فطرت خود را با تفکر و تدبر در قرآن کریم پویا کنیم

مدیر گروه الهیات و معارف اسلامی دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه برای اینکه قرآن خواندن ما با عمل همراه شود به تفکر و تذکر نیاز داریم، گفت: در زمان تلاوت قرآن سعی کنیم تا حدودی با مفاهیم آن آشنا شویم. با تفکر، تعمق و تدبر، فطرت خود را پویاتر خواهیم کرد.

مرضیه رستمیان، مدیر گروه الهیات و معارف اسلامی دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، در گفت وگو با ایکنا از خراسان رضوی، درباره توجه به تفسیر آیات الهی در جلسات تلاوت قرآن کریم، اظهار کرد: در جلسات قرآن کریم به موضوع تفسیر آیات کمتر پرداخته می شود، اما این موضوع نباید دلیلی بر بی فایده بودن این جلسات تلقی شود.

وی ادامه داد: در جلسه تلاوت قرآن از یک سو به روخوانی و روان خوانی مطلوب توجه می شود و از سوی دیگر طنین انداز شدن نوای کلام الله در جمع حاضران از جنبه های مختلفی سودمند است، البته باید به نکاتی از مفاهیم و معرفت های قرآنی متناسب با بخش های تلاوت شده قرآن نیز پرداخته شود.

این مدرس و عضو هیئت علمی دانشگاه امام رضا(ع) تأکید کرد: این موضوع نیازمند فرهنگ سازی است و حوزه علمیه خراسان، سازمان تبلیغات اسلامی و یا دانشگاه ها با تبلیغاتی که انجام می دهد باید با معرفی مبلغانی که در این حوزه فعالیت دارند، این حلقه مفقوده را در جلسات تلاوت قرآن پر کنند.

رستمیان افزود: اگر در بحث تفسیر قرآن به مردم استادان ماهری معرفی شود، حتماً استقبال می کنند و مهم این است که مردم بدانند با مراجعه به مکان مشخصی، افرادی که در زمینه تفسیر و تدبر قرآن تبحر دارند به آنها معرفی خواهند شد، بنابراین این موضوع نیازمند ساماندهی و مدیریت است.

وی با بیان اینکه در گذشته اداره قرآن حرم مطهر رضوی در این زمینه اقداماتی انجام داده است، گفت: همه این موارد باید مجموعه منسجمی تشکیل دهند تا جلسات خانگی تلاوت قرآن یا محافل قرآنی مساجد را پوشش دهند تا به سمت کمال بیشتر حرکت کنند.

مدیر گروه الهیات و معارف اسلامی دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) تصریح کرد: برای اینکه قرآن خواندن ما با عمل همراه شود به تفکر و تذکر نیاز داریم. در زمان تلاوت قرآن سعی کنیم تا حدودی با مفاهیم آن آشنا شویم. با تفکر، تعمق و تدبر، فطرت خود را پویاتر خواهیم کرد، در نتیجه سعی کنیم در عمل نیز با تصمیمات و رفتارهای قرآنی همراه باشیم.

رستمیان در پایان گفت: باید در همه عرصه ها و روزهای سال به قرآن اهمیت داده شود و اگر قرآن را فقط محدود به جلسات هفتگی، ماهیانه و ماه مبارک رمضان کنیم، شاید نتیجه لازم را نگیریم. قرآن باید روزانه خوانده شود و اگر با ساماندهی مربیان تفسیر و مفاهیم قرآن و کمک حوزه، دانشگاه ها و مؤسسات قرآنی همراه شود بحث تفسیر قرآن فعال و پویا خواهد شد.

انتهای پیام

نظرات

captcha