مشرق گزارش میدهد:

آخرین تحولات از تنش داخلی در سرزمین های اشغالی/ نتانیاهو رژیم صهیونیستی را به قهقرا می کشاند

تنش و درگیری های داخلی در سرزمین های اشغالی همچنان پابرجا بوده و در مسیر افزایش بیشتر قرار دارد و نتانیاهو نیز همچنان در مسیر سیاست های مشخص شده خود حرکت میکند.

سرویس جهان مشرق - درماه های گذشته، رژیم صهیونیستی شاهد حساس ترین تحولات داخلی خود در هفتاد سال گذشته بوده است. جامعه رژیم صهیونیستی به دلیل سیاست های داخلی نتانیاهو و همچنین بزرگترین جنگ در تاریخ آن ( که همچنان ادامه دارد) به شکل قابل توجهی مستهلک و دچار فرسودگی شده است. به گفته رسانه های عبری، امروز این رژیم در مولفه های گوناگون از جمله اقتصاد، اجتماعی، امنیتی و سیاسی، در حال تجربه کردن بدترین وضعیت و شرایط خود است.

دولت بنیامین نتانیاهو که راستگرا ترین دولت تاریخ این رژیم است، اسرائیل را به لبه پرتگاهی کشانده است که به نظر راه برگشتی از آن وجود ندارد. از آغازین روزهای این دولت، سرزمین های اشغالی شاهد وقوع تنش و درگیری های داخلی گسترده بود.

درگیری های داخلی با ارائه لایحه اصلاحات قضائی که نوعی کودتا از سوی دولت نتانیاهو برای بدست گیری کامل قدرت بود، شدت بیشتری به خود گرفت و حدود یک سال، تا پیش شکست 7 اکتبر، سرزمین های اشغالی را وارد دوره ای از نزاع داخلی کرد، نزاعی که حتی پای کاخ سفید نیز به آن باز شد و رئیس جمهور سابق آمریکا، جو بایدن، در اقدامی بی سابقه، به صورت علتی در امور داخلی رژیم صهیونیستی دخالت میکرد.

این درگیری و اختلافات با وقوع جنگ در سرزمین های اشغالی وارد مرحله ای جدید شد، به گونه ای که اختلافات در سرزمین های اشغالی را به بالاترین حد خود رسانده و شرایط بی سابقه ای از تنش و درگیری های داخلی را در سرزمین های اشغالی رغم زد که این اختلافات همچنان ادامه دارد و روز به روز به سمت وخیم تر شدن میرود که نمونه آن حوادث یک ماه اخیر است.

پس از تلاش نتانیاهو برای وادار کردن رئیس شاباک به استعفا از سمت خود و امتناع رونن بار از پذیرش این موضوع، دور جدیدی از تنش سیاسی در سرزمین های اشغالی آغاز شد. به عقیده مخالفان نتانیاهو، رئیس شاباک که حاضر به تبدیل شدن به بازیچه دست نتانیاهو و ابزاری برای تامین منافع وی نشده و از سوی دیگر، اقدام به کشف پرونده مهم قطر گیت در دفتری نخست وزیری کرده است، نتانیاهو در تلاش برای برکنار کردن وی است.

نتانیاهو و اعضای کابینه آن که در تلاش برای برکناری رونن بار از ریاست سازمان شاباک بودند، بر خلاف هشدار دادستانی کل، اقدام به برگزاری جلسه کابینه و برکناری رئیس شاباک کردند. پس از این اتفاق، دادستان کل رژیم صهیونیستی با صدور حکمی دستور نتانیاهو را لغو کرد. اما مسئله به همین جا ختم نشد، در ادامه دولت نتانیاهو پس از این اقدام، طی جلسه ای دیگر، رای به برکناری دادستان کل نیز داد که نوعی اعلام جنگ از سوی نتانیاهو و دولت آن محسوب میشود.

در این میان، پرونده قطر گیت نیز که جنجالی بزرگ در رژیم صهیونیستی ایجاد کرده است، به یک میدان نبرد دیگر میان نتانیاهو و مخالفان آن تبدیل شده است. در ماجرای پرونده قطر گیت، شاباک مدعی شده است که اعضای دولت نتانیاهو با اطلاع وی، اقدام به ارتباط با سران کشور قطر کرده و از آنها در قبال خدماتی که در جهت منافع دوحه است، پول دریافت کرده اند.

