مصمم به جمع آوری مواد پلاستیکی از فروشگاه ها هستیم

رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان با تأکید بر عزم جدی دانشگاه علوم پزشکی بر جمع آوری مواد پلاستیکی از فروشگاه ها گفت: مسئله مهم در خصوص این مواد، غیرقابل بازیافت بودن آن ها در محیط زیست است که راه اندازی پویش «نه به ظروف یک بار مصرف و مواد پلاستیکی» می تواند در این زمینه مؤثر باشد.

به گزارش ایکنا از اصفهان، حمید گله داری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته ملی سلامت که امروز، اول اردیبهشت ماه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، بیان کرد: با توجه به اینکه در کشور ما هفته اول اردیبهشت ماه، هفته سلامت نام گذاری شده است، «سرآغاز سلامت، آینده ای سرآمد» شعار این هفته در نظر گرفته شد. برای داشتن جامعه سالم، به تغییر رفتار نیاز داریم که مستلزم تغییر نگرش در پرتو افزایش سواد سلامت افراد جامعه است و قطعاً وزارت بهداشت به تنهایی نمی تواند این سواد را در بین مردم افزایش دهد؛ بنابراین اصحاب رسانه می توانند در افزایش سلامت عمومی جامعه تأثیر چشمگیری داشته باشند.

وی در خصوص روزشمار هفته سلامت گفت: روز اول این هفته به عدالت در سلامت با پزشک خانواده و نظام ارجاع اختصاص دارد. یکی از اولویت های ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، تکمیل طرح پزشک خانواده روستایی، سپس شهری و در نهایت کشوری است. حدود 20 سال از شروع این طرح گذشته و ما امسال باید آن را به ویژه در مرحله ارجاع به سطح دو تکمیل کنیم.

رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان ادامه داد: روز دوم «محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم»، روز سوم «سواد سلامت در جوانی جمعیت و نسل توانمند»، روز چهارم «فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت»، روز پنجم «ورزش همگانی، سلامت همگانی»، روز ششم «مراقبت جنین، سلامت نوزاد، واکسیناسیون و آینده امیدبخش» و روز آخر «نه به تصادف، آری به زندگانی» نام دارد.

وی اظهار کرد: اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در طول این هفته عبارت است از معرفی خدمات سلامت به عموم مردم، به ویژه به مادران، نوزادان و کودکان. فعالیت های بسیار خوبی در عرصه بهداشت صورت گرفته است، از جمله مراقبت های قبل از بارداری، حین بارداری و بعد از زایمان و عرضه بسته های خدماتی متنوع به گروه های سنی گوناگون؛ ولی متأسفانه مردم از این خدمات اطلاع چندانی ندارند؛ در نتیجه شاید مهم ترین کار اصحاب رسانه اطلاع رسانی این خدمات حداقل در حوزه مادران و نوزادان به جامعه باشد.

گله داری گفت: محیط سالم، به ویژه هوای پاک در سلامت مادران و کودکان بسیار مؤثر است. یکی از تأکیدات ما در طول این هفته، نصب نرم افزار محیط زیست در تلفن همراه است تا حداقل مادران و کودکانشان در روزهایی با هوای آلوده از منزل خارج نشوند و فعالیت کمتری در سطح شهر داشته باشند. در آینده نیز برای کنترل معضل آلودگی هوا در شهر اصفهان و فضای 50 کیلومتری این شهر، کمک هایی به شهرداری و استانداری خواهیم داشت.

وی مصرف بی رویه مواد و وسایل پلاستیکی و انباشت آن ها در شهرها را معضلی محیط زیستی دانست و اضافه کرد: در اقدام به جمع آوری مواد پلاستیکی و متعلقات آن از همه فروشگاه های سطح شهر، جدی هستیم. در ورودی و خروجی شهرها انبوهی از وسایل پلاستیکی انباشته شده را مشاهده می کنیم که در نگاه اول باعث کدرشدن چهره شهر می شود؛ ولی مسئله مهم تر، غیرقابل بازیافت بودن این مواد در محیط زیست است. راه اندازی پویش «نه به ظروف یک بار مصرف و مواد پلاستیکی» می تواند در این زمینه مؤثر باشد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه برنامه «سه فصل عاشقی» با همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری در تاریخ 9 اردیبهشت ماه در گذر چهارباغ برگزار خواهد شد، گفت: طرح «آمایش امید» در خصوص فرزندآوری و افزایش جمعیت که از جمله چالش های اصلی کشور است نیز اجرا خواهد شد؛ این موضوع باید اولویت همه دستگاه های کشور باشد؛ زیرا دانشگاه علوم پزشکی به ‎تنهایی از عهده چالش های این عرصه برنمی آید.

وی با بیان اینکه برنامه های مشترکی نیز با جمعیت های مردمی برگزار می کنیم، افزود: در راستای توانمندسازی مادران و خودمراقبتی که گام اول سلامتی به شمار می رود نیز اقداماتی صورت گرفته است. در بسیاری از موارد، ما از خودمراقبتی غافل می شویم و زمانی به مراکز پزشکی مراجعه می کنیم که دیر شده است. برای بهبود وضعیت اطلاع رسانی در زمینه بهداشت و سلامت، با دستگاه های گوناگون مکاتباتی داشته و در این زمینه کلیپ هایی آماده کرده ایم که دستگاه های مربوطه باید آن ها را در فضای مجازی منتشر کنند.

گله داری تصریح کرد: همایش پیاده روی ویژه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی و عموم مردم برنامه ریزی شده است؛ همه فعالان شهری باید همکاری کنند تا این پیاده روی به روز جمعه هفته سلامت محدود نباشد؛ به طوری که تداوم پیدا کند و حداقل هرساله به صورت هفتگی برگزار شود. عبارت «حفظ حیات جنین» باید به جای سقط عمدی جنین که به صورت غیرقانونی انجام می شود، به کار برده شود؛ زیرا از نظر فعالان عرصه زبان و ادبیات، کلمه سقط تداعی کننده دورکردن چیزی از خود است؛ در حالی که جنین در شکم مادر جاندار است، حفاظت از حیات آن بسیار مهم و بهتر است از کلماتی با بار مثبت در این باره استفاده شود.

وی بیان کرد: سال گذشته دو واکسن پانوموکوک و روتاویروس به سبد واکسیناسیون کشور اضافه شد. در خصوص اهمیت واکسیناسیون باید به بعضی گروه های واکسن گریز و حضور فعالانه آنان در فضای مجازی اشاره کرد؛ خواهشمندم که اصحاب رسانه و گروه های ذی ربط در خصوص مزایای واکسیناسیون و اقداماتی که در این زمینه انجام شده است، اطلاع رسانی کنند؛ همچنین همایش تقدیر از مراقبین سلامت که بیشتر در شهرها فعالیت دارند نیز احتمالاً در روز هشتم اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد. بهداشت مقدم بر درمان است؛ ولی بعضاً فراموش کرده ایم که از این افراد تقدیر کنیم.

زهراسادات مرتضوی

انتهای پیام

نظرات

captcha