برگزاری دوره توانمندسازی رؤسای هلال احمر کشور در کرمان+عکس

دوره توانمندسازی و مهارت افزایی رؤسای شعب جمعیت هلال احمر کشور با حضور استان های جنوبی و شرقی کشور در کرمان برگزار شد.

خبرگزاری تسنیم از کرمان، دوره توانمندسازی و مهارت افزایی رؤسای شعب جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با حضور فعال استان های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس، یزد و بوشهر در شهر کرمان برگزار شد. این آیین با حضور بابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور و جمعی از مدیران استانی همراه بود.

در این مراسم، رضا فلاح، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان، به ویژه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، اظهار داشت: جمعیت هلال احمر ایران در تمامی حوادث داخلی و بین المللی پیش قدم بوده و به واسطه اعتماد مردم، توفیق خدمت رسانی یافته ایم.

وی با اشاره به واکنش سریع نیروهای امدادی در حادثه واژگونی اتوبوس در محور کرمان – راور، گفت: تنها سه دقیقه پس از وقوع حادثه، امدادگران ما در صحنه حاضر بودند و عملیات امدادرسانی آغاز شد که این سرعت عمل، نشانه ای از آمادگی بالا و تعهد نیروهای ماست.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان، افزود: استان کرمان با دارا بودن 30 قله مرتفع، از جمله 14 قله بالای 3 هزار متر و قرار داشتن در منطقه ای زلزله خیز و سیل خیز، همواره در معرض حوادث طبیعی است با این وجود، نیروهای جمعیت هلال احمر استان همیشه آماده و در میدان حاضر بوده اند.

حضور الهام بخش حاج قاسم در دل خدمت رسانی

وی با اشاره به اینکه کرمان زادگاه شهید حاج قاسم سلیمانی است، گفت: افتخار می کنیم که در دیاری خدمت می کنیم که فرزند آن، خود در کمک به مردم پیش قدم بود و روحیه ایثار و ازخودگذشتگی، میراث گران بهای این شهید بزرگ است که در جان امدادگران ما جاری است.

نقش کلیدی رؤسای شعب در مدیریت بحران

بابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، نیز در این آیین با تأکید بر نقش راهبردی رؤسای شعب در عملیات های امدادرسانی، اظهار داشت: رؤسای شعب، نخستین حلقه اجرایی در پیگیری عملیات امدادرسانی در زمان وقوع حوادث هستند، آنان وظیفه دارند بلافاصله پس از وقوع حادثه، نسبت به ارزیابی دقیق شرایط و آغاز فرآیند امداد وارد عمل شوند، توانایی در تشخیص درست، مدیریت اطلاعات و اقدام سریع، از مهم ترین مهارت هایی است که رؤسای شعب باید به آن مجهز باشند.

وی با اشاره به اهمیت بالای جمع آوری و انتشار صحیح اطلاعات، افزود: خبرگیری به موقع و دقیق و همچنین اطلاع رسانی حرفه ای، از ارکان حیاتی در امدادرسانی است؛ این فرآیند، پایه تصمیم گیری صحیح و سرعت بخشی به عملیات امداد است و هرگونه اشتباه در ارزیابی یا انتقال اطلاعات، می تواند روند امدادرسانی را مختل کند و تبعات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حادثه اخیر واژگونی اتوبوس در استان کرمان خاطرنشان کرد: متاسفانه سوانح تصادف اتوبوس در کشور زیاد است.

وی ادامه داد: در این حادثه، به واسطه ارزیابی دقیق و شناخت درست از موقعیت، امدادرسانی به موقع و مؤثری صورت گرفت که جای تقدیر دارد، این موفقیت نتیجه آمادگی و مهارت نیروهای عملیاتی و تصمیم گیری صحیح در لحظات حساس بود.

وی افزود: در صورتی که برآورد اولیه از حادثه اشتباه باشد، نه تنها نمی توانیم امدادرسانی مؤثر داشته باشیم، بلکه ممکن است توزیع امکانات نیز دچار اختلال شود؛ گاهی حادثه ای بحرانی تصور می شود و منابع زیادی به آن اختصاص می یابد، در حالی که واقعیت خلاف آن است و این امر منجر به هدررفت منابع می شود، از سوی دیگر اگر یک حادثه را ساده فرض کنیم و آن را کم اهمیت جلوه دهیم، در صورت بحرانی بودن می تواند فاجعه بار باشد.

شناخت تهدیدات و تبدیل آن ها به فرصت

رئیس سازمان امداد و نجات با تأکید بر اهمیت آشنایی با جغرافیای حادثه خیز و شناخت تهدیدات بالقوه، گفت: ما باید با جغرافیای مناطق پرخطر آشنا شویم، تهدیدات محتمل را شناسایی کنیم و با برنامه ریزی و مدیریت صحیح، این تهدیدات را به فرصت هایی برای افزایش تاب آوری و توان عملیاتی تبدیل کنیم؛ این موضوع به ویژه در شرایطی که کشور ما با سوانح متعددی از جمله تصادفات اتوبوس روبروست، از اهمیت دوچندان برخوردار است.

انتهای پیام/511/

نظرات

captcha