طالبان: اخراج مهاجرین به روابط کابل-اسلام آباد لطمه می زند

معاون نخست وزیر حکومت طالبان هشدار داد که اذیت، آزار و اخراج اجباری مهاجرین افغان باعث لطمه به روابط کابل-اسلام آباد خواهد شد.

به گزارش مشرق، «عبدالسلام حنفی» معاون اداری نخست وزیر حکومت طالبان در رأس هیئتی متشکل از اعضای کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین، مسئولین کمیته های کمیسیون متذکره، والی ولایت ننگرهار و مسئولین محلی از کمپ پناهجویان اخراجی افغان در تورخم بازدید کرد.

حنفی که ریاست کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین را نیز بر عهده دارد، در رابطه به اخراج اجباری مهاجرین گفت: همسایگان ما باید از اخراج غیر اصولی و آزار و اذیت مهاجرین خودداری نمایند.

این مقام ارشد طالبان ضمن اشاره به روابط تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و دینی افغانستان و پاکستان تصریح کرد: اذیت، آزار و اخراج اجباری مهاجرین باعث صدمه در روابط دو طرف خواهد شد.

وی همچنین از علما، سیاسیون و مردم پاکستان خواست در این زمینه مسئولیت خود را ادا کنند تا با مهاجرین ظلم و بدرفتاری صورت نگیرد.

حنفی مشکلات، مهاجرین اخراج شده و بازگشت کننده را بررسی و به کمیته های ذیربط وظیفه سپرد تا هرچه زودتر به مشکلات مهاجرین و بازگشت کنندگان رسیدگی شود.

گفتنی است در این بازدید، یک شهرک برای مهاجرین به وسعت حدود 600 هکتار زمین که گنجایش بیش از چهار هزار خانواده را دارد، افتتاح شد.

«سمیع یوسف زی» تحلیلگر افغان با انتشار پیامی در ایکس درباره اخراج مهاجرین افغان نوشت: اخراج پناهندگان افغان از پاکستان، به معنای پایان یکی از مؤثرترین ابزارهای اسلام آباد برای تأثیرگذاری، مداخله یا دخالت در امور افغانستان است.

وی تأکید کرد برای دهه ها، حضور تا 5 میلیون پناهنده افغان در خاک پاکستان، اهرم فشاری راهبردی در اختیار اسلام آباد قرار داده بود تا در تحولات سیاسی کابل نقش آفرینی کند؛ از تأثیرگذاری بر روندهای داخلی گرفته تا تسهیل تغییر رژیم و حمایت از رهبران نیابتی.

یوسف زی در ادامه تصریح کرد: اکنون با بسته شدن این فصل، آیا مسیر اصلی دخالت پاکستان در حال پایان یافتن است، یا اینکه پاکستان سیاستش را تغییر داده، پرونده پناهندگان را بسته و دیگر علاقه ای به افغانستان ندارد؟

نظرات

captcha