پرداختن به آئین ها از ویژگی های داستا ن های بومی است

یک نویسنده و منتقد ادبی در نشست رونمایی از کتاب «تب خشکسالی» گفت: یکی از ویژگی های داستا ن های بومی پرداختن به آئین ها است که نویسنده در این کتاب مطرح نکرده است.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی نشر صاد، همزمان با هفته کتاب رونمایی کتاب «تب خشکسالی» با حضور علی الله سلیمی، نویسنده کتاب؛ یوسف قوجُق، منتقد؛ میرشمس الدین فلاح هاشمی، مدیرعامل نشر صاد؛ پرویز شیشه گران، کارشناس کتاب؛ سیدمرتضی امیری، مجری و جمعی دیگر از اهالی کتاب در نشر صاد برگزار شد.

یوسف قوجُق در این نشست با بیان آنکه تعدد شخصیت بسیاری در این قصه است گفت: آقای سلیمی این خشکسالی و تاثیرات آن را بر زندگی روستایی ها روایت می کند. معتقدم مضامینی که در رمان است بیشتر بر بحران زیست محیطی و طبیعی، خشکسالی و پیامدهای اجتماعی استوار است و اینکه نویسنده تلاش می کند مخاطبش را به تلاش و همدلی وادار کند. یکی از نقاط مثبت این رمان، توصیف دقیق و ملموس محیط روستا است که باعث می شود مخاطب با این وضعیت همذات پنداری کند.

وی خاطرنشان کرد: نقطه قوت دیگر استفاده از نمادها است. به طور مثال آب که نماد زندگی است. یکی از ویژگی های داستا ن های بومی پرداختن به آئین ها است که نویسنده در این کتاب مطرح نکرده است.

سلیمی گفت: در این داستان بحران محیطی مد نظر من بود و این بحران زیست محیطی به بحران های انسانی هم دامن زد. ایده هم از زمانی که من به ولایت خمسه رفته بودم شروع شد و با روستاهایی که در آنجا بدون آب بودند و یا خالی از سکنه روبرو شدم.

فلاح هاشمی نیز در این محفل ادبی گفت: از زمانی که به صاد آمدم یکی از دغدغه های من ادبیات داستانی بومی است که رگ و ریشه ایرانی در آن پررنگ شود.

انتهای پیام

نظرات

captcha