بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
سرپرست وزارت اقتصاد در حکم مدیرکل جدید دفتر آینده پژوهی، مدل سازی و مدیریت اطلاعات اقتصادی ضمن اولویت بندی تکالیف این دفتر، مواردی مانند پیش بینی متغیرهای کلان اقتصادی را مورد تاکید قرار داده که با توجه به رخدادهای سال های اخیر اهمیت ویژه ای دارد.
نظر به تعهد، تخصص و تجارب ارزنده جناب عالی، به موجب این حکم به عنوان " مدیر کل دفتر آینده پژوهی، مدل سازی و مدیریت اطلاعات اقتصادی " منصوب می شوید. انتظار می رود موارد زیر در اولویت برنامه های آن دفتر قرار گیرد:
1-طراحی مدل های اقتصادی با هدف شبیه سازی سیاست های اقتصاد کلان
2 – پیش بینی متغیرهای کلان اقتصادی با استفاده از مدل های اقتصاد سنجی
3- مطالعه مدل های بین المللی به منظور شناسایی عوامل موثر و تعامل با اقتصاد جهانی
4 – ارائه مستمر به هنگام آمار و اطلاعات اقتصادی در راستای شفاف سازی و توانمندسازی بخش خصوصی
5 - تعیین و پیشنهاد اهداف خط مشی ها وسیاست ها، تعیین اولویت ها و راهبردهای تنظیم برنامه های توسعه ملی در حوزه خرد و کلان اقتصاد
6- بررسی و تحلیل تحولات رشد اقتصادی در سطح کلان و مشارکت در برنامه ریزی و سیاست گذاری
7- تدوین روش ها و سیاست های مالی و اقتصادی برای افزایش کارایی و اثر بخشی
موانع فعالیت سرمایه گذاران در اقتصاد کشور را برداریمپیش بینی های غیردقیق بلای جان سیاست گذاران اقتصادی
لازم به ذکر است، پیش از این نیز شاهد بودیم که دفتر آینده پژوهی وزارت اقتصاد گزارشاتی را در خصوص پیش بینی رشد اقتصاد و تورم در سال های گذشته ارائه کرده بود. با این حال این گزارشات کمتر به صورت عمومی منتشر شد و یا تنها به ارائه آمارهای کلی اکتفا می شد.
با توجه تبیین مجدد و تاکید انجام شده بر روی طراحی مدلهای اقتصادی و همچنین پیش بینی متغیرهای اقتصاد کلان، انتظار می رود تا گزارشات این دفتر به صورت شفاف تری نسبت به گذشته در دسترس عموم قرار بگیرد. نکته دیگری که در این بین وجود دارد این است که سناریوهای مختلف در چارچوب متغیرهای اقتصاد کلان مورد توجه قرار بگیرند.
در گذشته شاهد بودیم که ارائه پیش بینی های غیردقیق سبب شد تا دولت ها دچار اشتباهات راهبردی در تعیین سیاست های اقتصادی خود شوند. به طور مثال در سال 1401 گفته می شد که افزایش نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی تنها تاثیر 7 درصدی بر نرخ تورم خواهد داشت در حالی که در نهایت شاهد بودیم که تورم ایجاد شده از این محل تنها در ماه اول اجرای این سیاست بیش از رقم پیش بینی شده بود.
با توجه به تجربیات این چنینی که در گذشته وجود داشته اند می توان براهمیت ارائه پیش بینی های صحیح با تاکیه بر سناریوهای مختلف و بعضاً پیچیده ای که اقتصاد ایران با آنها روبه رو است امری اساسی به نظر می رسد.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}