بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، مایک هاکبی، سفیر جدید آمریکا در فلسطین اشغالی است که دیروز (دوشنبه)، طی یک مراسم رسمی با تحویل استوارنامه خود به اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی مأموریت خود را شروع کرد. وی روز جمعه (29 فروردین) وارد فلسطین اشغالی شد و بلافاصله برای بازدید از دیوار ندبه (براق)، بخش غربی بیت المقدس رفت.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، مایک هاکبی، سفیر جدید آمریکا در فلسطین اشغالی است که دیروز (دوشنبه)، طی یک مراسم رسمی با تحویل استوارنامه خود به اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی مأموریت خود را شروع کرد. وی روز جمعه (29 فروردین) وارد فلسطین اشغالی شد و بلافاصله برای بازدید از دیوار ندبه (براق)، بخش غربی بیت المقدس رفت.
هاکبی که به دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در تاریخ 12 نوامبر 2024 (22 آبان 1403) کاندید سکانداری سفارت آمریکا در اسرائیل شده بود، روز چهارشنبه (20 فروردین) با اکثریت 53 رأی موافق در مقابل 46 رأی مخالف به تأیید کنگره آمریکا رسید. وی جایگزین جک لو، وزیر سابق خرانه داری آمریکا شد که یک سال پیش از سوی جو بایدن، رئیس جمهور سابق به این سمت منصوب شده بود.
سفیر جدید 70 ساله آمریکا از افراد نزدیک به ترامپ و پدرِ سارا هاکبی سندرز، معاون مطبوعاتی کاخ سفید در دوره اول ریاست جمهوری وی است. هاکبی، مسیحیِ انجیلی و صهیونیست، کشیش سابق کلیسای باپتیست جنوبی آرکانزاس و از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی است. باید گفت که اوانجلیست ها با صهیونیست ها روابط بسیار نزدیکی دارند و بر اساس اصول و مبانی خود به صورت همه جانبه حامی و مدافع رژیم صهیونیستی هستند. اکثر اوانجلیست ها با انکار هویت فلسطینیان، مخالف جدی راه حل دو دولتی و به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین در عرصه بین الملل هستند.
سفیر آمریکا در اسرائیل علاوه بر اینکه دارای مدرک دانشگاهی در رشته الهیات مسیحی است، حائز به کسب دو مدرک دکترای افتخاری در رشته های ادبیات و حقوق از دانشگاه های آمریکا شده است. هاکبی که پشتکار و جدیت او در زمینه های مختلف در سطح ملی مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است، نویسنده پرفروش ترین کتاب نیویورک تایمز با 14 عنوان کتاب، مبلغ فرقه اونجلیست با سخنرانیهای مکرر برای گروه های مختلف در سراسر جهان بوده است. وی همچنین یک تاجر است و صاحب ایستگاه های رادیویی در آرکانزاس و میسوری آمریکا نیز می باشد.
هاکبی از سال 1996 تا 2007 در سمت فرمانداری ایالت آراکانزاس فعالیت می کرد و در سطح ملی از وی به عنوان پنج فرماندار برتر تقدیر به عمل آمده است. همچنین وی در سالهای 2008 و 2016 تلاش های ناموفقی برای نامزدی ریاست جمهوری داشت. او از سال 2008 کمپینی با عنوان «هاک بک» را تشکیل داد و از همان زمان، از جمهوری خواهان محافظه کار در انتخابات ریاست جمهوری حمایت می کند. هاکبی که بار دیگر در سال 2016 در برابر ترامپ، کاندیداتوری خود را برای کسب نامزدی حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرده بود، پس از پایان ناموفق در انتخابات مقدماتی به رقابت خاتمه داد و به حمایت از ترامپ روی آورد.
فرماندار سابق آرکانزاس در زمینه رسانه نیز فعالیت بسیار زیادی دارد و در شبکه فاکس نیوز طی سالهای 2008 تا 2015 به عنوان مجری برنامه تاک شوی هاکبی فعالیت داشت. این برنامه دوباره در سال 2017 توسط هاکبی احیا شد و از همان زمان، از شبکه تلویزیونی مسیحی تی بی ان (TBN) پخش می شود.
رابطه مایک هاکبی با لابی صهیونیستی در آمریکا
هاکبی که اولین سفیر صهیونیست غیریهودی از سال 2008 است، روابط عمیقی با لابی های طرفدار رژیم اسرائیل در آمریکا دارد. وی به دلیل حمایت از این رژیم جوایز متعددی را از سازمانهای مرتبط با صهیونیست ها مانند جایزه دوستی اسرائیل از بنیاد صهیونیستی هریتج در سال 2022 و نیز جایزه دوست و مدافع صهیون از سازمان صهیونیستی آمریکا در سال 2019 دریافت کرده است. این سازمان ها جایگاه مهمی در نظام تصمیم گیری آمریکا و شکل دهی سیاست خارجی آمریکا دارند و به شدت تحت تأثیر لابی طرفدار اسرائیل هستند.
