ملی، فرصت های تازه ای برای بیان ایده ها به زبان فرهنگ و هنر فراهم می آورد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان ادامه داد: ظرفیت های مساجد و کانون های فرهنگی هنری آن ها برای تولید محتوای فرهنگی بسیار گسترده است. تولید محتوا می تواند در قالب های گوناگونی نظیر خطاطی، نقاشی، شعر، ادبیات، سرود، فیلم کوتاه، فیلم سینمایی و مستند انجام شود. این فعالیت ها علاوه بر جذب مخاطبان جدید، به تقویت خلاقیت افراد تولیدکننده محتوا نیز کمک می کند و کم رونقی مساجد را کاهش می دهد.

وی گفت: برنامه ریزی برای تولید محتوای فرهنگی و هنری و استفاده از ظرفیت های مساجد و کانون ها، جامعه را تغذیه فرهنگی و خلاقیت ها را فعال می کند. امیدواریم که این فعالیت ها بتواند اهداف مهمی را محقق کند.

محمدتقی محمدیان، مدیر سابق ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان نیز بیان کرد: خدمتگزاری به مسجد و اهل آن از والاترین اعمال صالح است که نصیب اهل ایمان می شود. این مسیر را تشرفی به محضر حضرت حق تعالی قلمداد می کنم. حضور من در استان اصفهان در شرایط خاصی شکل گرفت و ضرورت پذیرش تکلیف مطرح شده وجود داشت. امید دارم که این مسیر با همت و تلاش تازه و اهتمام ویژه ادامه یابد و اتفاقات بزرگ در این فضا محقق شود.

یادآور می شود، در این مراسم از تلاش های محمدتقی محمدیان، مدیر سابق ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان قدردانی و امیرحسین پرورش، مدیر این ستاد معرفی شد.

عطیه حیدری

انتهای پیام

نظرات

captcha