بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
طرح پایلوت استحصال و خالص سازی هلیوم از گاز طبیعی با حضور معاون رییس جمهور افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، طرح پایلوت استحصال و خالص سازی هلیوم از گاز طبیعی با حضور محمد اسلامی معاون رئیس جمهور، جمعی از معاونان سازمان انرژی اتمی و کارکنان صنعت هسته ای به بهره برداری رسید.
با توجه به اهمیت استراتژیک هلیوم در صنایع مختلف، متخصصان پرتلاش سازمان انرژی اتمی ایران در پایان تابستان 1401، فاز امکان سنجی اولیه و طراحی مفهومی واحد استحصال، خالص سازی و مایع سازی گاز هلیوم را به اتمام رساندند و با دستور محمد اسلامی رئیس سازمان، طراحی و ساخت این واحد در نیمه دوم سال 1401 به طور رسمی آغاز شد.
برای انجام فاز طراحی پایه، قراردادی میان سازمان انرژی اتمی ایران و دانشگاه صنعتی شریف به امضا رسید و هم زمان به منظور بررسی صحت طراحی پایه و گردآوری اطلاعات مورد نیاز برای تکمیل فاز طراحی تفصیلی، سازمان انرژی اتمی ایران اقدام به طراحی، ساخت و راه اندازی پایلوت استحصال و خالص سازی گاز هلیوم از گاز طبیعی کرد.
از مهم ترین فعالیت های قابل اجرا در این طرح پایلوت می توان به بررسی شرایط عملیاتی مختلف در استحصال هلیوم از گاز طبیعی در برج های تقطیر برودتی؛ بررسی شرایط عملیاتی گوناگون در خالص سازی هلیوم در برج های تقطیر برودتی؛ بررسی شرایط عملیاتی مختلف واحد آمایش خوراک با استفاده از روش های مبتنی بر جذب سطحی؛ استخراج داده های تعادلی گاز- مایع در سیستم های چند جزئی متان / نیتروژن / هلیم در دماهای پایین؛ بررسی عملکرد مبدل های لوله ای و یا صفحه ای فین دار برای مایع سازی گاز طبیعی و اندازه گیری مقدار دقیق هلیوم در خوراک، جریان های میانی و محصول نهایی این طرح پایلوت اشاره کرد.
گفتنی است گاز هلیم در راکتورهای هسته ای به عنوان خنک کننده، در ردیاب ها، لیزر هلیوم - نئون، مطالعات فیزیک بنیادی، صنایع فضایی، جوشکاری، غواصی، ساخت نیمه هادی و فیبر نوری و بالن های تحقیقاتی کاربرد دارد. هلیوم مایع نیز با دمای جوش حدود 4.2K به عنوان خنک کننده به طور گسترده ای دردستگاه های MRI مورد استفاده قرار می گیرد.
در حال حاضر هلیوم تنها از ذخایر گاز طبیعی دنیا استحصال شده، پس از خالص سازی در واحدهای مایع ساز به هلیوم مایع تبدیل می شود.
کشورهای تولیدکننده هلیوم، مانند ایالات متحده، قطر و روسیه، نقش کلیدی در تأمین این ماده دارند. بر اساس مطالعات انجام شده حدود 17 درصد از ذخایر هلیوم جهان متعلق به ایران است.
{{name}}
{{content}}