در همین راستا، دیدار رسمی هاکبی با رئیس رژیم صهیونیستی برای تحویل استوارانامه با حضور میریام ادلسون، تاجر اسرائیلی - آمریکایی که لابی گر قدرتمند رژیم صهیونیستی در آمریکاست، صورت گرفت. ادلسون از افراد نزدیک به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و یکی از حامیان برجسته مالی سازمان صهیونیستی آمریکا، موزه هولوکاست یادوشم در بیت المقدس، و به ویژه ارتش رژیم صهیونیستی است. وی همچنین از سازمان غیردولتی برترایت اسرائیل برای سفرهای رایگاه ده روزه جوانان یهودی و مسیحی صهیونیستی به فلسطین اشغالی، بیت المقدس و بلندی های جولان حمایت مالی می کند. ادلسون در خصوص حمایت مالی از سفر جوانان به فلسطین اشغالی گفته است که او دوست دارد جوانان یهودی بیشتری به این سفر بروند و پس از بازگشت به آمریکا در دولت آمریکا لابی کنند و افکار عمومی را تحت تأثیر قرار دهند.
مایک هاکبی نیز بیش از پنجاه سال است که به طور مرتب به فلسطین اشغالی سفر می کند و از سال 1981 بالغ بر صد سفر، گروه های جوانان یهودی و مسیحی صهیونیستی را برای بازدید از این سرزمین رهبری کرده است.
بر این اساس، حمایت از سفرهای جوانان یهودی و مسیحی صهیونیستی به فلسطین اشغالی و مدیریت این سفرها، و نیز حضور ادلسون در مراسم رسمی تحویل استوارنامه هاکبی به رئیس رژیم صهیونیستی، بیانگر قرار گرفتن تکه های پازل در کنار هم است که لابی قدرتمند صهیونیستی آن را برای دستیابی به اهداف توسعه طلبانه خود در منطقه برنامه ریزی کرده است. بنابراین شاید رویکرد صهیونیستی و مواضع راستگرایانه افراطی هاکبی در حمایت از سیاست های رژیم صهیونیستی در کنار مهارت در تحلیل سیاسی و رسانه ای وی را واجد شرایط لازم از سوی لابی صهیونیستی برای سکانداری سفارت ایالات متحده در فلسطین اشغالی کرده است.
موضع مایک هاکبی نسبت به قضیه فلسطین
حمایت جدی هاکبی از رژیم صهیونیستی تا جایی پیش رفته است که وی نه تنها مخالف راه حل دو دولتی است، بلکه هویت فلسطینیان را نیز انکار می کند. وی حتی در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری نیز گفته است که واقعاً چیزی به نام «مردم فلسطینی» وجود ندارد. با این حال، هاکبی در مصاحبه های تلویزیونی مختلف، این ایده را که «زمین زیادی» برای فلسطینی ها در کشورهایی مانند اردن، مصر و سوریه وجود دارد، تبلیغ کرده است.
هاکبی همچنین خواستار گسترش شهرکسازی یهودیان در کرانه باختری و نیز الحاق آن است. بنا به گزارش الجزیره، وی ایمان مسیحیت انجیلی خود را به حمایت از کنترل رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری و نیز حمایت از گسترش شهرک سازی های اسرائیلی که طبق قوانین بین المللی غیرقانونی هستند، گره زده است.
بر این اساس، هاکبی به طور مکرر از ارجاع کرانه باختری با نام «یهوده و سامره» بر اساس تورات تأکید کرده و گفته است: من هرگز حاضر نیستم از اصطلاح «کرانه باختری» استفاده کنم. اصطلاحی که سیاستمداران راست گرای افراطی و فعالان طرفدار صهیونیستی را به پذیرش آن سوق داده اما موفقیت آمیز نبوده است.
در همین زمینه، شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش کرد که مایک هاکبی در سال 2015 اظهار کرده است که ادعای (رژیم) اسرائیل در مورد یهودیه و سامره (کرانه باختری) قوی تر از ادعای ایالات متحده نسبت به منهتن است.
