در مجمع نمایندگان اتاق تعاون گیلان مطرح شد؛

از هوش مصنوعی تا صادرات 35 میلیون دلاری تعاونی های گیلان

ایسنا/گیلان معاون امور تعاون وزارت تعاون، با تاکید بر لزوم به روز شدن تعاونی ها با محوریت هوش مصنوعی، تاکید کرد: بسیاری از کسب و کارها با هزینه برای برندسازی و بازاریابی، در حال کسب سود هستند و تعاونی ها نیز باید به طرف برندسازی بروند و صنعتی شوند.

یعقوب رستمی چهارشنبه، 27 فروردین در جلسه مجمع نمایندگان اتاق تعاون استان گیلان، با اشاره به پیشینه درخشان و مثبت تعاون در کشور، اظهار کرد: عملکرد تعاونی در سال های گذشته موجب کاهش مشارکت مردم و کمرنگ شدن حمایت دولت و نهادها شده است.

وی با بیان اینکه تعاونی های مصرف سهم صد درصدی را در توزیع یارانه ای کشور داشتند، افزود: این سهم در حال حاضر به یک درصد رسیده است.

معاون امور تعاون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عدم هماهنگی با سیاست های روز توزیع را عامل کاهش سهم تعاونی ها دانست و متذکر شد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حامی توسعه تعاون است و لذا در این راستا نیازمند احصای مشکلات و ارائه راهکارها هستیم.

رستمی با بیان اینکه تعاونی ها باید با علم روز پیش بروند، خاطرنشان کرد: تعاونی های مرزنشینان، تولیدی، حمل و نقل و... ظرفیت های بسیار بالایی دارند و باید با سیستم پرداخت در نظام بانکی هماهنگ شوند.

وی موفقیت برخی از کسب و کارها نظیر تاکسی های اینترنتی را در همراهی با سیستم پرداخت بانکی دانست و ابراز کرد: این تاکسی ها در نظام بیمه ای و مالیاتی نیستند و نه به دولت سود می رسانند و نه از دولت خدمات می گیرند، اما کسب درآمد دارند.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، با تاکید بر لزوم به روز شدن تعاونی ها با محوریت هوش مصنوعی، تاکید کرد: بسیاری از کسب و کارها با هزینه برای برندسازی و بازاریابی، در حال کسب سود هستند و تعاونی ها نیز باید به طرف برندسازی بروند و صنعتی شوند.

وی گیلان را استان گردشگری دانست و ادامه داد: بسیاری از بازنشستگان به استان گیلان می آیند و لذا این قابلیت وجود دارد که به طرف تشکیل تعاونی های گردشگری و صنایع دستی و دریامحور و جنگل ها و مراتع برویم و با تجمیع سرمایه ها، سرمایه گذاری کلان در بخش تعاون داشته باشیم.

رستمی تجمیع سرمایه را به دو طریق بورس و تعاونی دانست و بیان کرد: سرمایه های خرد مردمی در تعاونی ها تجمیع می شود و لذا تعاونی بهترین شیوه سرمایه گذاری است، زیرا اعضا بر عملکرد اجرایی تعاونی نظارت و اطمینان خاطر دارند.

احیای 20 تعاونی راکد در گیلان

علی لقمانی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان نیز در ادامه، از آمادگی استان برای حمایت از بخش تعاون و تعاونی ها سخن گفت و اضافه کرد: باید تعاونی های غیر فعال را شناسایی کنیم.

وی مسائل و مشکلات تعاونی ها را محدود به منابع بانکی ندانست و افزود: باید برای برون رفت از مسائل و مشکلات بخش تعاون و تولیدی ها، برنامه ریزی و وفاق داشته باشیم.

مدیرکل تعاون گیلان، با اشاره با تامین مواد اولیه برخی از واحدهای تولیدی از خارج از استان، خاطرنشان کرد: اتاق تعاون باید ظرفیت های تعاونی های تامین نیاز استان را شناسایی و نسبت به ایجاد بانک اطلاعاتی اقدام کند.

