انتشار کتاب صوتی «قرآن و علوم طبیعت» به زبان تایی

کتاب «قرآن و علوم طبیعت» از آثار مهدی گلشنی، فیزیکدان و فیلسوف مسلمان ایرانی که به بررسی رابطه میان دین و علم، به ویژه علوم طبیعی و قرآن کریم پرداخته توسط رایزن فرهنگی ایران در تایلند، گویاسازی شد.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی  و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این اثر به زبان تایلندی توسط شیخ عابدین فندی ترجمه و تهیه نسخه صوتی (گویاسازی) این کتاب با قرائت شیخ جمال الدین پاتان، از فعالان فرهنگی مسلمان در تایلند، با کیفیتی مطلوب ضبط و به تازگی مراحل نهایی آن به پایان رسیده که می تواند زمینه دسترسی آسان تر اقشار مختلف جامعه به ویژه فرهیختگان، دانشمندان و کسانی که فرصت مطالعه متنی ندارند را فراهم آورد.

گلشنی در این کتاب تأکید دارد که قرآن تنها برای تطبیق با پیشرفت های علمی نیامده، بلکه برخی از آیات قرآن برای ترغیب انسان به شناخت طبیعت و تفکر در عظمت آفرینش نازل و او باور دارد که پیشرفت های علمی می توانند درک برخی آیات قرآنی را آسان تر کند.

ساختار کتاب از لحاظ بعد علمی امت اسلامی شامل مباحثی چون تصور اسلامی علم، معیار سودمندی علم، دلایل انحطاط علوم در جهان اسلام و پیشنهادات اصلاحی و اهمیت علوم طبیعی در نگاه اسلامی و نیز به بررسی نگرش به آیات علمی قرآن و پیام های آن برای دانش پژوهان مسلمان و هدف طبیعت شناسی، امکان و مجاری شناخت طبیعت، آسیب های شناخت و اصول راهنما می پردازد.

نویسنده اشاره می کند که در قرآن بیش از 750 آیه وجود دارد که به پدیده های طبیعی اشاره و این آیات تشویقی برای بررسی طبیعت و حامل پیام هایی معرفتی و جهان بینانه نیز است.

شیخ جمال الدین پاتان در گفت وگویی کوتاه ضمن ابراز خرسندی از مشارکت در این پروژه گفت: هدف از گویاسازی این اثر را تسهیل درک عمومی، ترویج آموزه های قرآنی و پیوند میان علم و دین برای عموم مردم، به ویژه نسل جوان است و این کتاب از معدود آثاری است که با زبانی ساده اما علمی، تقابل های کاذب میان ایمان و دانش تجربی را به چالش می کشد.

کتاب «قرآن و علوم طبیعت» تاکنون به زبان های مختلفی چون انگلیسی، عربی، سواحلی، اندونزیایی، آلبانیایی و ایتالیایی ترجمه شده و مورد استقبال دانشگاه ها، مراکز اسلامی و اندیشمندان جهان اسلام قرار گرفته است.

ترجمه و صوتی سازی این کتاب به زبان تایی، گامی مهم در معرفی تفکر اسلامی در زمینه علم به مسلمانان تایلند و علاقه مندان به مباحث دین و علم در این کشور به شمار می رود که این اثر می تواند نقش مؤثری در ایجاد انگیزه علمی در میان جوانان و دانشجویان مسلمان ایفا کند.

انتهای پیام

نظرات

captcha