برق خورشیدی خانه های مسکونی خریداری می شود

مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی توانیر از فراهم شدن امکان نصب سامانه های خورشیدی روی پشت بام منازل مسکونی و خرید تضمینی برق تولیدی در مقاطع ماهانه از شهروندان خبر داد.

خبرگزاری تسنیم به نقل از توانیر، عبدالرضا حسینی مهر با اشاره به تفویض اختیار ساتبا به شرکتهای توزیع نیروی برق، از امکان نصب سامانه های برق خورشیدی روی پشت بام منازل خبر داد که شهروندان با مراجعه به شرکتهای توزیع نیروی برق در استانها پس از بررسی محل نصب نیروگاه از سوی کارشناسان با شرکتهای توزیع قرارداد خرید تضمینی 20 ساله منعقد کرده و پس از آن می توانند پیمانکار مورد نظر را از لیست مورد تایید شرکت توزیع انتخاب کنند و کار نصب نیروگاه خورشیدی بامی نیز بسته به مساحت پشت بام یا حیاط منازل، کمتر از 7 روز قابل انجام است.
مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی توانیر توان تولید برق نیروگاههای بامی را به ازای هر 12 متر مربع مساحت، معادل یک کیلووات ذکر کرد که برای یک فضای 100 متر مربعی، امکان نصب 8 کیلووات نیروگاه خورشیدی وجود دارد و در یک ساختمان تک واحدی تا برجهای چند طبقه قابل اجراست.
وی برق تولیدی این نیروگاهها را صرفا جهت فروش به شبکه عنوان کرد که طی قرارداد 20 ساله خرید تضمینی انرژی با ساتبا و با نصب انشعاب و کنتور اختصاصی انجام می شود و با توجه به افزایش سالانه نرخ خرید برق، می تواند بخشی از هزینه های ساختمان و شارژ واحدها را پوشش دهد.
حسینی مهر با اشاره به ورود فن آوریهای جدید در این حوزه، از امکان استفاده ساختمانها از برق مولدهای بامی در شرایط قطع برق شبکه خبر داد که ملاحظات فنی آن در حال بررسی است.
وی با اشاره به خارج شدن نیروگاههای خورشیدی از مدار در شرایط قطعی برق شبکه که به جهت الزامات حفاظتی انجام می شود، از امکان استفاده از برق خورشیدی با استفاده از اینورترهای جدید (هیبریدی) خبر داد که از این طریق بخشی از برق اضطراری ساختمان مثل درب برقی پارکینگ، روشنایی پله ها و شارژ گوشی واحدها و... در زمان قطع برق قابل تامین است.
مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی توانیر هزینه احداث نیروگاههای بامی را به ازای نصب هر کیلووات پنل خورشیدی و با توجه به نوسانات نرخ ارز، بین 25 تا 30 میلیون تومان عنوان کرد که برای یک مجموعه 5 کیلواتی بین 125 تا 150 میلیون تومان سرمایه گذاری نیاز دارد و با توجه به نرخ تسهیلات اعطایی بانکها، کمتر از 5 سال دوره بازگشت سرمایه برای آن پیش بینی شده است.
وی میزان تولید برق یک نیروگاه 5 کیلوواتی را در 24 ساعت شبانه روز حدود 24 کیلوواتساعت و در ماه حدود 720 کیلوواتساعت ذکر کرد که هر کیلوواتساعت آن از خانوارهای عادی به قیمت 2500 تومان و از خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی 3 هزار تومان خریداری می شود.
وی یادآور شد: این در حالی است که در ساختمانهای مسکونی عمدتا تا 5 کیلووات ظرفیت نصب پنل خورشیدی وجود دارد که در سال نخست، ماهانه تا یک میلیون و 800 هزار تومان درآمدزاست و برای سالهای بعد نرخ خرید افزایشی است به طوری که هم اکنون برق نیروگاههای خورشیدی که 3 تا 4 سال قبل احداث شده به قیمت هر کیلوواتساعت 3 تا 4 هزار تومان خریداری می شود. وی مبالغ نرخ تضمینی فوق را مربوط به سال 1403 دانست و اعلام داشتند نرخ تضمینی برای سال 1404  در حال افزایش است که پس از مقام عالی وزارت ابلاغ می شود.
حسینی مهر در خصوص مراحل احداث نیروگاه بامی گفت: با مراجعه متقاضی به مجریان توسعه نیروگاههای خورشیدی درشرکتهای توزیع برق، کارشناسان نسبت به بازدید از ساختمان و بررسی مقاومت سازه اقدام می کنند و قرارداد 20 ساله خرید تضمینی برق در همان روز امضاء می شود و در ادامه متقاضی جهت تامین تجهیزات، پیمانکار مورد نظرش را از لیست مورد تایید شرکت توزیع انتخاب می کند و پس از احداث نیروگاه و نصب انشعاب و اتصال به شبکه، میزان تولید برق از طریق نرم افزار مرسان محاسبه و هر ماه مبلغ خرید انرژی از طریق ساتبا به حساب مالک واریز می شود.
وی با اشاره به تفاهم نامه توانیر و سازمان نظام مهندسی در مرداد سال قبل، از الزام ساختمانهای جدید الاحداث به نصب نیروگاههای تجدیدپذیر از طریق بازنگری در مبحث 19 مقررات ملی ساختمان خبر داد که در حال پیگیری است و ساختمانهای مسکونی بالای 4 طبقه یا با مجموع مساحت ساخت بیش از هزار متر مربع را شامل می شود.

انتهای پیام/

نظرات

captcha