مراقب «غذاهای خانگی ارزان» باشید

معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزرات بهداشت گفت: برخی از این فروشندگان با ادعای عرضه غذای خانگی ارزان مشتری جذب می کنند، اما کیفیت و ایمنی این غذاها مشخص نیست.

محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طرح ویژه سلامت نوروزی و نظارت بهداشتی در ایام ماه مبارک رمضان از 11 اسفند 1402 آغاز شده و تا 15 فروردین 1404 ادامه خواهد داشت. بر اساس آخرین گزارش ها، تاکنون 985 هزار و776 مورد بازرسی در بخش های مختلف انجام شده است.

وی در رابطه با گزارش عملکرد تا پایان روز اول فروردین گفت: بازرسی از مراکز عرضه مواد غذای: اعم از رستوران ها، فروشگاه های مواد غذایی 713 هزار و 551 مورد بوده، بازرسی از اماکن عمومی اعم از هتل ها، پانسیون ها، مراکز گردشگری و آرایشگاه ها 272 هزار و 225 مورد بوده، بازرسی از اماکن بین راهی اعم از رستوران های بین راهی، پمپ بنزین ها و مراکز خدمات رفاهی 18 هزار و 1964 مورد بوده است.

فرهادی خاطرنشان کرد: نمونه برداری از مواد غذایی، 11 هزار و 508 مورد بوده، کنترل کیفیت آب 53 هزار و 500 مورد بوده، بازرسی از مراکز اقامتی 11 هزار و 524 مورد بوده، اقدامات قانونی و برخورد با متخلفان در اخطار کتبی 115 هزار و 458 مورد، ارجاع متخلفان به مراجع قضائی هزار و 480 مورد، پلمب و تعطیلی اماکن متخلف 4 هزار و 332 مورد و همچنین 948 هزار و 1948 مورد کنترل بهداشتی با دستگاه های پرتابل برای بررسی پارامترهای محیطی مانند دما، رطوبت و کنترل میکروبی سطوح و مواد غذایی انجام شده است.

وی ادامه داد: تعداد نیروهای اجرایی طرح برای اجرای این طرح، هزار و 200 تیم بازرسی و بیش از 4 هزار بازرس سیار فعالیت دارند. همچنین حدود هزار نفر در ستادهای مرتبط با این طرح مشغول به کار هستند. این طرح با هدف تضمین سلامت شهروندان و مسافران نوروزی در حال اجراست و نظارت های بهداشتی به صورت مستمر ادامه خواهد داشت.

هشدار درباره مراکز عرضه غذای غیرمجاز در ایام نوروز

معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت گفت: تمام رستوران ها، مراکز گردشگری و اماکن بین راهی که دارای پروانه کسب معتبر و کارت بهداشت در معرض دید هستند، تحت نظارت مستقیم دستگاه های نظارتی ازجمله اتاق اصناف و بازرسان بهداشت قرار دارند. این اماکن، سال ها در خدمت مردم بوده و فعالیت قانونی دارند، اما در مقابل، فروشندگان موقت و دوره گردان که بدون مجوز رسمی اقدام به عرضه غذا می کنند، هیچ گونه تاییدیه بهداشتی ندارند. این شامل افرادی که در کنار جاده ها، به ویژه مسیرهای شمالی و مناطق تفریحی، غذای خانگی عرضه می کنند، از خودروهای شخصی (مانند صندوق عقب ماشین) برای فروش غذا استفاده می کنند و فاقد پروانه کسب و نظارت بهداشتی هستند، می شود.

فرهادی ادامه داد: مسافران از خرید مواد غذایی از دست فروشان و مراکز غیرمجاز خودداری کنند؛ چراکه نظارت بهداشتی بر این افراد وجود ندارد و مصرف غذای غیربهداشتی می تواند خطرات جدی برای سلامت شما به همراه داشته باشد.

وی افزود: با وجود تلاش مستمر بازرسان بهداشت برای مقابله با فروشندگان غیرمجاز غذا، فعالیت این افراد همچنان چالش برانگیز است. بسیاری از این دست فروشان، هویت نامشخصی دارند؛ نه کد ملی و نه کد پستی مشخصی، که در صورت بروز مسمومیت غذایی، امکان پیگیری و شناسایی آن ها را دشوار می کند.

دست فروشان این موارد را رعایت نمی کنند

معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در مورد اینکه دست فروشان موارد زیادی را رعایت نمی کنند، افزود: این افراد تحت نظارت بهداشتی نیستند و سلامت غذاهایشان تأیید نمی شود، در صورت مسمومیت غذایی، راهی برای شناسایی و پیگیری آن ها وجود ندارد، برخی از این فروشندگان با ادعای عرضه "غذای خانگی ارزان" مشتری جذب می کنند، اما کیفیت و ایمنی این غذاها مشخص نیست.

فرهادی خاطرنشان کرد: مردم باید با خودداری از خرید از مراکز غیرمجاز، از سلامت خود و خانواده شان محافظت کنند. اگر این فروشندگان مشتری نداشته باشند، طبیعتاً ادامه فعالیت برایشان دشوار خواهد شد.

نظرات

captcha