بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت سرمایه گذاری را پیش نیاز اصلی تحقق ظرفیت های جدید تولید نفت و گاز دانست و بر ضرورت حضور فعال بخش خصوصی تاکید کرد.
نصراله زارعی در گفت و گو با شرکت ملی نفت ایران با اشاره به وابستگی تاریخی بودجه کشور به نفت گفت: با وجود تلاش های صورت گرفته در دولت های مختلف برای کاهش این وابستگی، گفتمان “نفت، پیشران اقتصاد و توسعه” همچنان یک واقعیت مسلم است.
زارعی با بیان اینکه توسعه در بخش نفت، خود موتور محرک صنعت نفت محسوب می شود، هشدار داد: در صورت عدم تحقق اهداف توسعه ای، به ویژه در بخش بالادستی، اقتصاد کشور با تلاطم های جدی مواجه خواهد شد که معیشت مردم و روند کلی توسعه را تحت تأثیر قرار می دهد.
وی افزود: بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه (1403 تا 1407)، ظرفیت تولید نفت باید به 4.8 و توان تولید به 5.8 میلیون بشکه در روز برسد. همچنین در بخش گاز، هدف گذاری تولید روزانه 1340 میلیون مترمکعب تعیین شده است. از این میزان، افزایش تولید روزانه 1.08 میلیون بشکه ای از میادین مشترک بخشی از هدف کلان افزایش تولید نفت محسوب می شود.
زارعی ادامه داد: با توجه به ظرفیت فعلی تولید نفت و گاز کشور و افت طبیعی میادین، حدود یک میلیون بشکه نفت و 350 میلیون مترمکعب گاز در روز نیازمند تعریف پروژه ها و قراردادهای جدید است؛ موضوعی که مسئولیت سنگینی را متوجه دولت و وزارت نفت می کند.
وی بر لزوم اقدامات اصلاحی و جذب سرمایه گذاری گسترده در این بخش تأکید کرد و گفت: برگزاری همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری در صنعت نفت نخستین گام در این مسیر استراتژیک است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت تصریح کرد: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان “سال سرمایه گذاری برای تولید” نام گذاری شده، همه ارکان کشور وظیفه دارند برای تحقق این شعار تلاش کنند. خوشبختانه با تنوع قراردادها و اصلاحات اخیر در شرکت ملی نفت ایران، جذابیت سرمایه گذاری افزایش یافته و انتظار می رود بخش خصوصی استقبال مناسبی داشته باشد.
زارعی در پایان با اشاره به تجربه کشورهای نفتی دیگر، پیشنهاد داد: می توان با هدف کوچک سازی دولت، مردمی سازی اقتصاد و جذب نقدینگی، بخشی از سهام شرکت ملی نفت را در بازار سرمایه عرضه کرد. این اقدام نه تنها باعث تقویت بازار سرمایه داخلی می شود، بلکه می تواند در صورت فراهم شدن شرایط، در بازارهای خارجی نیز پیگیری شود.
تگ ها مهندسی و توسعه نفت
{{name}}
{{content}}