آمارسازی مسافران نوروزی به سبک میراث فرهنگی کردستان!

متولیان میراث فرهنگی کردستان با بازی با اعداد و اراقام، آمار های خلاف واقع و دور از باور، از تعداد بازدیدکنندگان از جاذبه های گردشگری استان ارائه دادند که بد نیست متولیان وزارت میراث فرهنگی، مدیریت عالی استان و از همه مهمتر افکار عمومی مطلع شوند.

خبرگزاری تسنیم از کردستان، شاخص سنجش و ارزیابی اداره میراث فرهنگی در مورد ورود مسافران و گردشگران به استان بر مبنای (نفر-شب-اقامت) انجام می شود. این نوع ارزیابی در واقع مربوط به مسافرینی بوده که به عنوان نمونه به کردستان ورود کرده و در یکی از اقامتگاه های ثابت و موقت استان در شب اقامت داشته اند.

به عنوان مثال: خانواده ای 4 نفری را در نظر می گیریم؛ که در یکی از روز های این تعطیلات نوروز به استان کردستان سفر کرده و به طور متناوب 2 شب در سنندج، 2 شب در مریوان و 2 شب در بانه آنهم در یکی از اقامتگاه های ثبتی اداره میراث اقامت داشته اند.

در مجموع این خانواده 4 نفری با استفاده از مدلی که اداره میراث فرهنگی توسط آن حضور مسافران و گردشگران را مورد سنجش و ارزیابی قرار می دهد، 24 نفر شب-اقامت در استان برایشان ثبت می شود. همانطور اگر یک خانواده 10 نفری نیز به این استان سفر کنند و 10 شب در کردستان اقامت داشته باشند، با این مدل 100 نفر شب-اقامت برایشان ثبت خواهد شد.

در همین ابتدا پرسشی مطرح می شود؛ آیا این مدل برای سنجش و ارزیابی مسافران و گردشگران صحیح و بدون خطا است؟ برخی از کارشناسان حوزه گردشگری بر این باورند: این مدل نه تنها روشی صحیح برای سنجش تعداد مسافران نخواهد بود، بلکه تا به امروز هیچ کارشناسی این مدل را تأیید نکرده است. بنابراین تأکید استفاده این مدل ارزیابی مسافران از سوی اداره میراث تنها مناسب عَدَد سازی و آمارسازی بوده، به نحوی که در افزایش و بیشتر نشان دادن آمار و ارقام کاربرد ویژه و فوق العاده ای دارد!

بر اساس گفته مسئولان؛ حدود 6000 تخت در مراکز اقامتی کردستان از جمله هتل ها، مهمانپذیرها، اقامتگاه های بوم گردی، اقامتگاه های سنتی و خانه مسافرها برای اسکان مسافران وجود دارد و در این ایام تعطیلات نوروز 58 مرکز اقامتی شامل هتل، هتل آپارتمان و مهمان پذیر، 43 اقامتگاه بوم گردی، 130 رستوران و مجتمع بین راهی و 56 دفتر خدمات مسافرتی و مدارس نیز در استان آماده خدمت رسانی به مسافران بودند که از این تعداد بخشی تحت پوشش اداره میراث فرهنگی و بخش دیگر که شامل؛ خانه های معلم، کمپ ها و چادر ها بوده که تحت عنوان اقامتگاه های موقت شناخته می شوند. آمار نهایی اعلامی ورود گردشگران و میزان اقامت توسط میراث فرهنگی و گردشگری کردستان که عدد بسیار بزرگی را نشان می دهد، از تعداد مسافران اقامتی در اقامتگاه های ثابت و موقت استان حاکی است، اما آیا این آمار واقعی است؟!

صبح روز گذشته (13 فروردین ماه)؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری کردستان در پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر آخرین آمار مسافران ورودی و اقامت؛ از اقامت 423 هزار و 155 نفر از مهمانان و گردشگران نوروزی در استان در بازه زمانی 25 اسفندماه سال گذشته تا 12 فروردین ماه جاری خبر داد و اظهار داشت: بانه با 146 هزار و 115 نفر مسافر و دهگلان با 185 مهمان به ترتیب بیشترین و کمترین آمار اسکان را به خود اختصاص داده اند.

