ادامه ارائه طرح های عجیب در بخش انرژی در مجلس

پس از عدم تشکیل سازمان بهینه سازی انرژی و طرح های عجیب ارائه شده در زمینه متنوع سازی سبد سوخت کشور، حالا نوبت ارائه طرح عجیب تشکیل وزارت انرژی و وزارت آب و محیط زیست رسیده است.

خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که هرگونه تغییر ساختار در بخش انرژی کشور در اسناد بالادستی، پیش از این به تصویب رسیده، برخی نمایندگان مجلس به جای پیگیری تأکیدات قانونی این برنامه های بالادستی در اصلاح ساختار انرژی کشور، هر از چندگاهی طرحی عجیب در بخش انرژی کشور ارائه می دهند که جز اتلاف وقت دولت و مجلس و گاها اتلاف منابع ملی، هیچ دستاوردی ندارد.

امروز صبح، محمد رشیدی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در صحن مجلس طرح ها و لوایح وصولی به مجلس را اعلام کرد که یکی از این طرح ها، طرح تشکیل وزارتخانه های انرژی و آب و محیط زیست است. طرحی که در دهه اخیر، بارها در دستور کار مجلس قرار گرفته، بخشی از انرژی و وقت ارزشمند وزرای نیرو و نفت وقت و معاونان آنها را به خود مشغول کرده و در نهایت از دستور کار مجلس خارج شده است، از جمله سال 95 و سال 99 که در مجلس های وقت، برخی نمایندگان به دنبال تشکیل وزارت انرژی بوده اند.

ناترازی برق تابستان از مرز 23 هزار مگاوات می گذرد؟

طرح تشکیل وزارت انرژی و وزارت آب و محیط زیست، به معنای انحلال وزارت نیرو، ادغام بخش برق وزارت نیرو در وزارت نفت و ادغام بخش آب وزارت نیرو به سازمان حفاظت محیط زیست و تشکیل وزارت آب و محیط زیست است. طرحی که از عنوان آن، ابعاد غیرکارشناسی آن مشخص و مبرهن است.

موضوع مهم آب و برق و ناترازی ها و آثار ابعاد اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی آنها به حدی قابل اهمیت و تأثیرگذار در حال و آینده کشور است که اگر نمایندگان، طرح تشکیل وزارت برق و وزارت آب را ارائه می دادند، منطقی تر به نظر می رسید تا اینکه موضوع مهم برق، در ذیل یکی از معاونت های وزارت عریض و طویل نفت و موضوع مهم آب در ذیل یکی از بخش های سازمان محیط زیست قرار گیرد.

آنقدر ابعاد غیرکارشناسی این طرح، زیاد است که بدون شک دوباره از دستور کار مجلس، البته پس از ماه ها برگزاری جلسه و کار کارشناسی، خارج خواهد شد، اما سوال اینجاست که چرا مجلس شورای اسلامی، به جای مطالبه گری از دولت برای تشکیل سازمان مهم و راهبردی بهینه سازی مصرف انرژی و مطالبه گری و نظارت بر اجرای هرچه سریعتر پروژه های مهم حوزه انرژی و رفع موانع اجرای آنها، هر از چندگاهی طرح های عجیب و غیرکارشناسی که مطابق با هیچ سند بالادستی نیست را ارائه می دهد و تبدیل به محلی برای اتلاف انرژی و وقت ارزشمند وزرای نفت و نیرو و معاونان آن در شرایطی که ناترازی آب و برق و گاز و سوخت روز به روز ابعاد وسیع تری به خود می گیرد، شده است؟

انتهای پیام/

نظرات

captcha