مطالعات جدید: شیرین کننده های مصنوعی مغز را فریب می دهند!

نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی می توانند مغز شما را فریب دهند تا احساس گرسنگی بیشتری کنید.

خبرگزاری تسنیم، دانشمندان شیرین کننده مصنوعی «سوکرالوز» که با نام تجاری «اسپلندا» فروخته می شود را به یکی دیگر از مشکلات بالقوه سلامتی مرتبط کرده اند و آن را بر فعالیت مغز مؤثر دانسته اند.

براساس گزارش ساینس آلرت، نتایج یک تحقیق جدید نشان داد که زمانی که گروهی از 75 بزرگسال نوشیدنی حاوی سوکرالوز مصرف کردند، جریان خون در هیپوتالاموس افزایش یافت، هیپوتالاموس بخشی از مغز است که در کنترل اشتها و میل به غذا نقش آفرینی می کند.

در مقابل، زمانی که همان شرکت کنندگان نوشیدنی حاوی ساکارز (که همان شکر معمولی است) نوشیدند، تأثیر کاهشی بر گرسنگی مشاهده شد زیرا سطح گلوکز افزایش یافت و این امر با کاهش جریان خون به هیپوتالاموس همراه بود.

دو ساعت پس از نوشیدن ساکارز، شرکت کنندگان گزارش کردند که سطح گرسنگی آن ها به طور قابل توجهی کمتر از زمانی بود که نوشیدنی حاوی سوکرالوز مصرف کرده بودند.

یافته ها که در پی تحقیقات اولیه روی جوندگان به دست آمد، نشان می دهند که شیرین کننده های بدون کالری، ممکن است در درازمدت برای کاهش وزن یا کاهش میل به شکر مفید نباشند. در واقع، به نظر می رسد که این شیرین کننده ها نحوه ارتباط هیپوتالاموس با سایر بخش های مغز را تغییر می دهند.

«سوکرالوز» 600 برابر شیرین تر از ساکارز (شکر معمولی) است اما کالری ندارد. نویسندگان مطالعه توضیح می دهند که این امر ممکن است باعث ایجاد عدم تطابق بین "انتظارات بدن از مصرف کالری و دریافت انرژی واقعی" شود.

"کاتلین آلانا" سرپرست مطالعه و متخصص غدد درون ریز از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، در این باره توضیح می دهد: اگر بدن شما به دلیل مصرف ماده غذایی شیرینی، انتظار دریافت کالری داشته باشد اما آن کالری را دریافت نکند، این امر می تواند نحوه آمادگی مغز برای میل به این مواد را در طول زمان تغییر دهد.

برخلاف مصرف شکر واقعی، مصرف مواد غذایی حاوی سوکرالوز باعث افزایش سطح گلوکز یا هورمون هایی مانند انسولین که به کنترل سطح قند خون کمک می کند، نمی شود.

کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می کند

آلانا توضیح می دهد: «بدن از این هورمون ها برای اطلاع دادن به مغز استفاده می کند که کالری مصرف شده تا گرسنگی را کاهش دهد. سوکرالوز چنین اثری نداشت و تفاوت در واکنش های هورمونی به سوکرالوز در مقایسه با شکر، بیشتر مشاهده شد.»

این مطالعه نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی می توانند مغز شما را فریب دهند تا احساس گرسنگی بیشتری کنید.

انتهای پیام/

نظرات

captcha