خبرویژه/

اسپانسر جدید منوتو در سراشیبی ضرر افتاد

کیوان عباسی: از تابستان گذشته، مالکیت برند شبکه «منوتو» از شرکت مرجان به شرکت WIZEWORX MEDIA انتقال یافته است.

سرویس سیاست مشرق- چندی پیش شرکت تلویزیونی مرجان، اسپانسر سابق شبکه منوتو، اعلام کرد که دچار ورشکستگی شده و در تاریخ 4 آوریل 2025، برای انحلال داوطلبانه اقدام کرده است. طبق این بیانیه شرکت مرجان در حال طی کردن مراحل قانونی برای پایان دادن به فعالیت های خود است.

شرکت مرجان/Marjan Television Network در سال 2009 توسط کیوان و مرجان عباسی تأسیس شد. این شرکت در لندن راه اندازی شد و به دنبال آن شبکه تلویزیونی «من و تو» در اکتبر سال 2010، مصادف با 6 آبان 1389 فعالیت خود را آغاز کرد.

تلویزیون مرجان زیرمجموعه یک شرکت مادر به نام هلدینگ مرجان است که در جزیره مان ثبت شده است. جزیره مان، یک منطقه خودگردان سلطنتی بریتانیا در دریای ایرلند و بین انگلیس و ایرلند است. دولت بریتانیا مسئولیت دفاع نظامی جزیره را بر عهده دارد و نماینده آن در خارج از کشور است. ثبت شرکت در جزیره مان کاملاً قانونی است و مهم ترین مزیت آن، معافیت از مالیات برای شرکت هایی با درآمد کمتر از 500 هزار پوند است.

تلویزیون منوتو تحت عنوان شرکت تلویزیون مرجان و زیرمجموعه هلدینگ مرجان، در کشور بریتانیا به ثبت رسید؛ تلویزیون مرجان یک شرکت محدود به سهامی خاص (Private Limited Company) است. مدارک ثبت، اطلاعات سهامداران و گزارش های مالی این شرکت در سامانه دسترسی آزاد بریتانیا ثبت شده است.

بنا به گزارش های مالی که تحت بررسی یک شرکت حسابرسی مستقل ثبت شده، تنها منبع درآمد منوتو، غیر از شرکت مرجان، تبلیغات بازرگانی است. بیشترین درآمد سالانه منوتو از این منبع یک میلیون و 190 هزار پوند بوده است. این درحالیست که مخارج تلویزیون 18 تا 20 برابر درآمد آن بوده است.

برای آشنایی بیشتر با شرکت مرجان گزارش زیر را مطالعه کنید:

اسپانسر جایگزین هلدینگ مرجان کیست؟

انتشار این ترازنامه و اعلام ورشکستگی شرکت مرجان، در فضای مجازی بازتاب پیدا کرد و نهایتاً واکنش کیوان عباسی را هم برانگیخت. عباسی در توئیتی نسبت به حواشی انحلال شرکت مرجان که شانزده سال پیش تأسیس کرده بود نوشت: واقعیت این است که برند «منوتو» از تابستان گذشته به شرکت WIZEWORX MEDIA منتقل شد. شرکت قبلی پس از تسویه کامل تعهدات مالی، وارد فاز انحلال داوطلبانه و قانونی شد.

این توئیت عباسی درواقع در واکنش به ابراز خوشنودی شادی امین، یکی از چهره های همجنس گرای اپوزیسیون، نسبت به انحلال اسپانسر منوتو منتشر شد. تقابلی که باز هم ادامه پیدا کرد و شادی امین در پاسخ به عباسی نوشت: «یا شرکت قبلی کیوان عباسی واقعاً ورشکست شده که توییت فارسی اش چنین امری را تکذیب می کند، یا اینکه برای فرار مالیاتی دست به جابه جایی شرکت ها زده است؟ چه امری قرار بوده از چه کسی پنهان بماند؟ معمولاً کسانی دست به اعلام ورشکستگی یک شرکت پس از انتقال دارایی های آن به شرکت دیگری می زنند که می خواهند از مالیات بر درآمدهای هنگفت (و نهان) خود فرار کنند. این درآمد هنگفت، که قطعاً از پول آبونمان های ایرانیان سلطنت طلب که به اجاره یک انبار در شهر لندن هم نمی رسد، از کدام منبع (سرمایه گذار خصوصی یا دولتی) ممکن است حاصل شده باشد؟ آیا پای سامانه پهلوی یا اسرائیل و فاندهایشان در میان است؟»

کیوان عباسی در حالی تصمیم به تأسیس شرکت تلویزیونی جدید گرفته که پس از انتشار بیانیه بازگشت شبکه منوتو، به کمک تبلیغات رضا پهلوی و چهره های ضدایرانی سلطنت طلب، از مردم ایران درخواست کرد تا زین پس با خرید اشتراک 13 یورویی منوتوهاب، برنامه های این تلویزیون را دنبال کنند! با این حال در هفته های گذشته، کیوان عباسی با حضور در یکی از برنامه های منوتو، اعلام کرد که با وجود تبلیغات رضا پهلوی برای خرید نسخه جدید منوتو، از حدود ده میلیون ایرانی مقیم خارج از کشور، تنها ده هزار نفر حاضر شده اند از این شبکه حمایت مالی کنند.

