مرحله طلایی تغذیه گندم با کود اوره آغاز شد

گرگان-سپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان گفت: اکنون مزارع گندم استان واردمرحله گلدهی شده اند که بهره گیری به موقع ازکود دراین مرحله می تواند کیفیت نهایی محصول رابه طور چشمگیری بهبود دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید محمدی، صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کشاورزان پس از کشت گندم، کود اوره را در سه مرحله «پنجه زنی»، «ساقه دهی» و «گلدهی» به صورت سرک مصرف می کنند. به گفته وی، مرحله گلدهی اهمیت ویژه ای در افزایش کیفیت محصول دارد.

وی با تأکید بر لزوم محلول پاشی کود در این مرحله گفت: در زمان گلدهی، کود سرک باید به صورت محلول در آب با خاک مزارع گندم مخلوط شود تا اثربخشی بیشتری داشته باشد.

تأمین کود اوره مازاد برای پیمانکاران تکثیری

محمدی در ادامه خطاب به پیمانکاران تکثیری گندم گفت: نگرانی بابت تأمین کود اوره وجود ندارد. برای این گروه، سهمیه ای مازاد به میزان 50 کیلوگرم در سامانه کنترل و پایش مواد کودی بارگذاری شده است.

وی افزود: پیمانکاران می توانند با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی شهرستان ها و در صورت موجودی، نسبت به دریافت سهمیه خود اقدام کنند.

به گفته سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزان گلستان، استفاده از کود اوره در مرحله گلدهی می تواند میزان پروتئین دانه گندم را از 10–12 درصد به حدود 14 درصد افزایش دهد. این ارتقا در کیفیت، تأثیر مستقیمی بر ارزش غذایی نهایی نان مصرفی دارد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه نان در سبد خانوار ایرانی، افزایش پروتئین دانه گندم نقش مهمی در تأمین سلامت و پروتئین بدن ایفا می کند.

مصرف در اراضی دیم با شرط رطوبت مناسب

محمدی افزود: در اراضی دیم نیز در صورت بارندگی یا بالا بودن رطوبت هوا، امکان استفاده مؤثر از کود سرک وجود دارد.

توزیع بیش از 8 هزار تن اوره در سال جاری

وی با اشاره به روند تأمین و توزیع کود اوره در سال جاری گفت: از ابتدای امسال تاکنون، بیش از 8 هزار و 100 تن کود اوره از سه پتروشیمی مرودشت شیراز، خراسان و پردیس عسلویه وارد استان شده است.

به گفته محمدی، تاکنون 7 هزار و 269 تن از این مقدار در اختیار کشاورزان گلستانی قرار گرفته است.

نظرات

captcha