استاندار خراسان رضوی پیشنهاد داد؛

امضا پیمان خواهرخواندگی بین شهرهای مشهد و مدینه منوره

مشهد - استاندار خراسان رضوی گفت: پیشنهاد می کنم مشهد و مدینه منوره، به عنوان دو کلان شهر زیارتی جهان اسلام، پیمان خواهرخواندگی امضا کنند تا این روابط بیش از پیش تحکیم یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین مظفری ظهر چهارشنبه در دیدار با محمد بن نوار العتیبی ، سرکنسول عربستان سعودی در مشهد، ضمن ابراز خرسندی از توسعه روابط ایران و عربستان، به سفرهای مقامات بلندپایه دو کشور در ماه های گذشته اشاره و اظهار کرد: با توجه به اشتراکات فراوان فرهنگی و مذهبی، پیشنهاد می کنم هفته فرهنگی عربستان در خراسان رضوی برگزار شود و متقابلاً هفته فرهنگی خراسان رضوی نیز در عربستان برگزار گردد. همچنین پیشنهاد می کنم مشهد و مدینه منوره، به عنوان دو کلان شهر زیارتی جهان اسلام، پیمان خواهرخواندگی امضا کنند تا این روابط بیش از پیش تحکیم یابد.

استاندار خراسان رضوی نقش ایران و عربستان در سازمان همکاری اسلامی را مهم و تأثیرگذار دانست و افزود: دو کشور می توانند مواضع مشترکی در مسائل کلیدی جهان اسلام از جمله فلسطین اتخاذ کنند و فضای بهتری برای همکاری کشورهای اسلامی فراهم آورند.

وی با ابراز خوشحالی از توسعه روابط بین ایران و عربستان گفت: خوشبختانه حدود دو هفته پیش، رئیس جمهور ایران با ولیعهد عربستان تلفنی گفت وگو داشتند و در نیمه دوم سال گذشته نیز معاون اول رئیس جمهور ایران به عربستان سفر کردند. همچنین شش وزیر از کابینه جمهوری اسلامی ایران در عربستان حضور یافتند که نشان دهنده عمق و گسترش روابط دوجانبه است.

مظفری با اشاره به مشترکات فرهنگی و دینی ایران و عربستان تصریح کرد: کعبه قبله تمام مسلمانان است و این یک نقطه اشتراک مهم بین ماست. این ظرفیت می تواند همکاری های بیشتری را در زمینه های مختلف فراهم کند. مشهد به عنوان یک کلان شهر زیارتی و مدینه به عنوان یک شهر مذهبی در عربستان، می توانند تجارب خود را در راستای توسعه روابط و بهبود خدمات زیارتی به اشتراک بگذارند.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: علاوه بر بحث های زیارتی، ظرفیت های مکملی در حوزه های اقتصادی، انرژی، دارو و سلامت بین دو کشور به ویژه میان استان خراسان رضوی و استان هایی از عربستان سعودی وجود دارد. ما علاقه مند به گسترش سفرهای زیارتی هستیم. برای حج، همواره زائران بسیاری از ایران به عربستان سفر می کنند و امیدواریم در حوزه گردشگری زیارتی نیز این روند توسعه یابد.

وی عنوان کرد: پیشنهاد می شود سرکنسول، استان ها یا شهرهایی را برای همکاری پیشنهاد دهد تا بتوانیم با آن ها رابطه اقتصادی برقرار کنیم. نخستین پیشنهاد من این است که جلسه ای میان سرکنسول عربستان سعودی و اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شود تا ظرفیت های متقابل سرمایه گذاری ارزیابی و در نهایت پروژه های مشترک اجرا شوند.

مظفری خاطرنشان کرد: در استان خراسان رضوی بیش از 6000 واحد صنعتی وجود دارد که اغلب آن ها متعلق به بخش خصوصی هستند. همچنین پارک های علم و فناوری و مراکز رشد فعالی داریم. پیشنهاد می کنم فرصتی برای بازدید از این مراکز در نظر گرفته شود. همچنین پیشنهاد می کنم یک کارگروه یا گروه مشترک بین طرفین تشکیل شود تا زمینه های همکاری را بررسی و پیگیری کند.

استاندار خراسان رضوی افزود: آمادگی داریم با همکاری وزارت امور خارجه، نمایشگاه های اختصاصی خراسان رضوی را در جده یا ریاض برگزار کنیم و متقابلاً از برگزاری نمایشگاه های عربستان در مشهد استقبال می کنیم. در حوزه تجارت نیز، برای تسهیل رفت وآمد تجار و بازرگانان، درخواست می کنم که صدور ویزا با سهولت بیشتری انجام شود. همچنین پیشنهاد می شود تعداد پروازهای مستقیم میان دو کشور افزایش یابد؛ به ویژه پروازهایی خارج از ایام حج به مقاصدی چون جده و دمام .

وی همچنین بر اهمیت همکاری های علمی و دانشگاهی تأکید کرد و گفت: دانشگاه فردوسی مشهد آمادگی دارد با دانشگاه های بزرگ عربستان در حوزه تبادل علمی و دانشجویی همکاری داشته باشد.

مظفری اظهار کرد: به دلیل موقعیت ویژه استان خراسان رضوی، از سوی دولت اختیار انجام مذاکرات منطقه ای به ما داده شده و در یک سال گذشته سفرهای متعددی به کشورهای همسایه از جمله پاکستان، افغانستان و ازبکستان داشته ایم. طبیعتاً علاقه مند به گسترش روابط با عربستان نیز هستیم و امیدواریم زمینه سفر بازرگانان و تجار به عربستان فراهم شود.

نظرات

captcha