اوکراین| هشدار ترامپ به زلنسکی درباره خروج از توافق منابع

تهدید ترامپ به اعمال تعرفه بر نفت روسیه در صورت عدم توافق صلح، قصد ترامپ برای گفت وگوی دوباره با پوتین، امکان رویارویی نظامی اروپا با روسیه، مخالفت با کمک فرانسه به اوکراین و تیرگی روابط واشنگتن و کی یف، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بامداد امروز، دوشنبه، تهدید کرد که در صورت تلاش ولودیمیر زلنسکی برای خروج از توافق مربوط به بهره برداری از منابع معدنی نادر اوکراین، وی با «مشکلات بسیار بزرگی» روبه رو خواهد شد. ترامپ گفت: «به نظر می رسد زلنسکی در تلاش است تا از این توافق خارج شود، اگر او این کار را انجام دهد، دچار مشکلاتی خواهد شد؛ مشکلات بزرگ، بسیار بزرگ.»

ترامپ در ادامه گفت وگو با خبرنگاران به این واقعیت اشاره کرد که  زلنسکی خواهان عضویت کشورش در ناتو است، اما خود او نیز به خوبی می داند که چنین اتفاقی هرگز رخ نخواهد داد. او گفت: «زلنسکی می خواهد اوکراین عضو ناتو باشد. خب، این کشور هرگز عضو ناتو نخواهد شد و او هم این را می داند.»

رئیس جمهور اوکراین نیز به نوبه خود، ایالات متحده را به تغییر شرایط این توافقنامه متهم کرده و همچنین از به رسمیت شناختن کمک های قبلی واشنگتن به عنوان بدهی خودداری کرده است.

روزنامه "وال استریت ژورنال"  یک روز قبل گزارش داد که اوکراین قادر به پذیرش شرایط جدید توافق با ایالات متحده در حوزه منابع معدنی نیست. به نوشته این نشریه، توافق جدید نه تنها دسترسی واشنگتن به فلزات نادر اوکراین را تضمین می کند، بلکه امکان بهره برداری آمریکا از پروژه های اقتصادی این کشور در زمینه فلزات، نفت، گاز و سایر منابع طبیعی را نیز فراهم می سازد.

در ادامه می توانید تحولات مربوط به هزار و صد و سی و سومین (1133) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

ترامپ روسیه را به اعمال تعرفه نفتی در صورت عدم توافق صلح تهدید کرد

رئیس جمهور آمریکا در جمع خبرنگاران همچنین هشدار داد که در صورت عدم دستیابی به توافق با روسیه برای پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین، تعرفه های ثانویه ای بر صادرات نفت روسیه اعمال خواهد کرد.

دونالد ترامپ گفت: «اگر من و روسیه نتوانیم درباره توقف خون ریزی در اوکراین به توافق برسیم، تعرفه های ثانویه ای بر نفت، بر تمام نفتی که از روسیه وارد می شود، اعمال خواهم کرد.»

وی با تأکید بر اینکه «قطعاً» تمایلی به اعمال این تعرفه ها ندارد، گفت: «من قطعاً نمی خواهم تعرفه های ثانویه ای علیه روسیه اعمال کنم، ولی اگر شرایط به آنجا ختم شود، برای آن ها اصلاً خوب نخواهد بود.»

پیش تر، روزنامه "وال استریت ژورنال" گزارش داده بود که تعرفه های متقابل جدید بر واردات به ایالات متحده ممکن است شامل روسیه نیز شود. به نوشته این نشریه، ترامپ قصد دارد از دوم آوریل تعرفه واردات را برای کشورهایی از گروه G20 که با آمریکا دارای عدم توازن تجاری هستند، افزایش دهد که روسیه نیز در میان آن ها قرار دارد.

ترامپ: پوتین باید با زلنسکی توافق کند، چه او را بپسندد و چه نپسندد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده تاکید کرد که انتظار دارد بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، توافقی حاصل شود.

وی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: «برخی از اظهاراتی که او (پوتین) در یکی دو روز گذشته مطرح کرده، به زلنسکی مربوط می شود، زمانی که او زلنسکی را فردی غیرقابل اعتماد می داند - با این حال فرض بر این است که باید با او توافق کند، چه زلنسکی مورد پسند او باشد یا نباشد.»

