طبیعت گردی کاشان با طعم تخریب/برای حفظ طبیعت چه کنیم؟

طبعیت گردی متNسفانه در سال های اخیر با طعم تخریب همراه شده و لازم است در این ایام در حفظ این میراث گرانبها کوشا باشیم.

خبرگزاری تسنیم از کاشان، روز طبیعت سنتی دیرینه ایرانیان است که در این روز آحاد مردم با حضور در طبیعت، یک روز به یادماندنی را برای خود و خانواده به یادگار می گذارند و از مناظر طبیعی استفاده می کنند.

طبیعت اما بیش از هرچیز به مراقبت و نگهداری نیاز دارد و به نوعی میراثی است که از گذشتگان ما به ارث رسیده و امروز ما نیز میراث دار آن هستیم و به نسل بعدی تحویل دهیم؛ میراثی که بازسازی آت سال ها به طول می انجامد و تخریب آن آثار سوء به دنبال دارد.

آسیب به طبیعت آثار زیان باری دارد که آثار مخرب آن نه تنها گریبان گیر خود بلکه نسل های آینده ما را نیز تحت الشعاع قرار می دهد و از این رو حفظ طبیعت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و یکی از مصادیق حفظ طبیعت در روز طبیعت است.

عباس مسلمی نژاد در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، اظهار داشت: گردشگری طبیعت، سفری است که با احترام به طبیعت و فرهنگ بومی انجام می شود تا ضمن کاهش آثار منفی زیست محیطی، برای ساکنان جامعه محلی، منافع اقتصادی و اجتماعی به همراه داشته باشد اما متاسفانه، این سفرهای طبیعتگردی، نابودی طبیعت است.

این فعال زیست محیطی تاکید کرد: حفظ محیط زیست، اصل اول برای سفرهای طبیعتگردی است که ضمن حفاظت از منابع آب، خاک، هوا و حیات وحش، به افزایش آگاهی شهروندان در مورد اهمیت حفاظت از محیط زیست و فرهنگ های محلی توجه دارد.

وی افزود: آلودگی منابع آب، یکی از مسائل جدی است؛ رها کردن زباله و پساب اقامتگاه ها، ضمن تهدید حیات آبزیان، کیفیت آب های زیرزمینی و سطحی را کاهش می دهند که با ترویج مدیریت صحیح زباله ها و پساب ها، می توان از آلودگی آب جلوگیری کرد.

رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی شهرستان آران و بیدگل گفت: آلودگی خاک، به علت دفع زباله های پلاستیکی و پسماندهای جامد ایجاد می شود که به کیفیت خاک آسیب رسانده و موجب کاهش حاصلخیزی زمین می شود.

وی تصریح کرد: برخی گردشگران، به واسطه ناآگاهی نسبت به آثار ویرانگر رها کردن زباله در محیط های طبیعی،  موجب تخریب زیست بوم های محلی می شوند که فعالان زیست محیطی و شهروندان محلی با اجرای برنامه های آموزشی یا تابلوهای هشداردهنده، برای آگاهی مردم تلاش می کنند تا پسماندها را برگردانند.

مسلمی نژاد در بیان توصیه به طبیعت گردان به ویژه در روز طبیعت افزود: طبیعتگردها در کوه یا دشت، باید از پاکوب هایی عبور کنند که مسیرهای ترددی است که از قبل در طبیعت به جای مانده اند و عامل ایجاد پاکوبهای جدید در طبیعت نشوند.

وی تصریح کرد: علاقمندان به گردش در طبیعت توجه داشته باشند، به هرکجای طبیعت که سفر کنند محل زندگی جانواران است بنابراین زیستمندان ساکن طبیعت را با سر و صدای دسته جمعی یا پخش موسیقی بلند نترسانند.

این فعال زیست محیطی گفت: شهروندانی که برای آرامش به طبیعت می روند، غذای مسافرتی مثل ساندویچ، کتلت و یا گوشت کوبیده از قبل آماده شده را به همراه ببرند تا درگیری کمتری با محیط پیرامون و آتش داشته باشند و زباله کمتری تولید شود.

لزوم مدیریت پسماند و حفاظت از محیط زیست در روز طبیعت

مسلمی نژاد تاکید کرد: عامل خیلی از آتش سوزی های جنگل ها و مرتع ها ناشی از آتش افروزی انسان است، بنابراین طبیعت گردی بدون آتش افروزی را تمرین کنیم و طبیعت را بدون اثر مخرب ترک کنیم و این رفتار را به یکدیگر هم آموزش بدهیم.

انتهای پیام/801

نظرات

captcha