بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با ضروری دانستن اصلاح سیاست های کلان و راهبردهای اساسی اقتصادی در سال جدید گفت: سیاست های کلان فعلی منجر به شکل گیری ساختارهای معیوب اقتصادی و ممانعت از رشد اقتصادی مطلوب شده اند و در چنین شرایطی نباید انتظار داشت صرفاً با تعیین یک شعار در سال اتفاق خاصی بیفتد.
کامران ندری، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در گفت وگو با ایکنا، درباره میزان تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» در سال 1403 گفت: جهش تولید یا مشارکت مردم سال هاست که مطرح می شود ولی طی این سال ها به دلیل عملکرد نه چندان مطلوب، این شعار یا شعارهای مشابه خیلی عملیاتی نشده اند. اقتصاد کشور با یک سری مشکلات زیربنایی و ساختاری مواجه است که رفع آنها در کوتاه مدت میسر نیست بلکه ضرورت دارد افق برنامه ریزی ها را به بلندمدت ارتقا داد.
وی افزود: بهتر است در برنامه ریزی های بلندمدت؛ ریشه های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مشکلات در نظر گرفته شوند و سپس با همکاری و مشارکت مردم در بازه زمانی مناسب به اهداف مشخص شده دست پیدا کرد. از سوی دیگر باید بر برنامه های توسعه اقتصادی بیشتر تمرکز و کار شود.
این کارشناس اقتصادی با ضروری دانستن اصلاح سیاست های کلان و راهبردهای اساسی در سال جدید گفت: سیاست های کلان فعلی منجر به شکل گیری ساختارهای معیوب اقتصادی و ممانعت از رشد اقتصادی مطلوب شده اند. متأسفانه هنوز اصلاح سیاست های کلان و راهبردهای اساسی انجام نپذیرفته و در چنین شرایطی نباید انتظار داشت صرفاً با تعیین یک شعار، در یک سال اتفاق خاصی بیفتد و حتی کسی را هم نمی توان سرزنش یا مؤاخذه کرد چون تا زمانی که سیاست های کلان اصلاح نشوند، افراد نمی توانند کار خاصی را انجام دهند.
ندری درباره تلاش دولت برای بهبود معیشت مردم درقالب اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی گفت: متأسفانه به جایی رسیده ایم که در تأمین حداقل های معیشتی خانوار هم ناامید شده و دولت به سمت تخصیص کالابرگ با هدف تأمین نیازهای پایه ای جامعه روی آورده است. واقعاً تخصیص کالابرگ شایسته مردم ایران نیست و اصلاً نباید معیشت مردم به این شکل تأمین شود. مردم این سرزمین مانند دیگر ملت ها در کار و فعالیت اقتصادی سهیم هستند و حقوق و دستمزدی که در قبال فعالیت اقتصادی دریافت می کنند باید به حدی باشد که هم حداقل ها را تأمین کند و هم به ارتقای سطح کیفی زندگی مردم در حوزه های آموزشی، بهداشتی، تأمین مسکن و تفریحات مناسب منجر شود.
وی ادامه داد: در سال جدید ضرورت دارد به منظور بهبود وضعیت معیشت مردم، فکری به حال حقوق و دستمزدها شود. کالابرگ تأثیر زیادی در بهبود معیشت مردم ندارد بلکه باید مشکل را ریشه ای حل کرد. قدرت خرید مردم کاسته شده و این یک واقعیت غیر قابل انکار است. اصلاً وقتی اقتصاد به سمت کالابرگ حرکت می کند نشان می دهد وضعیت خیلی بحرانی است. معمولاً کالابرگ در کشورهای قحطی زده و جنگ زده به اجرا در می آید، آیا کشور ما جنگ زده یا قحطی زده است؟! مثلاً در غزه برای از بین رفتن زیرساخت ها، امکان کار و فعالیت اقتصادی برای مردم وجود ندارد و طبیعی است به واسطه یک سیستم باید حداقل های زندگی را برای اینها تأمین کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) بیان کرد: در ایران به دلیل همان سیاست ها و راهبردهای کلان اشتباه، به سمت کالابرگ حرکت کرده ایم و دولت را به این صرافت انداخته برای تأمین حداقل های معیشتی، مانند دوران هشت سال جنگ کوپن ارائه دهد. طی ده سال گذشته برخلاف شعارها، مسیری که پیموده شده اشتباه و نادرست بوده و جالب است با وجود اینکه می دانیم مسیر و راهبردها ایراد دارند اما همچنان بر ادامه آنها تأکید می شود و مدام هم به مردم می گوییم امیدوار باشید مشکل حل خواهد شد!
ندری با اشاره به سخنان رئیس جمهور مبنی بر حرکت در چارچوب راهبردها و سیاست های کلان، گفت: مگر بقیه رؤسای جمهور در این چارچوب حرکت نمی کردند؟ همه آنها کم و بیش در این مسیر بودند ولی چرا مشکل حل نشد؟ چون مسئله آن است که راهبردها و سیاست های کلان به روز نیستند و ایراد دارند و باید آنها را اصلاح کرد؛ در غیر این صورت وضعیت همین است. پیشنهاد می شود در سال جدید اصلاحاتی در اجرای اصل 44 قانون اساسی و سیاست های اقتصاد مقاومتی انجام گیرد.
وی در پایان تأکید کرد: مسئله ضروری دیگر شناسایی و مهار ذی نفعان وضعیت موجود است. یک سری از افراد – هرچند اقلیت ولی پرقدرت هستند – اجازه اصلاح ساختارها را نمی دهند و دولت ها هم از اینکه حامیان خود را از دست ندهند از انجام این اقدامات اصلاحی ساختاری امتناع می کنند اما اگر می خواهیم ساختارها و راهبردها را به نفع مردم تغییر دهیم، راهی جز اصلاح نیست. دولت فقط باید منافع عموم مردم را دنبال کند و منافع اقلیت را نباید بر منافع اکثریت ارجحیت دهد. همچنین ضرورت دارد برای باز کردن فضا به نفع مردم زمینه مشارکت عمومی در اقتصاد فراهم شود و این مهم هم از طریق تعامل حاکمیت و دولت با ذی نفعان امکان پذیر است.
گفت وگو از سعید امینی
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}