رئیس جمهور آمریکا افزود که همچنان نسبت به تمایل رهبر روسیه برای دستیابی به توافق در خصوص حل وفصل درگیری اوکراین اطمینان دارد. وی تأکید کرد: «فکر نمی کنم او از حرف خود عقب نشینی کند. شما درباره پوتین صحبت می کنید. من مدت هاست که او را می شناسم و او کسی است که از حرف خود عقب نشینی نخواهد کرد.»

وی همچنین در پاسخ به سوالی، این موضوع را تکذیب کرد که سطح روابطش با ولادیمیر پوتین در «پایین ترین سطح» خود قرار دارد.

ترامپ مهلتی برای روسیه جهت آتش بس تعیین نکرد

رئیس جمهور آمریکا در این نشست خبری در عین حال اعلام کرد که هیچ مهلت مشخصی برای موافقت روسیه با برقراری آتش بس در درگیری اوکراین تعیین نکرده است.

دونالد ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر وجود ضرب الاجل برای پذیرش آتش بس از سوی روسیه گفت: «یک ضرب الاجل روانی وجود دارد. اگر احساس کنم که آن ها [روسیه] در حال وقت کشی هستند، از این وضعیت خوشحال نخواهم شد.»

او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا فکر می کند روسیه عمداً در حال به تأخیر انداختن توافق برای برقراری آتش بس است، گفت: «نمی دانم، واقعاً نمی دانم. ولی من این طور فکر نمی کنم. به گمانم او [پوتین] واقعاً مایل است این توافق حاصل شود.»

قصد ترامپ برای گفت وگوی دوباره با پوتین

دونالد ترامپ همچنین اعلام کرد که قصد دارد به زودی گفت وگوی جدیدی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه انجام دهد.

شبکه "ان بی سی نیوز" با استناد به سخنان ترامپ گزارش داد که رهبران آمریکا و روسیه قصد دارند در همین هفته مجدداً با یکدیگر گفت وگو کنند.

تاکنون مقامات مسکو درباره انجام این گفت وگوی احتمالی اظهارنظری نکرده اند.
چند روز قبل دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرده بود که هنوز تاریخ مشخصی برای دور جدید مذاکرات میان نمایندگان روسیه و ایالات متحده تعیین نشده و گفت وگوی مجدد پوتین و ترامپ نیز در حال حاضر  برنامه ریزی نشده، هرچند در صورت نیاز فوراً مقدمات آن فراهم خواهد شد.

ترامپ: در حل وفصل بحران اوکراین «پیشرفت بزرگی» حاصل شده است

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده  معتقد است که در تعطیلات آخر هفته گذشته، پیشرفت قابل توجهی در روند حل وفصل بحران اوکراین حاصل شده است.
وی در  جمع خبرنگاران کاخ سفید افزود: «ما آخر هفته خوبی داشتیم. اتفاقات بسیار جالبی رخ داد و فکر می کنم در خصوص اوکراین و روسیه، پیشرفت بزرگی داشتیم.»

ترامپ افزود: «درگیری نظامی که همیشه وجود داشته، اما فکر می کنم در مسیر پایان دادن به آن ها پیشرفت قابل توجهی کرده ایم. این روند به صورت قدم به قدم در حال انجام است. بین رهبران دو کشور نفرت زیادی وجود دارد... اما فکر می کنم بتوانیم بر اوضاع مسلط شویم.»

هشدار مجدد روسیه درباره حضور حافظان صلح از کشورهای تأمین کننده سلاح به کی یف 

کیریل لاگوینوف، مدیر اداره سازمان های بین المللی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد که مسکو قاطعانه با استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین از سوی کشورهایی که همچنان کی یف را به سلاح مجهز می کنند، مخالف است.

وی در گفت وگو با خبرگزاری "تاس" اظهار داشت: «مایه تأسف است که حتی وقایع سال های اخیر نیز چیزی به کشورهای اروپایی نیاموخته است. آن ها کاملاً نسبت به هشدارهایی که می گوید خود ایده اعزام نظامیان از کشورهایی که اکنون به ارسال تسلیحات به کی یف ادامه می دهند، برای ما به شدت غیرقابل قبول است، ناشنوا هستند.»