علاوه بر این، هاکبی در سفر به فلسطین اشغالی در سال 2017، پس از مراسم کلنگ زنی یکی از بزرگ ترین شهرک های صهیونیستی در کرانه باختری، در یک کنفرانس خبری در گفت وگو با شبکه 12 صهیونیستی گفته است: چیزی به نام کرانه باختری وجود ندارد، اینجا یهودیه و سامره است. همچنین چیزی به عنوان شهرک نشینی وجود ندارد. این ها جوامع، محله ها و شهرها هستند. افزون بر این، وی در صحبت خود با این شبکه صهیونیستی، اشغالگری این رژیم را در کرانه باختری رد و ادعا کرد: در این سرزمین، چیزی به عنوان اشغال وجود ندارد.
حمایت هاکبی از اشغالگری رژیم صهیونیستی در کرانه باختری تا جایی پیش رفت که سال بعد اظهار داشت که (رژیم) اسرائیل مالکیتی قانونی بر کرانه باختری دارد.
وی حتی در روند تأیید صلاحیت خود در سنای آمریکا در خصوص کرانه باختری اعلام کرد که از این سرزمین به عنوان بخشی از اسرائیل حمایت خواهد کرد. اظهارات هاکبی در شرایطی مطرح می شود که گفته شده است، برخی از مقامات دولت قبلی ترامپ به مسؤولان ارشد رژیم صهیونیستی هشدار داده اند که تصور نکنند رئیس جمهور منتخب آمریکا از الحاق کرانه باختری در دوره دوم ریاست جمهوری خود حمایت خواهد کرد.
سفیر آمریکا در اسرائیل همچنین در جلسه تأیید صلاحیت خود در کنگره آمریکا با اشاره به عملیات طوفان الاقصی و جنایت رژیم صهیونیستی در غزه گفت: بر اساس سیاست رئیس جمهور، من تمام تلاش خود را انجام خواهم داد تا حماس آینده ای در غزه نداشته باشد.
هاکبی همچنین در خصوص تصمیم ترامپ برای انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی به بیت المقدس در سال 2017 گفته است: ترامپ باید این را بداند که قدس همواره تنها پایتخت قوم یهود بوده است. وی گفت که امیدوار است در آمریکا کسی رئیس جمهور آمریکا را از این رویکرد بازندارد و او را به اتخاذ سیاست دیگر متقاعد نکند. هاکبی همچنین در سال 2018 با انتشار پستی در شبکه ایکس (توییتر سابق)، اقدام ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل را به قدس اشغالی شجاعانه خوانده و تمجید کرده است.
اظهارات هاکبی در خصوص جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی
به گزارش یدیعوت آحارانوت، هاکبی تشدید تحریم ها علیه ایران و حمایت از اسرائیل در هر گامی را که برای جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته ای ضروری است، پیشنهاد کرد. وی همچنین تاکید کرد که ایران را نه تنها باید تهدیدی برای رژیم اسرائیل بلکه به عنوان یک تهدید جهانی دانست و خواستار تشکیل جبهه مشترک با کشورهای عربی میانه رو برای مهار نفوذ آن در منطقه شد.
در همین راستا، شبکه 12 رژیم صهیونیستی نیز در سال 2015 در گزارشی هاکبی را مخالف جدی سیاست های باراک اوباما در مذاکرات برجام معرفی کرد. وی گفت: این توافق امنیت اسرائیل را به خطر می اندازد. با این توافق همه چیز را به ایرانی ها بخشیده ایم. هاکبی افزود: این خیلی ساده لوحانه است که اوباما به ایرانی ها اعتماد می کند و اسرائیلی ها را به سمت کوره ها می برد. کنگره باید این توافق را رد کند. اما اظهارات وی در این خصوص واکنش های شدیدی را از سوی حزب دموکرات در آمریکا برانگیخت. در همین زمینه، رئیس وقت کمیته ملی حزب دموکرات گفت: اظهارات هاکبی در ادبیات سیاسی آمریکا جایی ندارد. وی همچنین خواستار عذرخواهی هاکبی از جامعه یهودیان شد.
هاکبی همچنین عادی سازی رابطه رژیم صهیونیستی با عربستان سعودی را یکی از فوری ترین اهداف خود عنوان کرده است که با جدیت پیگیری خواهد کرد.
واکنش های مختلف نسبت به انتصاب مایک هاکبی به عنوان سفیر امریکا در اسرائیل
با این وجود، زمانی که ترامپ پس از پیروزی در انتخابات وی را به عنوان سفیر آمریکا در اسرائیل کاندید کرد، مواضع ضد فلسطینی او واکنش های زیادی را در سطح داخلی و بین المللی برانگیخت. ترامپ بعد از انتخاب وی در پیامی رسمی نوشت که هاکبی (رژیم) اسرائیل را دوست دارد و اسرائیل نیز از انتخاب وی خرسند است. وی افزود: مایک شبانه روز برای برقراری صلح در خاورمیانه تلاش خواهد کرد.