منصور مهرزاد همچنین بیان کرد که از این تعداد اقامت؛ 340 هزار و 183 نفر از مسافران در اقامتگاه های غیررسمی، 81 هزار و 481 نفر در اقامتگاه رسمی و 1491 نفر در اقامتگاه اضطراری کردستان اسکان یافته اند. آمار اقامت مهمانان و مسافران نوروزی در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 18 درصد افزایش یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی کردستان همچنین بر اساس گزارش جامع ستاد اجرایی خدمات سفر، آمار مسافران ورودی به استان در بازه زمانی 25 اسفندماه تا 11 فروردین ماه را 33 هزار و 74 نفر عنوان کرد و گفت: در این مدت این میزان گردشگر خارجی از طریق مرز باشماق وارد کردستان شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 49 درصد رشد یافته و همچنان روند افزایشی دارد. 33 هزار و 795 نفر مسافر نیز از استان خروج پیدا کرده اند و در این بخش 54 درصد افزایش را در ایام نوروز سال جاری شاهد بوده ایم .

مهرزاد از ورود 939 هزا رو 416 خوردو به استان خبر داد و عنوان کرد: این تعداد خودرو مهمان نوروزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 21 درصد رشد داشته است. همچنین در طول این ایام تعطیلات نوروزی تاکنون 567 هزار و 306 نفر از جاذبه های گردشگری کردستان بازدید کرده اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 27 درصد رشد داشته است.

اما امروز در آماری عجیب و به دور از باور و با رشد 100 درصدی در طول دو روز( 11 تا 13 فروردین ماه)!؛ خبری به نقل از مدیرکل میراث فرهنگی کردستان توسط گردانندگان روابط عمومی اعلام شده که براساس آمار ثبت شده، از تاریخ 25 اسفندماه 1403 تا پایان روز 13 فروردین ماه سال جاری، یک میلیون و 94 هزار و 888 نفر از جاذبه های تاریخی، طبیعی، روستاهای هدف گردشگری، مذهبی، فرهنگی استان بازدید کرده اند!

سئوالی که از متولیان وزارت میراث فرهنگی و میراث فرهنگی کردستان مطرح است، چطور در بازه زمانی 25 اسفندماه تا روز 11 فروردین ماه، تنها 576 هزار و 306 نفر از جاذبه های کردستان بازید کرده اند اما طبق آمار امروز، این تعداد بازدیدکننده از 11 فروردین ماه تا پایان روز 13 فروردین ماه به یک میلیون و 94 هزار و 888 نفر رسیده است؟! به تعبیری دیگر در طول 17 روز (25 اسفند تا 11 فروردین) 576 هزار و 306 نفر اما در دو روز از 11 تا 13 فروردین ماه 618 هزار و 582 نفر و بیشتر از 17 روز! آمارسازی و اعلام رقم های کذب دیگر چرا؟

به گزارش تسنیم؛ اگر متولیان وزارت میراث فرهنگی و مدیریت عالی استان و افکار عمومی متوجه این آمارسازی و ارائه اطلاعات خلاف واقع از تعداد بازدیدکنندگان از جاذبه های گردشگری استان نشده اند بد نیست که مطلع شوند! گرچه آمار سازی و بازی با اعداد هم دردی را دوا نخواهد کرد و مشکلات و کمبودهای این حوزه باید ریشه ای برطرف شود اما باید با کسانی که از این طریق با افکار عمومی به حق یا ناحق بازی می کنند و آمار غلط به جامعه ارائه می دهند، برخورد شود، یا اگر هم قرار است با اعداد بازی شود تا آمار و ارقام افزایش یابد، بهتر است، توسط دوربین ها تعداد خودروهای ترددی از محورهای مواصلاتی استان ثبت و به منزله بازدید از جاذبه های گردشگری کردستان قلمداد شود!

انتهای پیام/481/

نظرات

captcha