لاگوینوف در این رابطه یادآور شد که «دقیقاً همین بی اعتنایی متکبرانه غرب به مواضع ما، عملاً منجر به آغاز درگیری نظامی در اوکراین شد، ولی آنها درس نگرفتند.»

در تاریخ 27 مارس، نشست موسوم به «ائتلاف داوطلبان» در پاریس برگزار شد که در آن نمایندگان حدود 30 کشور، درباره تضمین های احتمالی امنیتی برای کی یف پس از پایان درگیری در اوکراین گفت وگو کردند. یکی از محورهای اصلی این نشست، احتمال استقرار نیروهای نظامی اروپایی در خاک اوکراین بود. ایالات متحده در این نشست شرکت نکرد.

آماده سازی نظامیان اروپا برای رویارویی احتمالی با روسیه

روزنامه فرانسوی "لو فیگارو" با استناد به منابع آگاه گزارش داده که مقام های بلندپایه در اروپا خود را برای یک رویارویی نظامی احتمالی با روسیه آماده می کنند. در این گزارش آمده است: «حتی در صورت پایان بحران اوکراین، نیروهای نظامی اروپا در حال آماده سازی برای یک رویارویی بلندمدت با روسیه هستند.»

این نشریه همچنین به نقل از یکی از افسران ارشد ارتش فرانسه نوشت که اروپا باید خود را برای بدترین سناریو آماده کند، اما بدون انتظار آغاز یک جنگ جهانی، چرا که چنین رویدادی می تواند خطر تشدید هسته ای را در پی داشته باشد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هفته گذشته یادآور شده بود که رهبران اروپایی با مطرح کردن ایده استقرار نیروهای حافظ صلح در خاک اوکراین، خود را بعنوان «رویاپردازان ناتوان سیاسی» نشان می دهند.

در فرانسه خواستار توقف کمک نظامی و مالی به کی یف شدند

فلوریان فیلیپو، رهبر حزب فرانسوی «میهن پرستان»، خواستار توقف فوری کمک های نظامی و مالی کشورش به اوکراین شد.

وی در صفحه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «برای متوقف کردن این وضعیت وحشتناک و خشونت آمیز، صلح فوری لازم است! بیایید دیگر این رژیم را مسلح و تأمین مالی نکنیم!»

اظهارات این سیاستمدار فرانسوی واکنشی بود به ویدئویی که در آن نیروهای پلیس در شهر اودسایاوکراین یک مرد جوان که در حال تحویل کالایی بود را دستگیر کرده و به زور سوار خودروی نظامی کردند تا او را به جبهه جنگ اعزام کنند.

پیش تر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه وعده داده بود که نیروهای نظامی فرانسه و بریتانیا در اوکراین مستقر خواهند شد. به گفته وی، این نیروها در نقاط استراتژیک مشخصی که با طرف اوکراینی هماهنگ می شود، مستقر خواهند شد.

در همان روز، تظاهراتی در پاریس علیه سیاست های ماکرون در قبال اوکراین و طرح «ائتلاف داوطلبان» برگزار شد. مردم شرکت کننده از مذاکرات صلح برای پایان دادن به این درگیری حمایت کردند.

احتمال اعزام نیروهای هوایی و دریایی اروپا به اوکراین

روزنامه "واشنگتن پست" گزارش داد که کشورهای اروپایی در حال بررسی احتمال استقرار نیروهای هوایی و دریایی خود در خاک اوکراین هستند. بر اساس این گزارش، قرار است به زودی یک گروه نظامی به اوکراین اعزام شود تا نیازهای لازم برای استقرار این نیروها را ارزیابی کند.

به نوشته این روزنامه، تمرکز کشورهای اروپایی اکنون به جای اعزام گسترده نیروهای زمینی، بر روی نیروهای هوایی و دریایی معطوف شده، چرا که فرماندهان نظامی نسبت به محدودیت های مربوط به استقرار شمار زیادی از نیروها هشدار داده اند. در عین حال، برخی کشورها نیز پیشنهاد داده اند که امکانات خود را برای گشت زنی در آسمان اوکراین یا بر فراز دریای سیاه به کار گیرند.

