بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
از امروز وارد اسفند می شویم و تا پایان سال حدود 20 روز کاری در پیش است. به نظر بازار نیمه نخست این 20 روز را پرعرضه تر و نوسانی تر پیش برود و در نیمه دوم یعنی از 18 اسفند به بعد، تقاضای بهتر و معاملات جذاب تری را (به فرض عدم وقوع اتفاقات غیرمنتظره) شاهد باشیم. مطابق با آنچه در گراف زیر مشاهده می کنید، بازدهی بازار اسفند ماه از سال 1397 تا 1402 در تمامی این 6 سال مثبت بوده است. آیا تاریخ تکرار خواهد شد یا ...
البته در نیم ساعت پایانی بازار، شاهد رنج مثبت در طیف وسیع تری از نمادها بودیم. اتفاقی که باعث شد کمی از میزان نگرانی معامله گران و سهامداران کاسته شود اما به هر جهت باید منتظر ماند و دید آیا تحرکات دقایق پایانی بازار دیروز ادامه دار خواهد بود یا خیر ! در بازار دیروز، ارزش معاملات با افت 27 درصدی به 6.2 همت رسید و رقمی بالغ 130 میلیارد تومان از پول عظیمی که طی روزهای اخیر خارج شده، به چرخه معاملات بازگشت.
جالب است بدانید که در بهمن ماه رقمی بالغ بر 9.8 همت پول از چرخه بازار خارج شده و راهی بازارهایی نظیر ارز، طلا و درآمد ثابت شده است. از ابتدای سال 1400 به این طرف، تنها دو مرتبه پول سنگین از بازار خارج شده. یک مرتبه بهمن 1401 با 11.7 همت خروج پول و مرتبه دوم بهمن امسال با 9.8 همت ! در مقطع قبلی پول خارج شده در مسیر ثبت نام خودرو قرار گرفت و این بار نیز در مسیر سکه طلا !
بازار طی دو روز گذشته نیم خیز آرامی برای تغییر مسیر برداشت اما رفتار فروشنده ها و عدم انگیزه کافی خریداران باعث شد تا فارغ از رنگ شاخص، شاهد ادامه روند اصلاحی و نوسانی بازار باشیم. کماکان دو سناریو برای روزهای پیش رو مطرح می شود. سناریوی خوشبینانه این است که به زودی کف قیمت ها مشخص می شود و ما در اسفند درگیر حرکت های رفت و برگشتی برای کف سازی و اصلاح زمانی خواهیم شد و از نیمه دوم اسفند موج جدیدی از رشد قیمت ها آغاز خواهد شد. و سناریوی بدبینانه این است که اگر بازار نتواند از این نقاط برگشت خوبی بزند و بخواهد در این نقاط دل دل کند، طیف جدیدی از معامله گران مردد و کلافه از ریزش اخیر، در مسیر فروش قرار خواهند گرفت و شاخص یک افت دیگر به سمت اعداد و ارقام 2,550 هزار واحد را تجربه خواهد کرد. هر دو دیدگاه را محتمل می دانیم و البته اگر قرار به حرکت در مسیر سناریوی دوم باشد، یعنی ارزش دلاری باید تا مرز 100 میلیارد دلار هم افت کند و کف جدیدی در این شاخص مهم تشکیل خواهد شد ! (کمی غیرطبیعی اما به هر حال ممکن است.)
در شرایط فعلی به نظر 4 رویداد و اتفاق می تواند تا حدودی تعیین کننده مسیر بازار باشد. یکی از آنها بحث پیش فروش سکه است. بسیاری بر این عقیده اند که خروج پول از بازار برای ثبت نام سکه اجتناب ناپذیر است و این موضوع تا زمانی که ثبت نام ادامه دارد، فشار را روی سر بازار حفظ خواهد کرد. بنابراین اگر این ثبت نام تمدید نشود، جریان خروج پول متوقف خواهد شد و فضای بازار رو به بهبود خواهد رفت. پس موضوع ثبت نام سکه به دلیل بی اعتمادی که دولت برای بورس ایجاد کرده، اثرگذار است. رویداد دوم، تحولات دلار توافقی است که از روز یکشنبه آغاز شده و بازار توجه ویژه ای به آن دارد. طبیعتا اگر طی روزهای پیش رو دلار توافقی بتواند یک کانال دیگر بالاتر برود و از قیمت های 68 هزار تومانی عبور کند، انگیزه فروشنده ها کاهشی شده و انگیزه خریداران دو چندان خواهد شد.
رویداد سوم تحولات ...
{{name}}
{{content}}