پیشرفت 54 درصدی فاز دوم ذخیره سازی گاز مخزن شوریجه

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: پروژه فاز دوم ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه از مرز 54 درصد پیشرفت عبور کرده و هم زمان در بخش های روزمینی، زیرزمینی و ساخت تجهیزات اصلی در حال اجرا است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهنام میرزایی سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اینکه پروژه فاز دوم ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه هم اکنون در مسیر اجرا قرار دارد و فرآیندهای مرتبط با حوزه های روزمینی، زیرزمینی و ساخت تجهیزات اصلی توربوکمپرسور به موازات یکدیگر در حال انجام است، اظهار کرد: این طرح توسعه نقش بسیار مهمی در تأمین پایداری گاز مناطق شمال و شمال شرق کشور دارد و اجرای آن از اولویت های شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به شمار می رود.

وی تصریح کرد: پروژه فاز دوم ذخیره سازی گاز مخزن شوریجه در خانگیران ، با مشارکت بخش خصوصی و در قالب مدل BOT (ساخت، بهره برداری و انتقال) و براساس تعهدات دو طرف، مطابق با برنامه مشخصی در حال اجراست.

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: تحریم ها قطعاً بر اجرای پروژه ها تأثیرگذار بوده است، اما در عین حال سبب شد شرکت ها و صنایع داخلی به توانمندی های خود توجه بیشتری داشته باشند. برای مثال اوایل تأسیس شرکت، توربوکمپرسورهای مورد نیاز برای اجرای خطوط انتقال کاملاً وارداتی بودند، اما با پیش بینی تحریم های آینده، تصمیم گرفته شد کمپرسورهای مورد نیاز به صورت داخلی تولید شوند که این اعتماد نه تنها به افزایش توانمندی سازندگان داخلی مانند شرکت های مپنا و شرکت توربوکمپرسور نفت (OTC) منجر شد، بلکه کیفیت و ظرفیت توربوکمپرسورها را نیز ارتقا داد.

وی افزود: در حوزه خطوط انتقال نیز، پیش از تحریم ها، ورق و شمش وارد می شد، اما هم اکنون شمش با استاندارد X70 در داخل کشور تولید می شود، اینها اقدام هایی بزرگ و قابل توجه هستند. ما به عنوان کارفرما، همواره در موضوعات کنترل کیفیت دقت می کنیم و ارتباط نزدیکی با سازندگان داخلی داریم.

میرزایی بیان کرد: اگرچه در برخی موارد سازندگان داخلی باید برای رشد کیفیت اقدام کنند، تعامل دوطرفه ای که بین شرکت و آنها برقرار است، سبب شده پروژه های بزرگی مانند ساخت شیرهای سایز بزرگ تعریف شود. این پروژه ها با انتقال فناوری و همکاری سازندگان داخلی به مرحله تولید رسیده اند.

وی یادآور شد: در عین حال، اگرچه تحریم ها سبب طولانی تر شدن پروژه ها و افزایش هزینه ها شده است، این چالش ها ما را وادار کرد بیشتر به توان داخلی توجه کنیم و از ظرفیت داخلی برای پیشبرد پروژه ها بهره ببریم. برای نمونه، ایستگاه های تقویت فشاری با 90 درصد تولید داخلی اجرا شده اند. این نشان می دهد به راهکارهای داخلی و تولید داخلی بیشتر توجه کنیم.

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در پایان گفت: هم اکنون تولید داخلی به فضای رقابتی تبدیل شده است. با این حال باید اذعان کرد که سازندگان داخلی همچنان با مشکلات مالی و ضرورت ارتقای کیفیت روبه رو هستند، اما همکاری و تعامل دوطرفه با صبوری ای که در پیش گرفته ایم، سبب شده است پروژه های بزرگی مانند شیرهای سایز بالا به سرانجام برسند. در آینده هدف ما ادامه همکاری های بیشتر با سازندگان داخلی است تا توانمندی آنها در رقابت با سازندگان خارجی افزایش یابد.

نظرات

captcha