بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
دبیر انجمن حبوبات ایران اظهار کرد: ثبت سفارش 25 الی 30 هزار تن حبوبات به ویژه لوبیا، موجب شد هم کمبودها جبران و هم روند قیمت ها کنترل شود؛ به طوری که اکنون بازار در شرایط با ثباتی قرار دارد.
به گزارش ایسنا، حبوبات از جمله کالای اساسی است که نقش مهمی در سفره مردم دارد، اما برخی کالاها در دسته حبوبات در ماه های اخیر منتهی با ایام پایان سال و ماه رمضان افزایش قیمت بسیار زیادی را تجربه کردند به طوری که لوبیا قرمز با گوشت قرمز در قیمت رقابت می کرد و بسیاری توان خرید آن را نداشتند.
در اسفندماه بود که وزارت جهاد کشاورزی ابلاغیه ای مبنی بر ثبت سفارش واردات حبوبات صادر کرد که این مسئله به دلیل محدودیت زمانی و کمبود وقت انتقاد انجمن حبوبات ایران را به همراه داشت. حالا در ادامه به گفت وگویی با دبیر انجمن حبوبات ایران در خصوص آخرین وضعیت بازار حبوبات و قیمت این کالاها پرداخته شده است.
سید عبدی افتخاری – دبیر انجمن حبوبات ایران – در گفت وگو با ایسنا، از بهبود وضعیت بازار حبوبات خبر داد و گفت: در حال حاضر بازار به نسبت گذشته از نظر تأمین، به دلیل ثبت سفارش 30 هزار تنی، وضعیت بهتری دارد. به طور طبیعی ثبت سفارش باید یک ماه پیش از آن انجام می شد، اما به هر دلیل با دو هفته تأخیر انجام شد و در نهایت بین 25 تا 30 هزار تن ثبت سفارش صورت گرفت. اولویت ما برای واردات، لوبیا بود چراکه کمبود این محصول در بازار مشهودتر بود و همین ثبت سفارش تاثیرات خود را بر بازار گذاشت و موجب ثبات بازار شد.
وی افزود: در حال حاضر بازار مشکلی ندارد. اساسی ترین عامل برای حفظ ثبات در بازار عرضه و تقاضا است. هنگامی که ثبت سفارش با سرعت کمی صورت می گیرد کالاها در مراحل متعددی وارد می شوند و در ابتدا کشتی ها بارگیری می کنند و سپس بنادر نزدیک شروع کالاهای خود را تخلیه می کنند و سپس کالاهای تمام بنادر وارد کشور می شود و در چنین شرایطی تجار برای ترخیص کالاهایی که در گمرکات هستند نیز تعجیل می کنند و هم انبارها تخلیه می شوند و منشا این زنجیره نیز ثبت سفارشی است که صورت گرفته. اکنون بخشی از کالاها در گمرکات ما هستند و برخی نیز در مرزها یا در مسیر بندرها قرار دارند. بخشی نیز از مبدأ بارگیری شده اند.
در حال حاضر بخشی از این محموله ها وارد انبارها شده اند و تجار برای ترخیص از گمرک اقدام کرده اند. در مرحله بعد، کالاها به بازار تزریق خواهد شد. این زنجیره سبب شد بازار از آن حالت کمبود خارج شود و به وضعیت نرمال نزدیک شود.
افتخاری ادامه داد: در حال حاضر بازار ما نرمال است، چراکه ثبت سفارش ها به موقع انجام شد. وزارت جهاد کشاورزی نیز اولویت های ثبت سفارش برای فصل بهار را مشخص کرده و به گمرک و وزارت صمت اعلام کرده است. تا زمانی که فصل برداشت جدید برسد، با این ثبت سفارش ها کمبود خاصی نخواهیم داشت.
در حال حاضر بازار آرام شده و این ارقام تعدیل شده اند. البته هنوز به نرخ تعادلی مدنظر ما نرسیده ایم، اما بازار دیگر آن التهاب سابق را ندارد.
وی درباره میزان تولید داخل نیز توضیح داد: آمار رسمی وزارت جهاد کشاورزی حاکی از تولید 650 تا 700 هزار تن حبوبات است. اما بررسی های میدانی ما در انجمن نشان می دهد که این عدد بیشتر از 500 تا 550 هزار تن نیست. دلیل این اختلاف آن است که بخش زیادی از حبوبات تولیدی، مستقیم از زمین کشاورز به مصرف می رسد و وارد چرخه آماری و نظارتی نمی شود.
افتخاری افزود: بر اساس آمار رسمی، در سال 1401 بیش از 240 هزار تن واردات حبوبات داشتیم، اما این عدد در سال 1402 به 161 هزار تن کاهش یافت. همچنین در 10 ماهه امسال، حدود 170 هزار تن حبوبات وارد شده است و این 30 هزارتن پایان سال نیز که در حال واردات است نیز تاثیرات خود را خواهد گذاشت یعنی از مجموع نیاز کشور اگر حدود 200 هزار تن از طریق واردات تامین می شود می توان گفت که حدود 60 درصد از محل تولید داخل و حدود 40 درصد از محل واردات تأمین می شود.
وی با اشاره به چالش های تخصیص ارز گفت: اگر تخصیص ارز در زمان مناسب انجام شود، زنجیره تأمین روان خواهد بود و بازار با کمبود مواجه نمی شود. اما در حال حاضر، تخصیص ارز نیمایی گاهی تا 60 تا 70 روز هم طول می کشد که این موضوع باعث ایجاد التهاب در بازار می شود و باید این مسئله را تسریع و به روز کنند.
افتخاری تأکید کرد: همین تأخیر در تأمین ارز و زمان بر شدن ثبت سفارش و ترخیص باعث می شود که بازار به دست واسطه ها بیفتد و مصرف کننده متضرر شود. اگر تخصیص ارز به فاصله یک یا دو هفته پس از ثبت سفارش انجام شود، هم تجار با آرامش بیشتری فعالیت می کنند و هم دولت کمتر تحت فشار قرار می گیرد.
وی درباره کیفیت کالاهای وارداتی نیز اظهار کرد: در حال حاضر حبوباتی که وارد می شود، کیفیت مناسبی دارند؛ چراکه تاجر به دنبال واردات کالای باکیفیت است. کالای بی کیفیت مشتری ندارد. اگرچه برخی مواقع نگهداری طولانی مدت در انبار یا گمرک به کالا آسیب می زند، اما در وضعیت فعلی، کیفیت واردات قابل قبول است.
تاخیر و زمان در کیفیت حبوبات تاثیر دارد اگر بیش از یک موعدی در انبار بماند تغییر رنگ می دهد و کیفیت خود را از دست می دهد و این مسئله بسیار مهمی است که مدت زمان واردات کالاها تا تحویل به بنکداران و رسیدن کالا به دست مصرف کنندگان یک بازه زمانی کوتاه باشد.
تگ ها اخبار برگزیده بازار حبوبات دبیر انجمن حبوبات
{{name}}
{{content}}