در همین راستا، شبکه 12 رژیم صهیونیستی در گزارشی انتخاب هاکبی را در کنار مارکو روبیو به عنوان وزیر خارجه آمریکا و نیز آلیس استفانیک به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل را که حامیان جدی رژیم صهیونیستی و در جایگاه های مهم دولت دوم ترامپ هستند، بسیار مهم دانست.
از سوی دیگر، تصمیم ترامپ برای انتخاب هاکبی به گرمی از سوی مقامات این رژیم به ویژه جناح راست مورد استقبال واقع شد. آنها معتقد هستند که هاکبی فرد مناسبی است که می تواند شکاف های احتمالی بین دولت ترامپ و اسرائیل را پر کند. آنها همچنین این انتصاب را نشانه ای از سیاست های وی در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ دانستند که به پیشبرد دستور کار رژیم اسرائیل از جمله الحاق کرانه باختری و گسترش شهرک سازی کمک خواهد کرد. پیش تر بتصلئل اسموتریچ، وزیر دارایی این رژیم سال 2025 را سال حاکمیت رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری نامیده بود و به مقامات اسرائیلی دستور داده بود تا برای الحاق این منطقه آماده سازی های لازم را انجام دهند. در همین راستا، رؤسای شهرک های صهیونیستی نیز با خشنودی از این انتصاب، هاکبی را حامی دیرینه شهرک های یهودی و شریک واقعی (رژیم) اسرائیل و قوم یهود خواندند.
با این حال، تأیید وی از سوی سنای آمریکا، منجر به واکنش تند برخی از تحلیگران و سیاستمداران و همچنین فلسطینی ها شد.
مصطفی برغوثی، سیاست مدار فلسطینی در کرانه باختری گفت: اظهارات هاکبی در خصوص فلسطین در سنای امریکا کاملاً با قوانین بین المللی مغایرت داشت. وی افزود: انتصاب وی خبر بسیار بدی برای تلاش های صلح در این منطقه است.
یوسی مکلبرگ، پژوهشگر ارشد و متخصص امور رژیم صهیونیستی در اندیشکده چاتم هاوس لندن نیز در این باره به الجزیره گفت که این انتصاب نشان دهنده رویکرد بسیار جنگ طلبانه و طرفداری از راست گرایان اسرائیل توسط دولت ترامپ است. وی افزود: انتصاب هاکبی مشابه انتصاب دیوید فریدمن است که طی سال های 2017 تا 2021 به عنوان سفیر ایالات متحده در اسرائیل فعالیت می کرد و حامی گسترش شهرک های یهودی نشین در کرانه باختری بود.
پل ماسگریو، استاد علوم سیاسی دانشگاه ماساچوست آمریکا و مدرس دانشگاه جورج تاون قطر نیز گفت: هاکبی اسرائیل را متحد قاطع ایالات متحده می داند و مطمئناً صدای قوی برای طرفداران اسرائیل در آمریکا خواهد بود.
با توجه به همسویی رویکرد هاکبی با اهداف صهیونیستی، انتظار می رود وی یکی از جنجالی ترین سفیران در تاریخ روابط آمریکا و اسرائیل باشد. سفیر جدید هرچند به طور مؤکد خود را مجری برنامه های ترامپ در اسرائیل عنوان کرده است، با این حال، اظهارات و مواضع علنی گذشته وی بیانگر جهت گیری سیاسی او در این مأموریت و حاکی از موضع قوی وی علیه رویکردهای معتدل تر برای حل مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطین است.
علاوه بر این، انتخاب مایک هاکبی با توجه به رویکردهای افراطیش در حمایت از رژیم صهیونیستی تصویر روشنی از نفوذ لابی صهیونیستی در بدنه ساختار سیاسی آمریکا برای تأمین اهداف صهیونیسم را نمودار می سازد. لابی قدرتمندی که تأثیر و قدرت نفوذ آن در روند شکل گیری سیاست خارجی ایالات متحده در مسائل خاورمیانه بر کسی پوشیده نیست و از آن به منزله مهم ترین عامل در توضیح علل جانبداری آمریکا از این رژیم یاد می شود.
با این روند، مایک هاکبی به جای اینکه به عنوان سفیر آمریکا منافع کشور متبوع خود را در منطقه پیگیری کند، در همسویی با سیاست های رژیم صهیونیستی و پیگیری اجرای سیاستهای توسعه طلبانه این رژیم در جایگاه سفارت اسرائیل در ایالات متحده فعالیت می کند. بر این اساس، آمریکا در خصوص مسئله فلسطین به استدلال های راست گرایانه توجه خواهد کرد و یا دست کم، سیاست های این کشور در تعارض با منافع اسرائیل نخواهد بود.
{{name}}
{{content}}