انتشار توئیت اخیر کیوان عباسی، در واقع واکنشی بود به ابراز خوشحالی شادی امین، از چهره های همجنس گرای اپوزیسیون، نسبت به خبر انحلال اسپانسر شبکه منوتو. این جدال لفظی ادامه یافت تا جایی که شادی امین در پاسخی تند، عباسی را به فرار مالیاتی متهم کرد و نوشت: «یا شرکت قبلی کیوان عباسی واقعاً ورشکست شده که ناچار به تکذیب رسمی شده اند، یا این جابه جایی شرکتی برای فرار از پرداخت مالیات بر درآمدهای هنگفت صورت گرفته است. معمولاً کسانی که پس از انتقال دارایی ها اعلام ورشکستگی می کنند، در واقع می خواهند منبع اصلی درآمدشان را پنهان کنند. این درآمد هنگفت که قطعاً از آبونمان های ناچیز سلطنت طلبان ایرانی تأمین نشده، پس از کدام سرمایه گذار یا دولت می آید؟ آیا پای سامانه پهلوی، اسرائیل یا فاندهای وابسته در میان است؟»

با وجود اینکه کیوان عباسی به دنبال شکست پروژه های قبلی خود، شرکت تلویزیونی جدیدی تأسیس کرده، پس از انتشار بیانیه بازگشت شبکه منوتو، با حمایت رسانه ای رضا پهلوی و چهره های ضدایرانی سلطنت طلب، از ایرانیان خارج از کشور خواسته بود با خرید اشتراک 13 یورویی «منوتوهاب» به این شبکه کمک مالی کنند.

البته تهیه این اشتراک 13 یورویی هم کم دردسر نیست. طبق آنچه منوتو هنگام تهیه اشتراک به مخاطبان خود گوشزد می کند، نشان می دهد اطلاعات شخصی خریداران، هنگام ثبت نام در معرض خطر و سوءاستفاده قرار دارد. منوتو درباره این موضوع صراحتاً ادعا کرده: "ما اطلاعات شخصی را مستقیماً از طریق ثبت نام و استفاده از برنامه جمع آوری می کنیم؛ اگر کاربران برنامه حساب های خود را به یک سرویس شخص ثالث (مثلاً فیس بوک، گوگل و توییتر) پیوند دهند یا به آنها دسترسی داشته باشند، ممکن است داده های شخصی آن سرویس را جمع آوری کنیم." آن داده ها هم شامل نام کاربری و جزئیات حساب، تجزیه و تحلیل و شناسه های تبلیغاتی، اطلاعات دستگاه، تنظیمات هشدار اپیزود و تنظیمات هشدار اعلان می باشد.

با این حال، عباسی چندی پیش اعتراف کرد که علیرغم این تبلیغات گسترده، از حدود ده میلیون ایرانی مقیم خارج، تنها ده هزار نفر حاضر به پرداخت این آبونمان شده اند؛ این عدم مشارکت ایرانیان خارج از ایران تاحدی فاحش بود حتی متحدان سلطنت طلب او نیز نتوانستند آن را لاپوشانی کنند.

حسن اعتمادی، بنیانگذار سابق شبکه منوتو اخیرا افشا کرد: "تاریخ مصرف رضا پهلوی برای اسرائیل و آمریکا به سر آمده؛ انسان وقتی رضا پهلوی را می بیند احساس حقارت می کند! کیوان عباسی و رضا پهلوی به دنبال اسرائیلی ها و بهائی ها بودند تا دوباره من وتو را سر پا کنند که شکست خوردند چون اسرائیل، دیگر اینترنشنال را دارد!

نکته اینجاست که حامی مالی جدید نیز با ضررهای قابل توجهی مواجه شده است. مطابق اسناد صورت های مالی سالانه شرکت WIZEWORX MEDIA LIMITED تا خرداد 1403، عباسی با 36 هزار پوند تجهیزات و لوازم استودیو جدید منوتو را با استهلاک سالانه 20 درصدی خریداری کرده است. دارایی های ثابت این شرکت 28,800 پوند و دارایی های جاری آن نیز 803,772 پوند است که شامل موجودی نقد 796,486 پوند و بدهکاران 7,286 پوند می باشد.

مطابق این ترازنامه، شرکت WIZEWORX تا خرداد 1403، 861,225 پوند بدهی جاری دارد که شامل بستانکاران تجاری (70,640 پوند)، حساب مدیر (7,000 پوند) و سایر بستانکاران (783,585 پوند) می باشد. همچنین گفته شده 28,653 پوند خالص بدهی های این شرکت است.

طبق این آمار، شرکت در این بازه زمانی متحمل ضرر شده و سرمایه سهامداران منفی است؛ اما با این حال مدیر شرکت (کیوان عباسی) اعلام کرده که با حمایت مالی خود، شرکت را به عنوان یک مجموعه در حال فعالیت حفظ خواهد کرد. در این بیلان ادعا شده که درآمدهای WIZEWORX از فروش کالا و خدمات محاسبه می شود.

نظرات

captcha