بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
در چهره بازار هنوز آن طراوت و شادابی بهاری دیده نمی شود و تردید جدی و یک شک به شرایط پیشِ رو به چشم می خورد که بیش از هر چیز برای سهامداران آزاردهنده است. به نظر بازار همچنان می ترسد چه از مسائل سیاسی و چه از تحولات جهانی. در حال حاضر چشم بازار به تحولات سیاسی دوخته شده و حتی معتقدیم بحران عمیق بازارهای جهانی که بسیاری از آن صحبت می کنند، آنقدرها در بازار ما موثر نیست.
در چهره بازار هنوز آن طراوت و شادابی بهاری دیده نمی شود و تردید جدی و یک شک به شرایط پیشِ رو به چشم می خورد که بیش از هر چیز برای سهامداران آزاردهنده است. به نظر بازار همچنان می ترسد چه از مسائل سیاسی و چه از تحولات جهانی. در حال حاضر چشم بازار به تحولات سیاسی دوخته شده و حتی معتقدیم بحران عمیق بازارهای جهانی که بسیاری از آن صحبت می کنند، آنقدرها در بازار ما موثر نیست. این نکته را در نظر داشته باشید که با این نرخ نفت به نظر اعداد دلار در بودجه به طور کامل تغییر خواهد کرد و به زودی شاهد افزایش نرخ تسعیر نیما و محاسبات آن در بودجه خواهیم بود. به طور کلی این بحران اخیر، بحرانی است که بیش از آنکه بر بازار سرمایه موثر باشد دولت را هدف گرفته و فضای سخت و تلخی را برای سیاستگذار رقم زده است.
ضمن اینکه بازار با موضوع بحران های جهانی و ریزش ها خیلی غریبه نیست و در مجموع تصور می کنم امروز و فردا از این بحران خارج شود. بد نیست کمی هم درخصوص جنگ تجاری که ترامپ آغاز کرده صحبت کنیم. در هفته ای که گذشت لیست نهایی تعرفه های وضع شده توسط ترامپ بر کالاهای وارداتی کشورهای دیگر منتشر شد. وضع تعرفه 10 درصدی بر واردات تمام کالاها و وضع تعرفه بالاتر بر سه شریک تجاری بزرگ آمریکا از جمله چین (34 درصد)، اتحادیه اروپا (20 درصد) و ژاپن (24 درصد) در صورتی که با اقدامات متقابل گسترده از سمت این شرکا همراه شود، می تواند رشد اقتصادی آمریکا را با کاهش قابل توجه همراه کند و یک جنگ تجاری تمام عیار را رقم بزند. همانطور که با اعلام رسمی دولت چین به اقدام تلافی جویانه و وضع تعرفه 34 درصدی بر کالاهای آمریکایی شاخص های سهام آمریکا سقوط کردند.
شاخص نااطمینانی و ریسک در اقتصاد جهانی بالاتر از زمان شیوع بیماری کرونا قرار گرفته؛ از این رو ممکن است با تداوم آشفتگی ها، دارایی های امن در مرکز توجه باقی بمانند. افزایش هزینه تولید و فروش، اقتصاد جهانی را بیش از هر زمانی به رکود نزدیک خواهد کرد. طیفی از پیش بینی های خوشبینانه و بدبینانه متناسب با شدت جنگ تجاری پیشِ رو درخصوص وضعیت تجارت جهانی وجود دارد. طبق برآورد شرکت آلمانی آلیانس گلوبال ضربه به تولید ناخالص جهانی در بلندمدت به صورت سالانه 1 درصد خواهد بود و افزایش هزینه ها به افزایش 0.7 الی 1.5 درصدی تورم جهانی می انجامد.
در تحلیل ارائه شده توسط این گروه مالی با توجه به سیاست کاهش هزینه های دولتی که توسط ایلان ماسک در دولت ترامپ دنبال می شود و کاهش عرضه نیروی کار با توقف فرآیند مهاجرت پذیری احتمال رکود در آمریکا به 35 الی 40 درصد افزایش می یابد. حتی اگر در بلندمدت رکود تورمی در کشورهای بزرگ ایجاد نشود باز هم اثرات کوتاه مدت جنگ تعرفه ای بر نااطمینانی و ریسک جهانی می تواند بازارها را با بی تصمیمی و رخوت روبرو کند. در کوتاه مدت بیشترین تاثیر جنگ تعرفه ای را کالاهای پایه ای نظیر نفت و فلزات رنگین (مس، روی، آلومینیوم و سرب) که بیشترین همبستگی را با دلار آمریکا دارند؛ می پذیرند و دارایی های امن نظیر اوراق قرضه آمریکا و شاید طلا با افزایش تقاضا روبرو خواهند شد.
نکته آخر اینکه، دوشنبه هفته جاری، یعنی برای امروز ...
{{name}}
{{content}}