نکات مهم برای تربیت فرزند دیندار که والدین باید بدانند

تربیت دینی فرزندان نیازمند تطبیق آموزش ها با سن و درک آنها، پاسخ گویی به سؤالات دینی، اجتناب از تحمیل و تکیه بر الگوهای رفتاری صحیح است تا هماهنگی لازم در فرآیند تربیت برقرار شود.

خبرگزاری تسنیم از قم، تربیت دینی فرزندان، سرمایه گذاری برای آینده ای روشن و معنوی است. این فرایند نیازمند رویکردی هوشمندانه و دقیق است تا با در نظر گرفتن ابعاد مختلف وجودی فرزندان، بذرهای ایمان و اخلاق را در دل هایشان بپروراند.

در فرایند تربیت دینی فرزندان، نکات مهمی که بایستی مورد توجه اولیا و مربیان قرار گیرد، به شرح زیر است:

1ـ تناسب داشتن آموزش های دینی و مذهبی با مقتضیات سنی و میزان رشد عقلی و ذهنی فرزندان.

2ـ توجه به امر تبیین و روشن نمودن ابهامات و سؤالات فرزندان در مسائل دینی و شرح صحیح علل انجام فرائض و وظایف دینی.

3ـ پرهیز از کاربرد تلقین های محض و ایجاد عادت های انفعالی و مکانیکی در رعایت دستورات دینی.

4ـ استفاده از روش های غیر مستقیم و غیرکلامی در امر تربیت دینی بخصوص دقت در اجرای صحیح روش الگویی از سوی والدین و مربیان.

5ـ ایجاد زمینه در فرزندان برای طرح سؤال و کنکاش در مسائل دینی و ارائه پاسخ های سنجیده از سوی والدین و مربیان.

6ـ ارتباط دادن تربیت دینی به همه جنبه های تشکیل دهنده وجود؛ نظیر جسمی، عقلانی، عاطفی و اجتماعی و ....

7ـ دوری از تحمیل کردن آموزش های دینی به فرزند و اجتناب از کاربرد روش های کاملاً بیرونی در به اصطلاح «دینی بار آوردن آنها».

8ـ ایجاد زمینه برای برخورد عاقلانه و توأم با تفکر از سوی فرزندان با طبیعت و اسرار آفرینش به نحوی که از آنها خواسته شود در پدیده ها و آفریده های خلقت توجه کنند و خود به قضاوت در ارتباط با آفریدگار جهان هستی و هدف از آفرینش بپردازند.

9ـ معرفی اسوه ها و الگوهای دینی که در این موارد لازم است به شرایط و مقتضیات سنی، عقلی، عاطفی و... فرزندان کاملاً توجه شود.

10ـ ایجاد هماهنگی و سنخیت در روش ها و شیوه های تربیت دینی از سوی والدین، اولیای مدرسه و دست اندرکاران تهیه و تدوین برنامه های صدا و سیما و ...

باید توجه داشت که هرگونه ناهماهنگی بین سفارشات و پند و اندرزها با رفتار عاملان منجر به اختلال در تحقق تربیت صحیح دینی و مذهبی فرزندان می شود.

منبع: والدین و تربیت دینی فرزندان، ص 43

انتهای پیام/

نظرات

captcha