بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
نخستین چاپ دوره شش جلدی «مثنوی معنوی»، اثر سترگ مولوی، به تصحیح محمدعلی موحد از سوی نشر هرمس در دسترس علاقه مندان به میراث ادب فارسی قرار گرفت.
در معرفی این اثر آمده است: از ابتدای انتشار مثنوی معنوی مولانا جلال الدین محمد بلخی به تصحیح استاد محمدعلی موحد یکی از دغدغه های مصحح ارجمند و نشر هرمس انتشار نسخه ای بود که مخاطبان به راحتی بتوانند همراه خود داشته باشند؛ نسخه ای که در ابعادْ کوچک تر و برای خواندن در موقعیت های گوناگون مناسب تر و از نظر قیمت کمی ارزان تر باشد و بتواند مورد استفادۀ عموم دوستداران مثنوی قرار بگیرد.
آنچه اکنون منتشر شده، نسخۀ همراه مثنوی معنوی است؛ نسخه ای که هر دفتر از مثنوی شریف در یک جلد، در قطع جیبی، سامان یافته است. پاورقی ها و دگرسانی ها و مقدمۀ مفصل استاد موحد که بیشتر مورد استفادۀ پژوهشگران است در این نسخه حذف شده.
مبنای استاد محمدعلی موحد در تصحیح مثنوی معنوی 11 نسخه بوده که بیشتر آن ها متعلق به نخستین سال های پس از وفات مولوی است و از نظر صحت و اتقان دقیق ترین تصحیحی است که تاکنون انجام شده و کمترین میزان تصرف ها در آن صورت گرفته است.
نظر توفیق سبحانی درباره تصحیح موحد از مثنویموحد در مقدمه تصحیح خود که پیش تر از سوی هرمس در دو جلد منتشر شده، شیوه کار خود را اینطور توضیح داده است: مدار کار ما در این تصحیح بر نسخه هایی بوده که در 15 سال اول بعد از وفات مولانا نوشته شده است. مجموعاً هشت نسخه از این دوران در دست داریم که پنج تای آنها مورخ است و سه تای دیگر غیر مورخ. ... علاوه بر این هشت نسخه که شش تای آنها تک دفتر و دوتای آنها مشتمل بر هر شش دفتر مثنوی است، یک نسخه کامل دیگر از مثنوی داریم که تاریخ کتابت آن 668 قید شده است، ولی می دانیم که آن تاریخ مخدوش است. کاتب آن در اواسط قرن هشتم می زیسته و احتمالاً نسخه خود را نه در 668، بلکه در 768 کتاب کرده است. این نسخه، به رغم اشکالی که در تاریخ آن وجود دارد، به لحاظ وثاقت و اعتبار متن بلافاصله پس از آن هشت نسخه مذکور در بالا قرار دارد و ما این 9 نسخه را با دقت تمام، بیت به بیت و حرف به حرف مکرر خوانده موارد اختلاف آنها را یادداشت کردیم.
وی همچنین در ادامه کار، از دو نسخه دیگر که متعلق به 15 سال دوم بعد از وفات مولانا در است، نیز استفاده کرده که یکی از این نسخه ها در سال 701 نوشته شده و دیگری نسخه ای کامل از هر شش دفتر مورخ 695 است که متاسفانه قسمتی از اوراق آن نونویس است.
موحد، کار تصحیح مثنوی را نتیجه سخنان مرحوم مجتبی مینوی در همایشی که 40 سال پیش به منظور بزرگداشت مولانا در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد، می داند. مینوی در این مراسم گفته بود که "یک بار هم بیاییم آن منثوی را چاپ کنیم که مولانا گفته است".
موحد در این تصحیح با نظر نیکلسون، فروزانفر، مینوی و گولپینارلی که معتقد بودند مثنوی در سال های آخر زندگی مولانا دائماً در معرض تجدیدنظر و اصلاح و بازسازی بوده و دگرسانی های ضبط شده در نسخه هایی را که در 15 سال اول بعد از درگذشت مولانا کتابت شده اند، حاصل و نتیجه این بازخوانی های مکرر می دانستند، اتفاق نظر دارد.
انتشار تصحیح موحد که در سال 96 رخ داد، توجه بسیاری از اهالی فرهنگ و ادب را به خود جلب کرد. فتح الله مجتبایی آن را "تحقق رؤیای مجتبی مینوی" توصیف کرد و غلامعلی حدادعادل نیز آن را نتیجه سال ها تلاش موحد در عرصه مولاناپژوهی دانست.
نشر هرمس دوره شش جلدی این مجموعه را به قیمت یک میلیون و 600 هزار تومان در دسترس علاقه مندان قرار داده است.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}