لقمانی از تعاونی ها خواست تولیدات صادرات محور داشته باشند و گفت: سال گذشته 25 شرکت تعاونی گیلان بالغ بر 35 میلیون دلار صادرات مستقیم و غیر مستقیم به 23 کشور آسیایی و اروپایی داشته است.

وی با بیان اینکه بزرگترین مرکز دیالیز استان در قالب تعاونی راه اندازی شده است، خاطرنشان کرد: 2471 تعاونی با بیش از 210 هزار نفر عضو داریم و شاهد اشتغال 33 هزار و 262 نفری در بخش تعاون استان هستیم.

مدیرکل تعاون گیلان، از احیای 20 تعاونی راکد طی سال گذشته خبر داد و بیان کرد: 1557 میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره 18 به هشت طرح تعاونی پرداخت شده است.

لقمانی از فعال شدن تعاونی های توسعه و عمران استان خبر داد و اظهار کرد: نیازمند نوسازی ناوگان حمل و نقل درون و برون شهری با استفاده از ظرفیت تعاونی هستیم.

نوسازی ناوگان حمل و نقل با استفاده از ظرفیت منطقه آزاد

عیسی محمدی، رئیس اتاق تعاون گیلان نیز، با اشاره به لزوم اجرای نظام نامه مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی و آبخیزداری کشور توسط اتحادیه های شرکت های تعاونی منابع طبیعی و آبخیزداری به ویژه در استان ما، اظهار کرد: 1.2 میلیون نفر از جمعیت 2.5 میلیون نفری گیلان، عضو تعاونی سهام عدالت هستند و لذا به دنبال سرمایه گذاری شرکت های تعاونی سهام عدالت در پروژه های اقتصادی استان هستیم.

وی با بیان اینکه بهره برداری از قانون شرکت های تعاونی توسعه و عمران در فعالیت های اجتماعی و عمرانی در دستور کار اتاق تعاون است، خاطرنشان کرد: بهره برداری از قانون شرکت های مرزنشینان و قانون شرکت های تعاونی دهیاری ها در فعالیت های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی را پیگیری می کنیم.

رئیس اتاق تعاون گیلان برون رفت از بحران های اقتصادی با ایجاد تعاونی های تامین نیاز را مورد توجه قرار داد و گفت: با همکاری اتاق های تعاون، بازرگانی و اصناف، طرح نمایشگاه داران اتوموبیل را در شهرک صنعتی دنبال می کنیم؛ همچنین مرکز نمایشگاهی بین المللی و پایانه محصولات کشاورزی گیلان را با سرمایه گذاری سه اتاق احداث خواهیم کرد.

وی با تاکید بر ساماندهی صنعت استراتژیک چای با استفاده از ظرفیت تعاون، خاطرنشان کرد: 170 شرکت چایسازی داریم و 30 تعاونی عضو اتحادیه چایکاران هستند.

محمدی بازسازی و نوسازی حمل و نقل درون و برون شهری با استفاده از ظرفیت منطقه آزاد انزلی را در دستور کار اتاق تعاون دانست و متذکر شد: به دنبال چندمنظوره سازی شرکت های تعاونی پره در قالب صیادی، گردشگری، بومگردی، پرورش ماهیان خاویاری در استخر و... هستیم.

رئیس اتاق تعاون گیلان از مشارکت در ساخت مسکن روستایی با تشکیل تعاونی های مسکن روستایی و با هماهنگی تعاونی های دهیاری خبر داد و اضافه کرد: ارتفاع سازی در روستاها برای حفاظت از اراضی در دستور کار است.

وی صدور کارت بازرگانی و ایجاد مرکزی داوری را از اقدامات مثبت اتاق تعاون دانست و افزود: برای بیش از 1200 پرونده در مرکز داوری، صدور رای کردیم.

انتهای پیام

نظرات

captcha