اجرای طرح توزیع دارو از طریق پلتفرم ها ظرف یک ماه آینده

رئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی در مجلس تأکید کرد: طرح توزیع دارو از طریق پلتفرم ها ظرف یک ماه آینده اجرایی می شود و همچنین گزارش تخلفات در حوزه فروش دارو به قوه قضائیه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر از برگزاری نشست امروز (سه شنبه 26 فرودین ماه) کمیسیون اصل نود با حضور وزیر بهداشت و نمایندگان بانک مرکزی، دیوان محاسبات و وزارتخانه های اقتصاد، صمت و ارتباطات و مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی ریاست جمهوری در خصوص بررسی موضوع عملیاتی شدن توزیع دارو از طریق پلتفرم ها و کسب و کارهای اینترنتی، ضرورت فعال شدن ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، آخرین وضعیت حساب واحد خزانه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گزارش اخذ مابه التفاوت از اعضای زنجیره تولید و توزیع در طرح « دارویار » و روند اجرای سامانه TTAC خبر داد .

رئیس کمیسیون اصل نود در جریان بررسی موضوع عملیاتی شدن توزیع دارو از طریق پلتفرم ها و کسب و کارهای اینترنتی افزود: در جلسات سال گذشته کمیسیون اصل نود با سازمان های متولی مقرر شد تا این پلتفرم ها در اردیبهشت ماه 1403 راه اندازی شود که با گذشت بیش از یک سال از ابلاغ دستورالعمل توزیع آنلاین دارو مقرر شد ظرف مدت یک ماه اجرای طرح توزیع آنلاین دارو انجام و مجوز شرکت های متقاضی صادر شود. همچنین در صورت وجود نظرات دوره جدید وزارت بر دستورالعمل مصوب توزیع آنلاین دارو نهایتاً ظرف مدت 3 هفته دستورالعمل جدید به امضای وزارتخانه های بهداشت و ارتباطات برسد .

وی همچنین در توضیح بررسی موضوع ضرورت فعال شدن ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی نیز بیان کرد: اقدامات انجام شده به کُندی پیش می رود از این رو در جلسه امروز کمیسیون مقرر شد تا با اهتمام و سرعت بیشتر، جدول زمان بندی اقدامات وزارت بهداشت با تکمیل فعالیت ها و برنامه های معاونت های بهداشت و توسعه حداکثر ظرف مدت دو هفته تنظیم و به کمیسیون ارسال شود .

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین مقرر شد تا جلسات کارگروه طب ایرانی به عنوان مرجع عالی راهبری امور طب ایرانی وزارت بهداشت ترجیحاً با حضور معاونین مربوطه تشکیل و گزارش پیشرفت اقدامات هر دو ماه یک بار به کمیسیون اصل نود ارسال شود. همچنان که اشکالات فرآیندی امور مربوط به طب ایرانی، آسیب شناسی شده و وزیر بهداشت به منظور تسریع و تسهیل اجرای برنامه ها در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهند .

پژمانفر گفت: با پیگیری کمیسیون اصل نود بیمه سلامت صد در صد حساب ها را بسته است که در ادامه جلسه کمیسیون مقرر شد تا ظرف مدت 10 روز تبادل اطلاعات حساب های دانشگاه علوم پزشکی که نیاز به اقدام است، به صورت دسته بندی شده توسط وزارت بهداشت به بانک مرکزی و همچنین اطلاعات مربوط به حساب های دانشگاه های علوم پزشکی توسط بانک مرکزی به وزارت بهداشت انجام شود. بانک مرکزی ظرف مدت 10 روز نسبت به تعیین تکلیف این حساب ها اقدام و گزارش نتایج را به کمیسیون ارائه کند. همچنین مقرر شد تا بانک مرکزی امکان دسترسی لحظه ای به تمامی حساب های دستگاه های اجرایی در تمامی بانک ها را برای خزانه داری کل کشور فراهم کند .

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم درباره بررسی روند اجرای سامانه TTAC در کمیسیون نیز گفت: این سامانه اهمیت بسیار ویژه ای در حوزه ساماندهی و ایجاد شفافیت در حوزه دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی دارد، همچنین مصوبه جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم به تصویب سران قوا نیز رسیده است از این رو در کمیسیون مقرر شد تا ظرف یک ماه آینده وزارت بهداشت نسبت به تشکیل ستاد هماهنگی جهت استقرار سامانه تیتک اقدام کند .

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در مورد اخذ مابه التفاوت از اعضای زنجیره تولید و توزیع در طرح « دارویار » نیز گفت: با مکاتبات دستگاه قضائی با وزارت بهداشت شبهات موجود در این زمینه برطرف و مقرر شد تا گزارش تمامی مراکز پخش دارویی که دارو را با ارز ترجیحی 4200 خریداری کرده و با ارز 28500 به فروش رسانده بودند، به قوه قضائیه ارسال شود

نظرات

captcha