توافق ترکیه و پاکستان بر تداوم حمایت از فلسطین

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، رجب طیب اردوغان در نشست خبری مشترک با شریف، با تحسین موضع قاطع اسلام آباد در قبال جنایات اسرائیل گفت، دو کشور همچنان در تمامی محافل بین المللی برای تحقق حقوق ملت فلسطین همکاری خواهند کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، رجب طیب اردوغان در نشست خبری مشترک با شریف، با تحسین موضع قاطع اسلام آباد در قبال جنایات اسرائیل گفت، دو کشور همچنان در تمامی محافل بین المللی برای تحقق حقوق ملت فلسطین همکاری خواهند کرد.

اردوغان در این باره گفت که در دیدار امروز با نخست وزیر پاکستان، روابط دوجانبه و همچنین مسائل منطقه ای و بین المللی مورد بررسی قرار گرفته است.

وی با اشاره به سفر خود به پاکستان در ماه فوریه گذشته، اعلام کرد که دو کشور در جریان آن سفر 25 توافق نامه همکاری در حوزه های گوناگون از جمله تجارت، منابع آبی، کشاورزی، انرژی، فرهنگ، امور خانواده و خدمات اجتماعی، علوم، بانکداری، آموزش، دفاع و بهداشت امضا کرده اند.

رئیس جمهور ترکیه افزود که همکاری های گسترده میان آنکارا و اسلام آباد نقش مهمی در برقراری صلح و ثبات در منطقه ایفا می کند.

او همچنین با تأکید بر هم سویی دیدگاه های ترکیه و پاکستان در تقریباً تمامی حوزه ها، از موضع قاطع اسلام آباد در قبال مسئله فلسطین تمجید کرد و گفت: پاکستان از جمله کشورهایی است که قوی ترین واکنش را در برابر نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه نشان داده است.

نخست وزیر پاکستان نیز خواستار آتش بس فوری و بدون قید و شرط در غزه شد.

وی تأکید کرد که همکاری در حوزه صنایع دفاعی و امنیت، بخش بسیار مهمی از شراکت پاکستان و ترکیه را تشکیل می دهد.

شریف با بیان این که "در دیدارش با اردوغان درباره مسائل منطقه ای و جهانی گفتگو کرده اند"، افزود:ما وضعیت وخیم در غزه را محکوم می کنیم و نسل کشی وحشیانه و قتل بیش از 50 هزار فلسطینی را محکوم می کنیم.

شریف خواستار توقف فوری آتش بس در غزه در اسرع وقت و اجازه ورود بی وقفه کمک های انسانی به مردم فلسطین شد.

وی تأکید کرد: باید یک دولت مستقل فلسطینی بر اساس مرزهای 1967 با مرکزیت قدس شرقی تأسیس شود. این راه حل عادلانه، جامع و پایدار برای مسئله فلسطین است.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر 2023 (15 مهر 1402) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران روی آورد.

در تاریخ 19 ژانویه 2025 (30 دی 1403) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش بس برقرار شد و براساس آن تعدادی از اسیران مبادله شدند اما در ادامه رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس سرباز زدند و از بامداد سه شنبه 28 اسفند 1403 با نقض مفاد آتش بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.

نظرات

captcha