بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
علی باباپور روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، استان اردبیل را از مناطق مهم تولید دام و محصولات دامی ایران برشمرد و خواستار همکاری همه سازمان ها و به خصوص دامداران در تولید فرآورده های دامی باکیفیت در این استان شد.
علی باباپور روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، استان اردبیل را از مناطق مهم تولید دام و محصولات دامی ایران برشمرد و خواستار همکاری همه سازمان ها و به خصوص دامداران در تولید فرآورده های دامی باکیفیت در این استان شد.
وی مجموع دام های سنگین استان اردبیل را حدود 269 هزار راس و مجموع دام های سبک این استان را نیز حدود 2 میلیون و 233 هزار راس اعلام کرد و افزود: با توجه به وجود این میزان دام در استان اردبیل، کنترل کمی و کیفی خوراک دام در این استان یکی از ضرورت های انکارناپذیر تولید کشاورزی است.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: استان اردبیل حدود 26 هزار راس گاو و گوساله اصیل، 158 هزار راس گاو و گوساله آمیخته، 75 هزار راس گاو و گوساله بومی، نزدیک 11 هزار راس گاومیش، یک میلیون و 980 هزار راس گوسفند و بره، 253 هزار راس بز و بزغاله و 299 نفر شتر است و نقش تعیین کننده ای در تامین نیاز کشور به محصولات پروتئینی و لبنی کشور دارد.
وی کنترل کیفی خوراک دام در کارخانه ها را شامل کنترل بهداشتی، نظارت دقیق بر صدور و تداوم مجوزهای بهداشتی، نظارت بر انطباق محصولات با مقررات و دستورالعمل های دامپزشکی، تمیزکردن و ضدعفونی کردن تجهیزات، کنترل کیفیت آب، نگهداری و کالیبراسیون دستگاه ها سنجش کیفیت به خصوص در بخش توزین ذکر کرد.
باباپور با اشاره به مشاهده استفاده برخی دامداران استان اردبیل از نان خشک کپک زده به عنوان غذای دام تاکید کرد: این امر بسیار خطرناک بوده و تغذیه دام با نان کپک زده حاوی سم خطرناک، مهلک و سرطان زای آفلاتوکسین، برای تمامی دام ها بخصوص گاوهای شیرده بسیار خطرناک است.
وی اظهار کرد: دامداران برای داشتن دام سالم با رشد ایده آل، باید ضمن تهیه جیره غذایی مناسب، آنها را با خوراک سالم نیز تغذیه کنند چرا که تهیه خوراک سالم و بهداشتی یکی از مبانی و اصول بهداشت دام به حساب می آید و جهاد کشاورزی وظیفه دارد بر روند این امر نظارت کند.
به گزارش ایرنا، در همایش 1.5 سال پیش خوراک دام در استان اردبیل معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به فعالیت 16 کارخانه خوراک دام و طیور در این استان با ظرفیت اسمی 344 هزار تن اعلام کرد: با توجه به این که 70 درصد هزینه دامپروری و تولیدات دامی مربوط به هزینه تغذیه دام است، توجه به نحوه تغذیه صحیح و پربازده دام بسیار حائز اهمیت محسوب می شود و با اجرای روش های درست تغذیه و تامین خوراک دام، می توان با کاهش هزینه ها و جیره بندی متعادل و استفاده از کنسانتره دامی وضعیت دامپروری را بهبود بخشید.
در این همایش، پدیده دائمی خشکی و خشکسالی، کاهش شدید منابع آبی و همچنین وابستگی به تامین جو، ذرت و کنجاله سویا سه چالش اساسی حوزه دامداری و دامپروری استان اردبیل اعلام و بر ضرورت استفاده حداکثری از پسماندهای کشاورزی و صنایع غذایی در تغذیه دام، استفاده از گیاهان با نیاز آبی کم و مقاوم به خشکی و شورپسند در تغذیه دام و همچنین استفاده از سایر منابع پروتئینی به منظور جایگزینی با کنجاله سویا در تغذیه دام و طیور تاکید شد.
استان اردبیل قطب کشاورزی، دامداری و دامپروری کشور محسوب می شود به طوری که بخش اعظمی از اشتغال استان در این بخش بوده و تولید محصولات دامی و کشاورزی نقش عمده ای در اقتصاد استان دارد.
استان اردبیل با 600 واحد دامداری صنعتی فعال و 135 هزار راس دام شیری صنعتی در ردیف 10 استان برتر کشور در این زمینه قرار دارد.
علاوه بر این، 375 واحد پرواربندی گوساله با 55 هزار و 684 راس دام، 119 واحد پروار بندی بره با 45 هزار و 655 راس دام و نیز 11 واحد گوسفند داشتی با 6700 راس دام در این استان فعال است.
همچنین یک هزار و 200 واحد دامداری کوچک روستایی نیز در استان اردبیل با 67 هزار راس دام فعال است.
ظرفیت این نوع دامداری ها در سایه حمایت های دولت در سال های اخیر بیش از دو برابر شده ولی این واحدهای دامداری برای افزایش بهره وری باید به واحدهای نیمه صنعتی و صنعتی تبدیل شوند.
{{name}}
{{content}}