در این میان، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که رئیس جدید شاباک را انتخاب کرده و تصمیم گرفته است که الی شرویت را به ریاست این سازمان منصوب کندو

ساعتی بعد، چند تن از مشاوران و نزدیکان نتانیاهو در دفتری وی، از جمله فدلشتاین و یوناتان اوریخ به دلیل تحقیقات در رابطه با پرونده قطر گیت از سوی پلیس این رژیم دستگیر شدند و نتانیاهو نیز از سوی سیستم قضائیه رژیم برای شهادت در این زمینه به دادگاه فراخوانده شد.

نتانیاهو نیز پس از حضور در دادگاه، با انتشار یک ویدئو اقدام به حملات شدید به مخالفان خود کرد که با واکنش های متقابل گسترده روبه رو شد.

اما موضوع به همین جا ختم نمیشود. صهیونیست ها همچنان درگیر موضوع قطر گیت و دستگیری مشاوران نتانیاهو بودند که خبری مبنی بر برکناری رئیس جدید شاباک، الی شرویت که چند ساعت قبل انتخاب رسمی آن از سوی نتانیاهو اعلام شده بود، منتشر شد. بر اساس خبر مذکور، نتانیاهو تصمیم گرفت که بنابر ملاحضات و اعتراضات اعضای ائلاف خود و همچنین تذکر کاخ سفید در رابطه با شخص الی شرویت، انتصاب وی به عنوان رئیس سازمان شاباک را لغو کند.

انتشار این خبر موجی از شوک و بهت را در میان صهیونیست ها ایجاد کرد و همانند بنزینی که بر روی آتش ریخته میشود، اختلافات داخلی در رژیم صهیونیستی را تشدید کرد.

یوسی هادار، روزنامه نگار صهیونیست در یادداشتی در روزنامه معاریو پیرامون تحولات هفته اخیر در سرزمین های اشغالی نوشت:

«روز دوشنبه هفته جاری، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل رکوردی تازه در نزول خود ثبت کرد. وضعیتی که پرسش های جدی در مورد توانایی او برای مدیریت اسرائیل ایجاد می کند و حتی صلاحیت او را با تمام جایگاه و وزن سیاسی وی زیر سوال می‎ برد. نمی توان به این مسائل بی تفاوت بود، نخست وزیر اسرائیل به طور مرموزی در ساعت هفت صبح اعلام می کند که رئیس جدید (بعدی) شاباک را انتخاب کرده است، آن هم در شرایطی که در تقابل جدی با رئیس دیوان عالی قضایی که مانع برکناری رونن بار، رئیس کنونی شاباک شده بود و قرار است هفته آینده درباره این مسئله بحث شود. این اتفاق تمسخربار در کمتر از یک روز به آنجا رسید که نتانیاهو اعلام کرد که انتخاب سرلشکر الی شرویت برای ریاست شاباک لغو شده است و بعد از آن روز فاجعه بار در تاریخ اسرائیل، نتانیاهو نگون بخت برای ادای شهادت علنی در رابطه با این اتفاقات احضار شد. اما روز به پایان نرسیده بود که نتانیاهو ویدئویی التهاب زا و حساسیت برانگیز را منتشر کرد که در آن دوباره مقامات دیوان عالی قضایی، پلیس و شاباک را به گروکشی سیاسی متهم می کند و در یک اتهام تکان دهنده اظهار می کند که اوریخ و فلدشتاین را به گروگان گرفته اند.»

لازم به ذکر است که تمامی این مسائل درحالی است که در درون رژیم صهیونیستی تنش و دگیری داخلی بر سر مسائلی همچون قانون اصلاحات قضائی، شکست سنگین 7 اکتبر و معرفی مقصران آن و رفتارهای بنیامین نتانیاهو و وزرای آن همچنان ادامه دارد و با حوادث اخیر، تنها دیوار اختلافات داخلی بیش از پیش بلندتر شده است، و سیاست های نتانیاهو رژیم صهیونیستی را به جایی رسانده است که دیگر مسیر بازگشتی از آن وجود ندارد.

مخالفان نتانیاهو، بارها هشدار داده اند که سیاست ها و تصمیم گیری های دولت او می تواند در نهایت موجودیت این رژیم را به خطر بیندازد. آن ها معتقدند که تداوم درگیری های داخلی، ناتوانی در مدیریت بحران های امنیتی مانند جنگ غزه و تبادل اسرا، و همچنین پیشبرد اصلاحات قضایی جنجالی که نوعی کودتا محسوب میشود، شکاف های داخلی را عمیق تر کرده و انسجام اجتماعی و سیاسی این رژیم را به خطر انداخته است. این منتقدان استدلال می کنند که اصرار نتانیاهو بر تداوم جنگ و بی توجهی به فشارهای بین المللی و گسترش اختلافات و ادامه اعتراضات داخلی، اسرائیل را به سمت فروپاشی خواهد کشاند.

نظرات

captcha