بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
در حالی در سال قبل حدود 2.4 میلیارد دلار انواع تلفن همراه وارد شده که نسبت به سال 1402 میزان واردات این کالا با کاهش 800 میلیون دلاری مواجه شده است. در این بین جهش قیمتی در بازار موبایل دلایلی مختلفی دارد.
به گزارش تسنیم، آمار تجارت خارجی ایران در سال 1403، از سوی گمرک ایران اعلام شد و بر اساس آن تلفن همراه هوشمند با 2 میلیارد و 402 میلیون دلار، جزو یکی از سه کالای وارداتی عمده کشور سال بوده است.
نکته جالب توجه اینکه در سال 1402 مجموعاً بیش از 14 میلیون و 688 هزار گوشی با ارزش 3 میلیارد و 202 میلیون دلار وارد کشور شده است. بر این اساس میزان واردات تلفن همراه نسبت به سال 1402 حدود 800 میلیون دلار کاهش یافته است.
کاهش واردات تلفن همراه در نگاه اول میتواند یک دلیل اصلی جهش قیمتی در بازار تلقی شود اما به نظر میرسد باید به جزئیات بیشتری مثل رویه واردات در مقابل صادرات خود در بازار تلفن همراه نیز دقت کرد.
تامین ارز تلفن همراه به دو شیوه مرکز مبادله و واردات در مقابل صادرات خود انجام میشود. هرچند در فصل زمستان با جهش 50 درصدی نرخ ارز نسبت به ابتدای سال مواجه شدیم اما بررسی ها نشان میدهد تعداد قابل توجهی از موبایل های وارداتی با جهش قیمتی بیش از 80 درصد مواجه شده اند. به عبارت دیگر رشد قیمت با وجود تعرفه ثابت بیش از رشد نرخ ارز مرکز مبادله بوده است.
شیوه دوم تامین ارز واردات در مقابل صادرات خود می باشد که طبق مصوبه هییت تعیین و تثبیت قیمتها نرخ ارز آزاد ملاک تعیین قیمت کالای وارداتی از محل صادرات می باشد.
در واقع هم اکنون کالاهای وارداتی از محل صادرات خود با دلار 100 هزار تومانی قیمت گذاری می شوند.
تگ ها اخبار برگزیده ترخیص موبایل تلفن همراه مرکز مبادله موبایل های وارداتی
{{name}}
{{content}}