تحولات اوکراین|ماکرون همچنان در فکر اعزام نیرو است تحولات اوکراین|استقبال گوترش از توافقات درباره دریای سیاه تحولات اوکراین|آمریکا شروط روسیه برای آتش بس را بررسی می کند

پیشنهاد تعیین 20 آوریل به عنوان تاریخ آتش بس بین روسیه و اوکراین

الکساندر استوب، رئیس جمهور فنلاند، به دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده پیشنهاد داده است که تاریخ 20 آوریل (مصادف با عید پاک مسیحیان) را به عنوان زمان آغاز آتش بس کامل در منطقه درگیری اوکراین تعیین کند.

وی گفت: «20 آوریل زمان مناسبی برای برقراری یک آتش بس کامل و بدون هیچ پیش شرطی خواهد بود.»

استوب همچنین یادآور شد که در این تاریخ پیروان مسیحیت عید پاک را گرامی می دارند و ترامپ نیز تا آن زمان سه ماه از آغاز دوره ریاست جمهوری خود را پشت سر گذاشته است.

در جریان مذاکرات رؤسای جمهور روسیه و آمریکا در تاریخ 18 مارس، ولادیمیر پوتین از پیشنهادی خودداری متقابل مسکو و کی یف از حمله به زیرساخت های انرژی حمایت کرده بود، اما پس از آن، نیروهای مسلح اوکراین بطور عمدی و با استفاده از پهپاد به تأسیسات انرژی در منطقه کراسنودارسک روسیه حمله کردند.

هشدار نشریه آمریکایی درباره تیره شدن روابط آمریکا و اوکراین

روزنامه "نیویورک تایمز" گزارش داده که همکاری میان ایالات متحده و اوکراین در چارچوب اختلافات جاری، با تنش هایی همراه شده است. این روزنامه نوشته است: «در نهایت، مشارکت بین واشنگتن و کی یف به رابطه ای پرتنش تبدیل شده و روابط دو طرف تحت تأثیر رقابت، دلخوری ها و اختلاف نظرها در اهداف و برنامه ها قرار گرفته است.»

این گزارش با اشاره به تنش های میان طرفین می نویسد: «اوکراینی ها گاهی آمریکایی ها را زورگو و کنترل گر تلقی می کنند. نمایندگان ایالات متحده بیشتر بر اهداف مشخص و قابل سنجش تمرکز داشتند، در حالی که نیروهای مسلح تحت فرمان کی یف چنین رویکردی را دنبال نمی کنند.

همچنین در این گزارش به اقدامات خودسرانه نیروهای مسلح اوکراین اشاره شده که بدون هماهنگی با آمریکا انجام شده اند، از جمله حمله به منطقه کورسک روسیه که اهداف آن شکست خورده است.

فروش کمک های نظامی و بشردوستانه ناتو توسط اوکراینی ها 

خبرگزاری "ریانووستی" گزارش داده که شهروندان اوکراینی از طریق اینترنت کمک های نظامی و بشردوستانه خارجی، از جمله کلاه ایمنی، لباس نظامی و بسته های غذایی را به فروش می گذارند.

بر اساس این گزارش، در اوکراین به راحتی می توان جیره های غذایی خشک از آمریکا، سوئد، نروژ، فرانسه، کانادا و لهستان را خریداری کرد. همچنین در سایت های اینترنتی اقلامی چون لباس نظامی خارجی، کیسه خواب، ماسک ضدگاز، کلاه ایمنی و حتی کتاب های آموزشی کشورهای عضو ناتو عرضه می شوند. علاوه بر این اشاره شده که این اقلام از نمونه های اوکراینی گران تر هستند، اما نمونه اوکراینی چنین کالاهایی نیز به طور گسترده در فضای مجازی به فروش می رسند.

دراوایل ماه مارس، روبرت فیتسو، نخست وزیر اسلواکی اعلام کرده بود که نیمی از کمک های مالی اختصاص یافته به کی یف از سوی اتحادیه اروپا در اوکراین به سرقت رفته اند. وی به همین دلیل تأکید کرد که جمهوری اسلواکی از طرح کمیسیون اروپا برای تخصیص منابع مالی مجدد از بودجه این اتحادیه به کی یف حمایت نخواهد کرد.

انتهای پیام/

نظرات

captcha