بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
نگرانی دوستان عراقی برای سرمایه گذاری مشترک یا هر نوع سرمایه گذاری، ناشی از موضوعات مربوط با روابط بین الملل، محدودیت ها و تحریم ها است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در روزنامه ایران نوشت:
واقعیت های اقتصادی و شرایط زمانی ایجاب می کند مجمع تشخیص مصلحت نظام لوایح مرتبط با FATF را تصویب کند. این انتظار ناشی از مشکلاتی است که به دلیل فقدان عضویت ایران در FATF متوجه تجار و بازرگانان ایرانی است.
به عنوان مثال آمار روابط تجاری ایران و عراق که البته باید به دنبال گسترش آن باشیم، نشان می دهد سال گذشته تعاملات اقتصادی و صادراتی با عراق به صورت رسمی 12 میلیارد دلار و در یک ارزیابی غیررسمی حدود 14 میلیارد دلار بود. مسئولان بر این باورند می توان حجم روابط اقتصادی دو کشور را به 20 میلیارد دلار رساند.
مسأله این است که فقط بخشی از همکاری های مشترک ایران و عراق به صادرات و واردات مربوط می شود. مسأله مهم تر سرمایه گذاری های مشترک برای طرح ها و پروژه های پایدار است. اما به محض اینکه بحث سرمایه گذاری پیش کشیده می شود -چه سرمایه گذاری در عراق و چه سرمایه گذاری در ایران- دوستان عراقی با ابراز تمایل به شراکت با ایران، نگرانی های بسیاری ابراز می کنند.
نگرانی دوستان عراقی برای سرمایه گذاری مشترک یا هر نوع سرمایه گذاری، ناشی از موضوعات مربوط با روابط بین الملل، محدودیت ها و تحریم ها است. آنان می گویند «اگر در کشور شما سرمایه گذاری کنیم، نمی دانیم فرجام کار چه می شود؟» دوستان عراقی می گویند «ما آجر روی آجر می گذاریم و با شما شریک می شویم، کارخانه ای با هم راه اندازی می کنیم، ولی چهار سال دیگر که می خواهیم محصول را برداریم، نمی دانیم با چه موانعی روبه رو خواهیم شد؟» آنان می گویند «ابهام در روابط شما با سازمان های بین المللی» دست ما را برای سرمایه گذاری می بندد.
به همین دلیل عراقی ها با احتیاط طرح خود برای سرمایه گذاری در ایران را عملی می کنند یا اصلاً این طرح ها به مرحله عملیاتی نمی رسند.
یک مثال دیگر؛ ایران عضو سازمان های بریکس و شانگ های شد که بازار بزرگی را برای ما فراهم کرد. اما برای شکل گیری همکاری با کشورهای عضو دو سازمان، باید با تک تک این کشورها تعامل داشت. اقتصاد یک رابطه یک طرفه نیست، بلکه باید بتوان سرمایه گذاری مشترک انجام داد و با کشورهای دیگر بر ساخت یک پروژه مشترک متمرکز شد.
اما به دلیل وجود همان ابهام هایی که طرف های عراقی ابراز می کنند، در رابطه با کشورهای عضو شانگهای و بریکس هم اتفاق چندان اقتصادی نیفتاده است.
شرکت ها، فعالان اقتصادی یا دولت های این کشورها در ظاهر مسأله ای عنوان نمی کنند، اما در عمل بسیار به کار مشترک اقتصادی با ایرانیان بسیار احتیاط می کنند.
همین احتیاط عضویت ایران را بی معنی کرده است. این کشورها می گویند «ممکن است به دلیل همکاری با ایران در معرض محدودیت هایی قرار بگیریم که سازمان هایی نظیر FATF وضع می کنند.» برای همین اگر کشورهای عضو این دو سازمان جایی امن تر پیدا کنند، قطعاً سراغ ایران نمی آیند و با ما همکاری نخواهند کرد.
لذا اگر مسأله FATF با نظر مثبت اعضای مجمع حل شود، می توان امیدوار بود اوضاع سرمایه گذاری و تعامل دیگر کشورها با ایران تا حد زیادی تسهیل شود.
تگ ها اخبار برگزیده روابط تجاری ایران و عراق یحیی آل اسحاق
{{name}}
{{content}}